perjantaina, toukokuuta 03, 2013

Ensimmäiset

Tämän vuoden ensimmäiset valkovuokot bongattu tänään kauppareissulla. Eipä siinä muu auttanut, kuin parkkeerata auto tien poskeen ja mennä poimimaan :) Valitettavasti näitä(kään) ihanuuksia ei kasva enää omassa pihassa. Haikein mielin muistelen edellistä pihaa, joka oli keväisin ihana skilla- ja valkovuokkomeri - ja siihen päälle vielä ne kielot... Oih ja voih. Ehkä joku päivä saan tännekin samaa meininkiä ;)
Vanhoille ompelukoneillemme löytyi oikeat huoltovälineet - pieni öljykannu ja peltirasia á la Singer. Aika hienot. Asemapäällikön isoisän vanhat.


Mulla on pienimuotoinen dilemma sen lautaseinän kanssa. Päätin, että se jäisi näkyviin - mutta minkä värisenä? En ole yhtään tyytyväinen tekemiini koemaalauksiin.... Remonttikriisiä pukkaa. Apua!

SHARE:

22 kommenttia

 1. Huomasin kans ilokseni ensimmäiset valkovuokot omassa pihametsässä - se on kevään ja äitienpäivän lähestymisen merkki. Edes kylmä kevät ei sitä pysty estämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole löytänyt ihan tästä omilta nurkilta vielä vuokkoja. Joko niitä ei täällä kasva tai sitten ne eivät ole vielä ehtineet nousta esiin. Kiva kuitenkin, että tuolta vähän etäämmältä löytyi niin runsaasti, että kehtasi mennä poimimaankin ;)

   Poista
 2. Täälläkin ekat valkovuokot bongattu, on ne niin ihania! <3 Onpa upeat nuo huoltovälineet!

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuus! Valkovuokkoja! Meillä on vain risukkoa vielä siinä, missä yleensä valkovuokot kukkivat. Ehkä sentään äitienpäiväksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän ne sieltä ala pikkuhiljaa putkahtelemaan. Varjoisimmissa paikoissa saadaan vielä hetki odotella :)

   Poista
 4. valkovuokkoja.. <3 kotikotona niitä kasvoi pihassa ja viereisessä metsässä. Niitä aina äidille poimittiin. harmikseni meidän pihassa tai vieressä niitä ei kasva:( Lähtisiköhän leviämään jos hakisi juurineen pari vanhempien pihasta tänne.... :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluan niitä ehdottomasti myös meidän nykyiseen pihaan. Kannattaa koittaa, jos äiti antaa luvan, jos lähtisivät leviämään... Mä ainakin tekisin niin. Ja saattoihan siinä käydä niin, että pari tuossakin kimpussa lähti "vahingossa" juurineen irti... heh. Ei se varmaan haittaa sitä hakkuuaukion omistajaa ;)

   Poista
 5. Mahtavat nuo Singerin huoltovälineet! Valkovuokot on aina niin ihania kesämielen tuojia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, valkovuokoista se kesä lähtee käyntiin ;)

   Poista
 6. Täälläkin on jo useamman päivän valkovuokot ihastuttaneet. Kauniita!

  VastaaPoista
 7. Ihastuttava asemaprojekti sinulla ja mitä löytöjä. Harmillista kun ihmiset kunnostavat vanhaa väärillä materiaaleilla. Meillä oli aikoinaan onni onnettomuudessa, että vanha oli alkuperäisessä kunnossa. Mariskooli läpinäkyvänä näyttääkin hurmaavalta valkovuokkojen kera - njam

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moro! Olenkin jo mielenkiinnolla seuraillut keväisiä puuhianne, mutten ole ehtinyt kommentoimaan. Kiva kun oot täällä taas - teidän kujanteella näyttää niiiin hyvältä! =)
   Projektia tosiaan on meillä meneillään... Korjaillaan jälkiä, poistetaan muovimattoja ja lastulevyjä ja siinä samassa täytyisi alkaa pihallekin keksiä jotakin. No, eiköhän tämä tästä... ;D

   Poista
 8. Oijoi, taidanpa minäkin lähteä valkovuokkojen metsästykseen. Ihanan aurinkoista viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana kimppu! Vähän näyttävämpi kuin omani (n. 6 kukkaa), jonka juksulenkin varrelta kotiin kannoin TASKUSSA. ;)
  KESÄ tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, olisihan se voinut vähän olla hassun näköistä juosta hillitön kukkavihko kädessä... Hyvin näyttivät kuitenkin suoriutuneet vuokot lenkistä ;)

   Poista
 10. Mua nauratti tänään kukkapenkkejä siivotessa, kun vastaan tuli kevään ekat voikukan nuput. Tuli heti sun blogi mieleen :) Voikukat ovat meillä aikamoinen vitsaus, kauniita sinällään, mutta valtaavat jokapaikan, ja aloittavatkin pirukaiset niin aikaisin. Että yhdenlainen voikukkapelto tämäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se melkoinen epeli... ;) Voikohan voikukka vallata koko maan, kun se vaan jatkaa ja jatkaa leviämistään? Jokaisesta kukasta lähtee aina monta kymmentä siementä eteenpäin, joista tulee uudet kukat ja niin edelleen... ja kun kasvualustalla ei ole sille mitään väliä. Voikukka puskee läpi vaikka asfaltista! Tai ainakin millin raosta asfaltissa :)

   Poista