keskiviikkona, toukokuuta 22, 2013

Tuomentuoksuinen keittiö

Tuomen tuoksu leijailee keittiössä. Vitsit, että tykkään siitä! Tuomi eli Prunus padus on Pirkanmaan maakuntakukka. Maakuntalintu on västäräkki, Motacilla alba ja kala toutain, Aspius aspius... Ettäs tiedätte :) Olin joskus muinoin työn puolesta tekemisissä Pirkanmaan maakuntatunnusten kanssa ja siitä nuo jäivät pysyvästi mieleen... ;D

Sateinen päivä tuli ihan tarpeeseen - niin luonnolle kuin itsellekin. Sisätilat olivat kuin pommin jäljiltä kaikkien ulkona vietettyjen aurinkoisten päivien jälkeen. Nyt sain sentään keittiön jotenkuten ojennukseen ja raparperiäkin keittelin ison satsin mehuksi.




Ihanaa, kun luonnosta saa nyt vaikka mitä kukkia maljakkoon. Ensimmäiset kielot bongasin viikonloppuna. Niitä täytyy käydä pian poimimassa. Lempikukkani - sekin... ;)

Tänään ehdin kuvailemaan viime viikkoiset ostokseni Tiirinkosken Tehtaalta. Blogi-illan hittituote taisi olla nuo ihanat "säilytyskassit". Eikä ihme - hintaa pussukalla on huikeat 1,30! ;D Jos kiinnostuit, luulen, että noita saa tilattua Tehtaalta ihan sähköpostitsekin, kun ei verkkokauppa ihan vielä ole auki...



Tää kylmälaukku huusi mun nimeä: herkkupeba ja ruoka-addikti ;D





Jaahans, käviskös sitä sitten iltapalan tekoon... Heippa! =)
SHARE:

27 kommenttia

  1. Kotihommissa täälläkin -hikipäässä- pitkästä aikaa.
    Taitais Lillassa lapiohommissa päästä helpommalla :) - jos huomenna vaan ehdin, niin muutan sinne!
    Muutama "paskahomma" vielä tehtävä, ja lämmin suihku kotona olis poikaa sen jälkeen, mutta sitten.... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oot taas kesän ajan kahden asunnon loukossa - get used to it ;) Ja joillain on sen omakotitalon lisäksi kesämökki... En ymmärrä, miten ne pystyy ja jaksaa ja kykenee... ;D

      Poista
  2. Tuomi tuoksuu meilläkin olohuoneessa. Kielojakin katselin mutta olivat vasta pienellä nupulla.. parin päivän kuluttua uudestaan katsastamaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahneuksissani viime viikonloppuna keräsin hieman nupullaan olevia kieloja, mutta eivätpä ne näytä aukeavan maljakossa :( No, onneksi niitä riittää ja viikonloppuna uusi yritys ;D

      Poista
  3. Tuomien tuoksussa ja kukissa on jotain hyvin kesäistä ja suomalaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on - jotenkin ihan mahtava fiilis tulee joka kevät, kun huomaa tuomen kukkivan!

      Poista
  4. Siellä sitä ihastellaan meitsin nimikkokukkaa ;) pitääkin käydä poimimassa... Se taitaapi kaikilla puutarhassa heiluvilla olla sadepäivä tarpeeseen. Punatukka mourusi samaa ja täällä meinataan hukkua pyykkivuoren alle ;) että tsemppiä vaan...
    Ihanat ostokset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ethän sie mikään turha kukka ookkaan, kun oot päässyt oikein maakuntakukaksikin. Siitähän tulikin mieleen, että raahaas kuule ittes Pirkanmaalle Punatukan kesteille, niin saadaan ihastella teitsiä oikein livenä ;) Jooko, räps räps räps, anova koiranpentuilme =)

      Poista
  5. Kivannäköinen keittiö! Ja tosiaan, hauskat säilytyspussit :)

    VastaaPoista
  6. Niin rakastan tuomen tuoksua. Se on nyt parhaimmillaan <3 ja kielot. Niin kauniita. Eilen huomasin niiden kukkivan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ihana kuljeskella ulkona ja haistella hyviä tuoksuja (eikä aina sitä p**aa, kun täällä maalla peltojen keskellä ollaan... ;))

      Poista
  7. Tuomen tuoksu on yksi parhaimmista mitä tiedän!
    Meidän kulmilla siinä on monasti ällöjä ötököitä niin en ole tohtinut tuoda sisälle :/
    Viikon päästä ehkä täällä kukkii tuomi.

    Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo... vaikka kuinka yritin katsoa, ettei MUN oksissa olis ällöjä ötököitä, niin niissä perhana vaan oli. Karisemaankin alkoivat tänä aamuna, joten pihapöydän koristeeksi päätyivät. Sain mä niistä pari päivää sentään nauttia sisälläkin ;)

      Poista
  8. Puolestani kaikki tuomet saisi kaataa ja tehdä vaikka polttopuiksi. Kamala lemu niistä kukista lähtee ja kun ajaa kukkivan tuomen ohi niin sokkona saa mennä. Ovathan ne EHKÄ kauniita, mutta minä vain en siedä. Allergia on sitten hauska juttu... Jännä muuten, miten se, että on jollekin asialle allerginen saa sen lemuamaan ihan ällöttävältä, vaikka kaikki muut maailmassa ylistäisivät ihanaksi tuoksuksi. Nauttikaa te muut tuomista minunkin puolestani, kun en vain pysty vaikka haluaisinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan kökkö! Allergia ei tosiaan ole kiva juttu ollenkaan ja ymmärrän täysin, että ei paljon kiinnosta allergian tuottajaan päin vilkuilla - saati haistella :)

      Poista
  9. Ihania kuvia! Täytyykin kurkkia tarkemmin kaikkia ihania yksityiskohtia. Tuomesta tykkään minäkin, enkä ole onneksi allerginen... =)

    VastaaPoista
  10. Ihailin itsekin tänään tuomia ja katselin taivaisiin niiden perässä. Miten kauniita kerättynäkin! Teillä on muutenkin niin ihanaa, että täällä on kuin lomalla. Juuri tajusin, että mun piti imuroida alakerrasta tänään, äh, pakko kai se on! Sisustaminen on ulkoistettu ny :D

    ~ Piia Anneli / annelivia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sisähommista oikein tahdo näillä keleillä tulla mittään... ;)

      Poista
  11. Oi miten hauskat ostokset! Huolisin itsellenikin samanmoisia =D Ja hinta - kerrankin löytyy jotain noin ihanaa uskomattoman huokealla hinnalla... Muistatko kylmälaukun hintaa? =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmälaukku on 4 euroa :) Toissapäivänä juuri otin sen käyttöön ja samalla hintalapun pois, joten oli vielä muistissa =)

      Poista
    2. No ei ollu hinnalla pilattu hih, täytyykin näppäillä spostia Tehtaalle josko onnistuisi tilaus jo ennen verkkokauppaa... =)

      Terveisin Peikonlehti

      Poista