perjantaina, toukokuuta 24, 2013

Oikotie onneen

Mullahan oli vanhalla pihalla muutama pioni, jotka sinne istutin. Kesti kolme vuotta, että sain ne kukkimaan. Siis haloo, kolme!! Ja sain nauttia kukkien kauneudesta kaikkien vuosien aikana sen huikeat kaksi viikkoa, tai mitä ne nyt kestivätkään ;) Täällä aion korjata pionitilanteen ja pyrkiä istuttamaan niitä pihaan - paljon. Koska pioni on vähän oikukas tapaus ja vaatii ainakin sen vuoden samalla paikalla, että kukkii (joskus jopa kolme…) oli mun ihan pakko ostaa valmiiksi nupuilla oleva pitkänhuiskea Catharina Fontijn -niminen kuikelo. Myyjää huvitti kysymykseni: "Kukkiihan tää varmasti tänä kesänä?" Kuulemma joo, kun on siinä ne nuputkin :) Katotaan, sanon minä… Olisiko tässä oikotie onneen?



Mun puutarhapalli on ollut pitkään tosi huonossa hapessa ja vinksallaan. Liimaukset ovat pettäneet, kun olen kiikkunut sillä upottavassa ja muhkuraisessa maastossa. Katsokaas kun tällä selällä ei puutarhassa ilman pikkuruista jakkaraa pärjätä yhtään.


Ystäväni sitten sattui muuten vain vinkkaamaan, että hänellä on puutarhakäytössä Ikean lasten jakkara. Loistoidea - ei kun Iksuun ostoksille. Nyt mullakin on oma MAMMUTti puutarhassa. 


Aika hienosti mätsää "salden" kaveriksi ;D

 


Piti kysymäni, oletteko törmänneet tämmöiseen CupoNation -sivustoon? Siellä on jos jonkinlaisia tarjouksia ja alennuskoodeja nettikauppoihin. Sivustolta löytyy alennuksia myös puutarhaliikkeisiin kuten vaikkapa Viherpeukalot. Käykääpä kurkkimassa!


Nyt ei oikein tiedä, sataisko vai paistaisko tuolla ulkona - ei osaa päättää :) Mun täytyy kuitenkin viimeistellä toi yksi seinä loppuun ja sitten jos asemapäällikkö hioisi toisen seinän, päästäisiin kohta lattian kimppuun. Laitetaan rempparaportaashia tulemaan jahka ehditään... ;) Heips taas!
SHARE:

37 kommenttia

  1. Ihania on nupput, toivottavasti jaksaa aukaista kukan. Mullakini on ollut pionit penkissä jo monta vuotta, saapas nähdä tuleeko tänä vuonnakaan vielä kukkia. Itkettää jos ei tule. Hauska puutarhapalli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä epäilen, että tokkopa kukkii tuo mun pioni =)
      Tiedätkös mikä voi olla vikana, jos eivät kuki? Mulla ainakin oli vikana aluksi se, että olin istuttanut ne liian syvälle. Kun ymmärsin nostaa koko kasvia juurineen aavistuksen ylemmäs, niin että se kasvin tyvi on pikkuisen maan pinnan yläpuolella, seuraavana vuonna kukki.

      Poista
  2. Hieno palli!
    Mukavaa, että saat tänä vuonna nauttia piooninkukista...ne kyllä ovat ihania...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!
      Ehkä saan, ehkä en... toivotaan, että juu ;)

      Poista
  3. kiitti kovasti tuosta vinkistä..vaikuttaa hyvältä paikalta.

    VastaaPoista
  4. Sulla pionit puutarhassa, mulla maljakossa. Ottaisin kyllä mieluummin sun puutarhan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älähän nyt... kauhee homma tää on koko piha, eikä "the projektikaan" ole edes vielä alkanut ;D

      Poista
  5. Todella mainio tuo vihreä "lypsyjakkara".

    VastaaPoista
  6. Kiva palli!
    Mulla on ollut ulkona aputuolina asentajan jakkara,siinon pyörät alla :D
    Eihän se kovin riskisti pehmeässä maassa kulje vaan kiva kun pehmustettu tämmöselle luisevalle takapuolelle =D

    Mulla on joku karjalan pioni ( ?), nuput on eka kertaa ja saa nähä tuleeko niistä mittään.Pionit on aivan upeita ken ne saa loistamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelin, et mikäs A tää on, mut se olitki sää ;D
      Pehmustettu ja pyörät alla - sullahan on melkoinen menopeli. Mulla on pehmusteet omasta takaa, siks en tartti niitä =)
      Kyllä niistä sun Karjalan (vai olisko kenties Kuolan pioni?) pitäisi kukkia syntyä, jos kerta ovat nupullaan ja maassa kasvamassa :)

      Poista
    2. Vaihdoin tähdestä A-ryhmään :)

      Ja Kuolan pioni se olikin...joo on maassa (tsek)...joo on nuppuja(tsek)...ny ootellaan :)

      Poista
    3. No nyt tuli ihan oikeesti asiaa :) Mun pionissa on jotain ruskeita koppakuoriaisia.Syökö ne nyt ne nuput?Mitä niille tehään ? :)

      Poista
  7. Pionit on ihania! Toivottavasti kukkii ja kauniisti.

    VastaaPoista
  8. Mun pionit jäivät edelliseen puutahaan. Rakastin niitä. Tänne haaveilen pionipenkistä, mutta ei vielä tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä niin pahuksen harmillista, kun kaikki kivat kasvit ym. jäävät muutossa sinne vanhaan pihaan. Just kun oot saanut kaiken mieleiseksi... Mutta eipä voi mitään, c´est la vié ;)

      Poista
  9. Mä kans haluan pallin pyllyn alle!
    Tuo onkin ihan loistava, ei jalat uppoa nurmikkoon :D
    Mulla kasvaa kotain joka hätäisesti muistuttaa pionia, viime kesänä tilsin yhden tuusannuuskaksi kun vähän peruutin...jos nää jonain vuonna jopa kukkiskin, antaas kattoo! Rääpäleet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooksää ihan pallittomana ollut siellä tähän asti? Nytpä siis mammutin metsästykseen! Taas yksi hyvä tekosyy mennä Ikeaan ;)

      Poista
  10. Jess, nyt löytyi käyttöä varastossa oleville Mammuteille! Itselläni ei olisi tullut mieleenikään, että nehän sopivat puutarhajakkaroiksi :) Pionit ovat ihania, toivottavasti nähdään paljon kukkia kesällä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että Mammuteille löytyi uusi elämä - kukapa olisi uskonut.
      Pionionnea!

      Poista
  11. pionin pallot on ihania ! ja mie en tunne nähtävästi muuta adjektiivia kuin ihana ;)
    joskus käy mielessä että mitenhän kukat kasvaa koivukujalla...mm pioni ... ja moni muu
    mammutti näyttää maastoutuvan hyvin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana on ihan ihana sana. Muut adjektiivit ovat aika turhia ;)
      Voisithan sä alkaa parvekepionitarhuriksi. Sulla on siellä nyt jo sen verran vaikuttavat viljelmät, että taitaisi onnistua :)

      Poista
  12. Ihan P.A.R.A.S idea toi jakkara! Et oo yksin, kuvaan joku päivä omat säälittävät pallini... Hups ;)

    Mut joo, pionit... Henkimaailman juttuja. Osassa siirto onnistui, osa ei kuki vieläkään (3. Vuosi menossa). Lycka till!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pallitkin olivat tosi säälittävät kunnes tuli mammutti paikalle. My little monster :)
      Minen noista pionien hengistä juuri mitään tiedä, mutta sen sanon kolmen vuoden kokemuksella, että jos se perhanan juuripaakku on kaks senttii liian syvällä, ei kuki. Ei sitten millään. Ei auttanut kuin kaivaa kakkara ylös ja istuttaa uudelleen - ja voilá, seuraavana vuonna kukki.

      Poista
  13. Hei kuuleppas nyt voikukkapellon emäntä... Kerrohan mulle milläs oot käsitelly noi sun lavakaulukset, aikasemmat ja nykyset (liekkö samoja). Tulit ekana mieleen keltä kysyy. :) Mä sain nimittäin tänään viimein haalittua tarpeeksi kauluksia, että saan vanhat kasvimaa-alueet purkaa ja kasata uutta tilalle. Niin tuliki tenkkapoo, mietinnässä siis eri vaihtoehtoi (joita ei kyl oo monta). Kiitti jo etukätee jos viittit heittää vinkkiä. ;) Kivaa viikonlopun jatkoa teil.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja noist pioneist. En raaski purkaa yhtä aidan tynkää, kun sen vieressä kasvaa kaunis pionipenkki. Kattotaa kui monta vuotta jaksan kyseistä aitaa varjella, vaikka se oli ensimmäisenä purkutuomion saaneena tämän kesän listalla. :)

      Poista
    2. Kuuleppas hei Helinä, ne mun vanhat/edelliset lavakaulukset oli käsitelty mustalla Supi Saunavahalla =) Piti ihan tarkistaman, että näinkös asia tosiaan oli täältä vanhasta boztauksesta: http://voikukkapelto.blogspot.fi/2011/05/lavakauluksista-viljelylaatikoita.html
      Nää kaksi nykyistä ovat ihan "luonnontilassa" eli kauniisti vintagoituneita ajan saatossa ulkoilmassa... ;)

      Poista
  14. Juu, kattos kun mä muistelinki että olit saunavahaa käyttäny... :) Sitä aijonkin tutki tarkemmin soveltusko se mullekki. Kiitti.

    VastaaPoista
  15. Onnea vaan sinne Pionin kasvatukseen...toisaalta minulla kukki heti seuraavana vuonna, vaikka edellisenä vuonna tongin ylös ja vaihdoin toiseen kukkapenkkiin eli voivat nuo kaunottaret yllättääkin...mukavia pihahetkiä sinne kaiken uurastuksen keskelle.
    XX

    VastaaPoista
  16. Voi että, saisimpa minäkin rehut kasvamaan! Mulla on viherpeukalon sijaan kalman käsi. :)

    P.S Uusi lukija täällä, terve! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terve uusi lukija! =)
      Ei minunkaan peukalo aina niin viheriöi, mutta aina pitää kuitenkin yrittää... ;)

      Poista
  17. Pioni on kyl yks mualiman kauneimmista kukista! :) Itiellä varmaan tänä vuonna suuttua nöksähti ku piti kaivaa se juurmultineen ylös, olla kaks päivää iliman multaa, ja sitten istutin uutteen paikkaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Toivottavasti pionisi ei suuttunut kauheasti ;)

      Poista