perjantaina, toukokuuta 10, 2013

Voihan vihreys

Vihreys ja vehreys lisääntyy aivan hillitöntä haipakkaa! Koivuissa on jo pikkuruisia lehtiä ja pihanurmi siinä pisteessä, että kohta saa kaivaa ruohonleikkurin esiin. Viereisestä rantakaislikosta kuuluu aivan käsittämätön pulputus, kurnutus, piipitys ja vihellys, kun silkkiuikut, nokikanat, joutsenet ja muut vesilinnut keimailevat keskenään. Käki kukkuu ja tikka hakkaa puuta... Voi tätä maalaiseloa =D


Keskiviikko oli kylvöpäivä - mulla ja kylän muilla farmareilla ;) Ainoa ero vain, että mun viljelmät ovat toistaiseksi kaksi lavakaulusta ja niillä muilla "pari hehtaaria". Eikä mun viljelmiin tarvittu traktoria. Mutta muuten olinkin ihan samoissa aikatauluissa oikeiden jyväjemmareiden kanssa. Ja eipä olisi  suotuisampaa kylvöpäivää voinut valita, sillä keskiviikkona aurinko paistaa porotti koko päivän lämpimästi ja seuraavina päivinä on ollut mukavan lämmintä ja kosteaa.


Vapuksi en jaksanut enkä viitsinyt tehdä munkkeja, mutta teinkin niitä tänään. Olisiko nämä sitten niinku "helaperjantaimunkit"? ;) Ulkona kaasugrillin sivukeittimellä ne paistuvat näppärästi ilman, että tarvitsee koko torppaa hajustaa munkkiöljyllä. Maistuvatkin ulkona niiiin paljon paremmilta.




Terassimme on täynnä erilaista puutavaraa ja muuta remonttiroinaa, joten pöytä ja tuolit ovat ulkona taivasalla. Iso kuusi suojaa niitä pahimmilta sateilta, mutta kyllä näille joku katos tai paviljonki-tyyppinen ratkaisu täytyy varmaan hommata. Toivottavasti ensi viikolla olen muutenkin pihasuunnitelmien kanssa vähän viisaampi, sillä meille on tulossa oikein ihka oikea alan ammattilainen eli puutarhuri katsomaan pihaa "sillä silmällä". Siitä sitten lisää myöhemmin...


Nyt toivotan teille oikein mukavaa perjantai-illan jatkoa ja alkavaa viikonloppua! Heippahei ja tervetuloa uudet lukijatkin! =)
SHARE:

20 kommenttia

  1. No on keväistä jo sielläkin!
    Tänään muuten alkoi koivut vihertää, saman huomaa sinunkin kuvassasi :)
    Mulla on edelleen vain se yksi istutuslaatikko, täytyy kai alkaa etsiä sille paikkkaa ja alkaa tyhjentää yhtä vanhaa kompostia...sitten odotellaan kesäkurpitsan taimia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakaan ei ole kuin nämä kaksi vanhaa lootaa - ainakaan nyt toistaiseksi... Kesäkurpitsan siemenet tyrkkäsin multaan. Ne on ihan must! =)

      Poista
  2. Ihanan kesäisiä kuvia, kaunis pihapiiri! Ja nuo helaperjantaimunkit, voi NAM!
    Tuohon sun aloitustekstiin viitaten...En voi ymmärtää miten ihmiset lenkkeilevät metsässä napit korvilla musiikkia kuunnellen, kun vaihtoehtona olisi ihana keväinen/kesäinen lintujen liverrys. Autotien varressa lenkkeilessä tilanne on tietysti toinen, mutta että METSÄSSÄ! Mä todella nautin luonnon äänistä mieluummin kuin jatkuvsta melusta "pään sisällä".

    Mukavaa kevätviikonloppua sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo luonnon äänimaailma on kyllä aika mieletön. Tykkään kuunnella radiota, mutta välillä täytyy sekin laittaa kiinni ja keskittyä luonnon sinfoniaan. Olisi kyllä aika hassua olla vaikkapa sienimetsässä napit korvilla... ;)
      Nautinnollista viikonloppua! ;)

      Poista
  3. Siis eihän täällä V.O.I kyläillä kun aina tulee munkeeja sun muuta mukavaa vastaan!

    Ollaan sielläkin siis ihan pihalla, herra lie kasvanut kovasti :) Ihanalta näyttää, arvasin että kaulukset tule myös tänne pihalle !

    Ihanaa viikonloppua luvattu, nauttikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jooh, mihinkäs sitä herkkupeba herkuistaan...

      Kauluksia ei ole nyt kuin nuo kaksi, mutta pakkohan ne oli iskeä maahan paremman puutteessa. Vierotusoireet kävivät sen verran pahaksi ja jotain oli saatava kasvamaan ;)

      Poista
  4. Herkullisia kuvia!!
    Laitatko lavakauluksen pohjalle jonkin kankaan rikkaruohojen varalle? Entä riittääkö yksi kaulus syvyydeltään kasveille?
    Minulla olisi muutama kaulus odottamassa viritystä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!
      Nämä kaksi laatikkoa vuorasin muovilla, jossa on vähän reikiä, jotta pääsee vedet ja muut läpi. Ei mikään pysyvä ratkaisu, kun en tiedä vielä, jäävätkö nämä tälle paikalleen. Edellisten kaulusten operoinnista löytyy tietoa täältä:
      http://voikukkapelto.blogspot.fi/2011/05/rajahdys-kasvimaalla.html

      Poista
  5. Ihanan kesäistä siellä, ja mitä kauniita kuvia!
    mä vaan käsirampailen, sekin vähä mitä ehkä huvittaisi pihalla tehdä jää tekemättä.. no, ehkä ens viikolla :)
    mukavaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Koitahan toipua ja saada käsi taas "iskuun"!

      Poista
  6. Kovin on teillä jo kesäisen näköistä! Meillä vielä kesäkalusteet navetan perällä. Onneksi on sentään pöytä ja tuolit terassilla ympäri vuoden, että ollaan jo voitu ulkona kahvitella. Hyvä idea tuo pihalla paistaminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin aurinkoinen piha, että olen itsekin aivan hämmästynyt kaikesta tästä - kasvusta ja sen nopeudesta ym :) Ekaa kevättä täällä kun nyt vietellään... Ulkona on oikein hyvä käryttää vaikkapa munkit ;)

      Poista
  7. Siis ihan oikeastiko teillä on paistanut aurinko ja puissakin silmuja!!?? Meilläpäin on satanut monta päivää vettä. Mutta ihana katsoa kuvien välityksellä kesäistä eloa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on eilen ja tänään ollut hieman sateista, mutta myös välillä paistanut aurinko. Ja ollut erittäin lämmintä. Keskiviikko oli niin lämmin päivä, että olin pihalla kesämekossa ja käräytin olkapääni... Että semmoista ;) Toivotaan viikonlopuksi sinne myös kivoja ilmoja!

      Poista
  8. Kuulostaa ja näyttää niin hyvältä tuo maalaiselo...olen aivan mieletön kotitekoisten munkkien fani ja nyt tekee mieli noita ihania sokerimunkkeja ihan sairaasti... :-))
    Ihanaa viikonlopua sinne!
    XX

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa viikonloppua sinne myös. Toivottavasti saat munkkeja...

      Poista
  9. Vautsit kuinka vihreää siellä jo on *katselee omaa keltalaikukasta nurmea:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se siitä vihreäksi muuttuu - ennen kuin huomaatkaan ;)

      Poista
  10. Samaa luokkaa meidän perunamaan kanssa, nuo sinun viljelyksesi...:)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista