torstaina, toukokuuta 16, 2013

Ihme + puutarha

Ihmeitä ja ihmeellisiä asioita sattuu ja tapahtuu... Pääsiäisen jälkeen ensimmäisenä arkipäivänä sain eräästä viestintätoimistosta sähköpostin, joka aiheutti sydämen tykytystä, riemun kiljahduksia ja melkein tuolilta tippumisen. Viestissä kyseltiin lyhykäisyydessään, olinko mahdollisesti saanut edellisen minulle lähetetyn viestin ja mikäli en olisi asiasta kiinnostunut, pyydettiin minua olemaan yhteydessä, jotta toimisto voisi edetä asian kanssa. Hitto, minkä viestin?! Kun luin liitteenä olevan alkuperäisen ennen pääsiäistä lähetetyn sähköpostin, tapahtui se sydämen tykytys -osuus... Ajatella, jos koko homma olisi mennyt sivu suun yhden saapumattoman sähköpostin takia… huh. Jaa mikä homma?


No se, että minulle ehdotettiin yhteistyöprojektia Helsingin rautatieasemaa kesällä koristavan Ihmepuutarha-hankkeen tiimoilta. Homman nimi olisi se, että MINULLE tultaisiin suunnittelemaan oma Ihmepuutarha! Suunnitelman tulisi tekemään Eden-ohjelmasta tuttu Minna Toivanen, suunnitelman sisältämät kasvit tarjoaisi Puutarha Tahvoset Oy ja mullat, lannoitteet ym. Green Care. Voitteko kuvitella? Tätä "salaisuutta" olen tässä nyt varjellut puolitoista kuukautta ja miettinyt välillä, voiko tämmöinen ihme olla tottakaan…


Toissapäivänä homma pyörähti konkreettisesti käyntiin. Ei tullut ihan sitä teeveestä tuttua Minnaa, mutta tuli Puutarha Tahvosilta maisemasuunnittelija-hortonomi (toivottavasti titteli meni nyt oikein… ;)) Tuuli Viista ja siinä sitä sitten talsittiin ympäri tonttia - ja suunniteltiin ;) Homma etenee tästä nyt niin, että saan Tuulin tekemän Ihmepuutarha-suunnitelman kesäkuun alussa. Siihen asti voin pötkötellä rauhassa pihapedissäni, ottaa lungisti ja imeskellä vaikka mehujäätä. Sitten alkaa työt, jotka siis saamme itse hoitaa :) Mielenkiinnolla odotan, mitä kaikkea meidän päänmenoksi keksitäänkään… ;D


Jokin käsittämätön onnenkantamoinen tässä(kin) hommassa oli. Nykyinen pihamme, jolla nyt siis ihka ensimmäistä kevättä/kesää olemme (tiedoksi uusille lukijoille) ei todellakaan ole mikään puutarhuriuden taidonnäyte vaan pikemminkin puhdas arkki, jolle periaatteessa voi suunnitella ihan mitä vaan - ja aina tulee taatusti parempi kuin mitä se nyt on ;) Edellisen pihan kanssa olisi ollut huomattavasti rajallisemmat mahdollisuudet pihan koon ja sen käsittämän kasvillisuuden puolesta, enkä olisi siellä välttämättä edes halunnut muuttaa juuri mitään. Ajoitus ei olisi voinut olla täydellisempi!

Että semmoista. Melkoinen munkki, eikö? :)Ihmepuutarhan avajaisia Helsingin rautatieasemalla vietetään ensi tiistaina 21.5., jonka jälkeen puutarhasta saadaan nauttia elokuun puoliväliin saakka.

"Puutarha-alan opiskelijoiden kilpailutöiden joukosta toteutettavaksi valittiin Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden ehdotus "Mystinen puutarha". Hankkeen toteuttavat yhteistyössä VR, GreenCare, Puutarha Tahvoset Oy sekä Clear Channel. Urbaaniin maisemaan kohoava puutarha tuo yllättävää viherrakentamista jälleen keskelle kaupunkia, sekä kannustaa kotipuutarhureita inspiroitumaan puutarhanhoidosta hauskalla tavalla. Tämän vuoden puutarhassa korostuvat puutarhan kauneus ja hyötyviljelynäkökulma. "
www.ihmepuutarha.fi
SHARE:

30 kommenttia

 1. Hih, oikee hillomunkki :) Ihan mieletön tarjous. Hauska nähdä, mitä pihalla tapahtuu!

  VastaaPoista
 2. no on kyllä oikee tuplamunkki tripla hilloilla. siis onneksi olkoon!!!

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa!! Ihana juttu ja tuli oikealle puutarha ihmiselle:))!
  Terkut!

  VastaaPoista
 4. No melekonen munkki kyllä!! Onneks olkoon vaan :)

  VastaaPoista
 5. No huh, huh! Aika hienoo! Onnea projektiin ja ota kaikki irti! :)

  VastaaPoista
 6. Mun mielestä munkki on suorastaan lievä ilmaisu :D Onnittelut!

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon, ihan mahtava tuuri sinulla!

  VastaaPoista
 8. Oho! Aika mielettömän upeaa!!! Toivottavasti lopputuloksesta tulee u-p-e-a! :D

  VastaaPoista
 9. Siis tuo on jo koko donitsilaatikollinen ☺
  Mä kans huolisin Lillaan tommottisen - tai sit sen asfalttikoneen !!!!

  WAUUUUU! ♥

  VastaaPoista
 10. Vau!! Siis ihan huippujuttu, onnittelut!

  VastaaPoista
 11. Vau! Onnittelut! Kelpaisi tulla tännekin :))

  VastaaPoista
 12. Mainio tilaisuus! Ihan huippua! Jee.

  VastaaPoista
 13. Aijaijaijaiaijaijai! Nyt sataa mannaa taivaalta sinne suuntaan!
  Oot totisesti sen ansainnut kun jouduit jättämään ihanan puutarhasi talon myötä!

  Mä oikeesti ajattelen joskus että tän käkikellon voisin vaihtaa mutta piha ja Pikkutalo ja Lippis tarttis saada mukaan!

  Innolla hörpin virtuaaliseurana roséta ja odottelen valmista :)

  VastaaPoista
 14. ihan mahtava juttu!täällä odotellaan innolla tulevia juttuja!onnea vielä!

  VastaaPoista
 15. Tuo tosiaan kuulostaa melkein epätodelliselta! Onnea hirmuisesti, jään seuraamaan mitä tuleman pitää.

  VastaaPoista
 16. Onpas tosi kivaa, onnea, onnea! Kiva jäädä seuraamaan, mitä tulee tapahtumaan :).

  VastaaPoista
 17. No kyllä oli makee munkki. :D Onnee. Kelpais mullekki, meidän monttuseen pihaan tommonen. ;) Innolla ootan taas mitä lopputuleman pitää.

  VastaaPoista
 18. No ilimankos sie joudat siellä nyt pihapedissä makoilemaan!Muut täällä kynnen aluset multaa täynnä ja selkä poikki raadetaan ;)

  No oikeesti aivan upea lottovoitto!!Onnea!!!

  Esitelläänkö sun pihaa sitten jossain nettisivulla tai lehdessä tai jossain vai roudaako ne sun puutarhan sinne rautatieasemalle ;)

  VastaaPoista
 19. Tosi mahtavaa! Onnea! Mielenkiinnolla odotellaan lopputulosta :)

  VastaaPoista
 20. Tosi mahtava juttu! Jään mielenkiinnolla odottelemaan, että millainen puutarha teille tehdään :).

  VastaaPoista
 21. Wau, ihan mahtava juttu!! Siitä tulee varmasti niiiiiin hieno!! :)

  VastaaPoista
 22. Voi kuinka ihana yllätys! Jään odottamaan lopputulosta. :)

  VastaaPoista
 23. Huikeaa, ihan huikeaa! Suuresti onnitteluja! Tuo on kyllä jokaisen villipihan omistajan unelma! :D

  Mutta lisäkysymyksiä: miten teidän piha liittyy Helsingin päärautatieasemaan? Siis ne ihmepuutarhathan tehdään aina sinne. Esitelläänkö teidän pihan projektia sitten jossain mediassa vai miten se yhdistetään päärautatieasemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Vastaus: Ei mitenkään! ;D)) Ihmepuutarhan yhteistyökumppanit näköjään vain päättivät tehdä kaksi bloggaajaa hyvinhyvin iloisiksi. En usko, että tätä pihaa esitellään muussa mediassa. Tai toki jos jotakuta kiinnostaa, miksei... ;)

   Poista
  2. Herranen aika, yhä vaan mahtavampi juttu! :D

   Poista
 24. Melkoinen munkki tosiaankin - onneksi olkoon!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 25. Melkoinen munkki tosiaan :D Mäkään en tiennyt tällaisesta mitään. Just tulin rautatieaseman Ihmepuutarhaa rakentamasta. Mä latailen kuvia blogiini kohta. Käyhän kurkkaamassa. Ihana nähdä mitä Tuuli suunnittelee. Se on supermukava tyyppi :)

  VastaaPoista