tiistaina, toukokuuta 21, 2013

Pihatunnelmaa

Eihän tuolta pihalta malta olla pois. Onneksi joku sentään (lue: asemapäällikkö) on ahkeroinut sisällä remppahommissa. Ruokahuoneen ulkoseinä on levytetty eristelevyillä, sisäseinät maalattu ja kohta pitäisi miettiä levytetyn seinän tapetti- tai maaliasioita. Pää tuntuu niiden suhteen typötyhjältä, joten menen ulos. Siellähän ne aivot(kin) tuulettuu... ;)


Kirpparilta ostettu keinu päätyi puuhun roikkumaan. Isommalle La Siesta -riipputuolille kun keksisi vielä paremman paikan. Terassille sitä kaavailen, mutta terassi on vielä remppatyömaan "käytössä" eikä kiikkustelu laudanpätkien lomassa oikein inspiroi ;)


Kesäkurpitsan siemenet ovat lähteneet kasvuun. Nyt ihan kohisee, niin on vauhti päällä :)

Tämmöiset tulppaanit nousivat kukkapenkistä.



Pari risupartaakin mukana.


Olen tykästynyt tänä vuonna erityisesti näihin pikkuorvokkeihin. Aiemmin en ole orvokeista ihmeemmin välittänyt, mutta nyt värisävyt ja muodot puhuttelevat.



Rucolakin on ottanut kasvuspurtin. Aika tiiviisti pukkaa...

Tämmöinen kasvaa varaston kulmalla. Joku vanha perenna, nimi täytyisi jostain keksiä... Suvikummun Marja, paas kertoen ;)


Ihmepuutarhasta saimme mukaamme lahjakassit, jossa oli purkki Green Caren Puutarhan kesä -lannoitetta ja söpö herukan taimi. Aika kiva idea pakata hyötykasvi "kukkaseksi". Tuommoisenhan voisi antaa vaikka lahjaksi :)


Mulla oli sunnuntaina synttärit. Ei niistä sen enempää... vuosiakin on mittarissa niin paljon, ettei kandee onnitella. Pakko vain mainita sen takia, että arvatkaa mitä sain lahjaksi. No ne eristelevyt!! =D)))

Iloista & aurinkoista viikkoa!
SHARE:

21 kommenttia

  1. Sama vika täällä: ei huvita kuin olla ulkona. Ihan pikkasen toisten postauksia pitää vilkuilla, mutta omille ei tunnu löytyvän aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pitäähän täällä käydä vilkuilemassa, vaikka muuten ulkona puuhaillaankin ;)
      Aurinkoa!

      Poista
  2. Onnittelen nyt kuitenkin, ja eristelevythän ovat todella käytännöllinen lahja! En ole Suvikummun Marja, jonka kasvitietämystä kyllä ihailen, mutta veikkaan, että kyseessä on kiurunkannus. Meidän mökillä kasvaa luonnonvaraisena samannäköistä, mutta eri väristä (lila) pystykiurunkannusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea!
      Hieno tulppani tuo "risuparta"...:)

      Poista
    2. Heh, kiitos nyt molemmille...

      Intianminttu: mä ajattelin, että kun Marja mulle AINA kertoo, mikä kukka milloinkin on kyseessä, niin huhuilen häntä jo suoraan... ;D Mutta tietämystä ompi sullakin. Kaikesta päätellen siis jalokiurunkannus on tämä horsma. Kiiiiiitos paljon! :)

      Poista
  3. Hehe, minuakin oikein hävetti ku kaikki onnitteli, mut sit kun täytän 70, järjestän kyl kunnon kekkerit ja istun tärkeänä pylväspenkissä ja saa tuoda lahjoja ja kaikkee!! :D

    VastaaPoista
  4. Jalokiurunkannushan tuo on,vanhojen talojen pihoilta yleensä löytyy. Tosi vaikea siirtää,kasvaa yleensä siellä missä haluaa.:)
    Siitä hyvä että häviää kukittuaan ja antaa muille tilaa.
    Meillä kasvaa tosi vanhojen pionien kanssa samassa penkissä.Pionit olleet suuria vuonna 1954 kun anoppi on muuttanut taloon,ja myös kiurunkannukset.

    VastaaPoista
  5. Onnea kuitenkin minunkin puolestani ;)
    Hurmaava tuo risupartatulppu ♥
    Hyvä, että kiurunkannus tunnistettiin, mulla juuri nyt työ häiritsee kovin pahasti tätä blogimaailmassa seilailua, harvakseltaan ehtii näinä aikoina blogikierrokselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos!
      Mä kävinkin tuossa aiemmin kurkkimassa, että kiirettä pukkaa siellä nyt. Kiva kuitenkin, kun ehdit pistäytymään ja hyvä kun muitakin "tietäjiä" täällä liikkuu ;D

      Poista
  6. onnea vaan :)
    munki oli pakko tulla sisälle kun akku loppuu...
    hauska risuparta ja orvokit vaan on niin ihania , helppoja :) en ois kyllä tunnistanu kukkasta oisin jotain esikkoa veikannu ...
    ja ihana keinu !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vaan... :)
      Onneksi tänään satoi niin sai vähän sisälläkin juttuja tehtyä ;)

      Poista
  7. Aivan upeat kuvat, paikka auringossa näyttää houkuttelevalta! :)

    VastaaPoista
  8. Ihan mahtavan hieno tuo risupartatyyppi, tosi jännä! Kauniit kuvat muutenkin. Ja onnea sekä synttäreiden että eristelevyjen johdosta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mä en oo tuommosia ennen nähnytkään... ;) Mietin eka, että onks sillä joku ongelma, mutta kai sen kuuluukin olla tuommoinen =D
      Kiitti! ;)

      Poista
  9. Kauniita puutarhakuvia! Ollapa tuolla auringonpaisteessa keinuttelemassa...

    VastaaPoista
  10. Voi ihanuus teidän puutarhaa, ja puutarhakalusteita. Niin kutsuvaa... Nauttikaa kaiken tohinan lomassa!

    VastaaPoista
  11. Tykkään kyllä näistä meidän puutarhakalusteista "mallia shabby chic". Hiukan kuluneita ja ränsistyneitä kaikki... Sopivat tänne oikein mainiosti ;D

    VastaaPoista