keskiviikkona, toukokuuta 08, 2013

Ei tullut humalaa...

Lähdin päivällä humalahakuiselle reissulle Hong Kongiin. Nyt puhumme siis köynnöskasvista ja siitä kaupasta :) Eipä niitä humaloita sitten kuitenkaan ollut tarjolla, vaikka mainoslehti toista lupaili. Taisin olla turhan ajoissa liikenteessä. Ihanaa kuitenkin, että kaikenlaista muuta kivaa silti löytyi. Iskiköhän mulle suuruudenhulluus kesäkukkien kanssa? Samettiruusuja, pelargonioita, orvokkeja, kerrottuja lumihiutaleita, hortensia ja joku ihme kivikkokasvi, jonka nimeä en enää muista... Loppupäivä menikin pihalla laitellessa näitä ruukkuihin.



Nurmikolta bongasin tällaisen kukkasen. Luulin kaukaa helmililjaksi, mutta se olikin joku muu pieni piperrys... Tietääkö kukaan, mikä?


Pihallamme kasvava käenrieska oli iloinen yllätys. Niitä onkin paljon, osa vasta nupullaan. Tuli ihan lapsuus mieleen, kun niitä kerättiin tarhareissuilla. Sittemmin en ole tuohon pikkuruiseen juuri kiinnittänyt huomiota - tai sitten niitä ei ole osunut kohdalle. Tiesittekö, että pikkukäenrieska on luontomme pienin lilja? :) 


Mustaherukan lehdet ottivat tänään pienen spurtin.




Ihana päivä auringossa. Pari pisamaa taisi tulla.
Huomiseksi vissiin samanmoista tarjolla.
Ei huono, paitti että remppahommat seisoo... ;D
SHARE:

28 kommenttia

  1. Ihania kukkia oot laittanut, täälläkin oli tänään jo vähä lämpimämpää mutta ei vielä niin että kukat tarkenis, paitsi orvokit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Täällä on ollut nyt pari päivää mukavan lämmintä ja kosteaa. Luonto kiittää :)

      Poista
  2. No apua, teillä jo noin palijo vihertää. Meillei löydy yhtään hiirenkorvaa mistään, eikä kesäkukista kannata haaveilla (tai ehkä vähän). No orvokeista. Mikähän muu kestäis viel yöpakkasia. Hmm.. Meillä vasta sulas vimoset sitkeet lumikikkareet eilen tai toissapäivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, ei ole lumikikkareita näkynyt vähään aikaan ja koivut jo vihertää =D Tämä on niin aurinkoinen piha, että tuntuu ihan kuin olisi jossain etelässä... ;)

      Poista
  3. Eilen oli kyllä ihanan kesäinen päivä ja tänäänkin taitaa vielä olla.Annetaan vaan remppojen olla,nyt nautitaan kesästä :)
    Täällä ei kyllä vielä tohdi laittaa kesäkukkia, kylmät yöt.Mullakin menee helposti överiksi kukkien kans; ensin ostan normihinnalla ja sitten ennen juhannusta vielä alesta lisää =D

    Voittokin päässyt viltille köllöttelemään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt onkin pari sateisempaa - mutta tosi lämmintä - päivää mennyt puoliksi pihalla ja puoliksi remppahommissa. Niin ne hommat etenee ;)
      Voitolla (ja mammallakin...) on ihan luksuspaikka nurtsilla, kun vanhasta sängystä talteen otettu luonnonkuminen tuplapetari on taiteltuna ja peitto vielä siinä päällä. Ei pääse maan kylmyys läpi.

      Poista
  4. Ens viikon viileämmillä ehditään taas remppailla :D
    Nyt nautitaan! Mä just mietin että jos heti menisin torille niin ehtisinkö heittää kukat Lillaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kattelin tuossa ilmatieteen ennustetta ja toistaiseksi ihan kivaa keliä tiedossa alkuviikollekin. Ei voi valittaa, vaikka sisähommat seisoisikin. Onneksi isäntä ei välitä niin tuosta auringosta ja muista hömpötyksistä, joten se voi hoitaa ne sisäpuuhat ja mä ulkohommat. Reilu peli... mun mielestä :)

      Poista
  5. Oi, Voitto varmasti nauttii! Selvää puutarhuriainesta :)
    Ja rouvalla taisi mopo karata käsistä noiden kukkahankintojen kanssa. Ilman humalaakin!
    Muistathan, että ainakin nuo samettikukat ovat varsin arkoja, paleltuvat heti, jos sattuvat edes kuulemaan sääennustuksen, jossa luvataan hallaa....
    (hyvä tässä on puhua, itsellä on hankinnat menneet jo ihan överiksi, vaikka kevät on vasta juuri ja juuri päässyt alkuun)
    Tuo tuntematon lienee kevättaskuruoho.
    Kukkaisia ja aurinkoisia päiviä sinne teille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika näyttää, kuinka Voittoa mahtaa puutarhahommelit kiinnostaa, mutta koulutus on ainakin kova - heti pienestä pitäen... ;) Pitääpä nostella samettikukat turvaan, jos hallaa vielä lupaavat. Kiitti vinkistä. Ja kiitti taas tietämyksestä tuntemattoman suhteen. Arvasinhan mä, että sulta saan vastauksen :) Sulla on kyllä niin huikea tuo kukkaistietämys, että pääsisinpä itse edes puoliin siitä joskus...
      Aurinkoa!

      Poista
  6. Aina yhtä ihanaa kun saa laittaa kesäkukkia rukkuihin. Vielä en ole uskaltanut istuttaa muuta kuin orvokkeja.

    VastaaPoista
  7. Vautsi!

    Mullakin heräsi vastikään tarve ostella ja laitella kukkia, mutta odottelen vielä viikon pari. Etteivät jäädy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä toppuutella, ettei kukkaparoille käy köpelösti... :)

      Poista
  8. Ompa mahtavan paljon kaikkea ihanuuksia esillä, juu en yhtään ihmettele etteikö kukka ostokislla pää mene pyörälle tai siis itselläni ainakin ja jo sinne mentäessä:) Kaikkea ihanuuksia katsellessa kuin myös nyt. sinulla täällä.
    Pikkuinen siellä tyytyväisenä nököttää nauravin suin.

    Ihanaa toukokuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin...helpostikos sitä innostuu =D
      Ei tuo pikkuinen ihan aina niin tyytyväisenä nökötä, mutta onneksi suurimman osan ajasta kuitenkin, niin mamma saa vähän puuhasteltuakin :)

      Poista
  9. Minäkään en tuullut...ei kun siis...minullekaan ei tullut humalaa....mökkinaapurilta juurakkoa sain ja vielä keuhui, että rehottaa niin, että liikoja joutuu reipimään pois...ei sitten tullut mitään pintaan mullan alta...:))

    VastaaPoista
  10. Humalaa on välillä ollut vaikea löytää (jos ei sitä naukkaa pullosta...), mutta etköhän sen jostain vielä löydä. Nuo kesäkukkahyllyt ovat kauheita loukkuja, ei sieltä pääse pois ilman kotiin viemisiä... Kivaa pyhää!

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Humalanmetsästys jatkukoon :) Tai jonkun muun nopeakasvuisen köynnöksen...
      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  11. Upealta näyttää. Siellä on niin kesä lähellä. Meillä on vielä pihassa lunta :(. Ei sinne vielä kesäkukkia voi ajatella mutta muutama orvokki vois olla paikallaan. Näyttää niin houkuttelevalta nuo kukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on nyt jo niin lähellä näiden parin lämpimän ja kostean päivän jälkeen, että tässähän täytyy alkaa suunnittelemaan nurmikon leikkaamista ;) Toivottavasti sieltä ovat lumet saaneet jo kyytiä!

      Poista
  12. Ihania hyväntuulisia kuvia! Kiitos Pikkukäenrieska -faktoista, juuri hain sitä nimeä toissapäivänä :)

    Itse haikailin kanssa siirtäväni mökin pihalle humalaa metsässä olevalta hylätyn talon puutarhalta, mutta nyt kun kävin katsomassa niin se on vallannut puoli tonttia varmaan 7 metriin. En taida uskaltaakaan vaikka nopakasvuinen humala-maja houkuttaakin. Onhan se vanha piha-kasvi ja saahan siitä hyötyäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia - kiva jos käenrieskasta oli apua :)
      Ajattelin, että laittaisin ne humalat isoihin laatikoihin, josta toivon mukaan eivät leviäisi muualle. Edellisellä pihallamme oli vitsauksena elämänlanka. Sitä oli kaikkialla ja käytännössä mahdoton saada hengiltä.

      Poista