torstaina, toukokuuta 02, 2013

Luukku auki!

Isot kiitokset kaikille kommenteistanne ja kehuistanne. Vitsit, että ne lämmittävät mieltä <3 En ole millään ehtinyt vastailemaan kaikille erikseen, joten kiitän jälleen näin yhteisesti ja lupaan jatkossa parantaa tapani ja vastata paremmin - jos joku vielä viitsii kommentoida… ;)

Vappu on työväen juhla. Niin myös meillä :) Aatto meni mukavasti saunaa viimeistellessä ja vappupäivä seiniä aukoessa. (Tai enhän mä varsinaisesti mitään tehnyt, kun asemapäällikkö otti homman haltuun.) Tätä hetkeä on odotettu syksystä asti. Lippuluukkuseinän lastulevyt on nyt heitetty pihalle ja luukku on auki! Lipunmyynti voi alkaa =)


Nämä ovat (taas) semmoisia juttuja, joita ei oikein ymmärrä. Kun kerta se luukku oli jätetty näkyviin seinän toiselta puolelta, mikä ongelma olisi ollut jättää se näkyviin myös toiselta puolelta ja säilyttää edes palanen aseman historiaa? Miksi laatikot ja hyllyt on pitänyt heittää mäkeen? Ja mikä vika on ollut vanhoissa katto- ja jalkalistoissa? Lastulevyjen alle haudatusta hyllysyvennyksestä löytyi niistä pätkät. Miksi ne on pitänyt korvata rumilla "rimoilla"? Kysynpähän vaan…


Lastulevyjen alta paljastui vanhaa vihreäksi maalattua pinkopahvia, joka on osin revitty irti, sekä lautaseinää. Minä kun niin rakastan tuota lautaseinää, nyt olisi mahdollisuus saada sitä enemmänkin näkyviin. Toisaalta mietin, etten kuitenkaan haluaisi tästä mitään "lautamajaa".  Eikä lautaseinän kuuluisikaan olla näkyvissä - noin niinku oikeaoppisesti. Noh, ehkä tälle seinälle sitä jätetään kuitenkin näkyviin ja lopuille seinille toivoisin levyä ja tapettia/maalia.


Voi peijoona siellä tuulee taas. Eilisen tuuli oli niin voimakas, että se kaatoi terassilta yhden vanhan ikkunan, jonka lasi meni säpäleiksi. Rottinkisohva nurmikolla on nurin ja niin melkein ovat isot jykevät puiset tuolitkin tuossa talon edustalla. Huh. Iltaisin onneksi tyyntyy. Olemme tehneetkin pieniä iltakävelyitä järven rantaan. Vappuaattona jäät olivat kaikki lähteneet ja ilta oli muutenkin kaunis. Ei sille mitään voi, että kyllä maalaismaisema on vaan kaunis. Tänään taidan ottaa iltakävelylle virvelin mukaan… jos vaikka tärppäisi :) 

 Oikealla "rantsimme" ;)Nyt otan kupposen kahvia ja koitan perehtyä taas tähän blogimaailmaan ja siihen mitä teille kuuluu. Meinasin sanoa, että mukavaa alkanutta viikkoa, mutta hei, nythän on keskiviikko, ei kun torstai, joten kivaa sellaista! =) Ja ennen kaikkea ihanaa toukokuuta!
SHARE:

25 kommenttia

 1. On se kyllä käsittämätöntä, miksi kaikki vanha ja kaunis on pitänyt piilottaa tai purkaa. Onneksi te tulitte pelastamaan tilanteen. Odotan innolla lopputulosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on valitettavasti ollut Suomessa ja etenkin täällä maalla tapana. Kukas sitä nyt mitään vanhaa romua nurkissansa kattelis tai jotain "antiikkisia" listoja... lastulevyä ja muovia päälle vaan ;D
   Koitamme kaivella esiin vanhoja juttuja ja hyödyntää niitä parhaamme mukaan :)

   Poista
 2. Voi että - ei kaikilla aina leikkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... kyllä täällä on monta huokausta ja "parit" kirosanat asemapäällikön suusta kuultu - ja tullaan vielä kuulemaankin =)

   Poista
 3. Ihmiset tekevät kyllä välillä niin kummallisia ratkaisuja, ettei voi kuin ihmetellä. Miksi luukku on pitänyt ylipäänsä piilottaa? Tai kun se kerran on piilotettu, niin miksi sitä ei ole tehty sitten edes kunnolla, vaan on jätetty toiselta puolen näkyviin? :D
  Hauskaa torstaipäivää ;) - ihan maanantaiolo on täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hups, torstaihan tänään onkin! =D Kiitti muistutuksesta. Täytyy vissiin korjata tuo moka ennen kuin kaikki huomaavat, mikä höyrähtänyt ja päivistä sekaisin oleva himahiiri täällä onkaan... :)

   Joopajoo, ei näitä täällä tehtyjä ratkaisuja voi millään ymmärtää... Tämä oli vain yksi esimerkki ;D

   Poista
 4. Uskomattomalta monesti tuntuu, miten tuossa vielä muutama vuosi sitten, oli oikein muotia hävittää kaikki vanha ja kaunis lastulevyjen alle.
  Hieno tulee lippuluukusta!
  Mukvaa ja työntäyteistä toukokuuta sinulle ja Asemapäällikölle...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se aika uskomatonta, miten silloin oltiinkin kaikkea vanhaa vastaan.
   Kiitoksia - toukokuu tulee olemaan työtä täynnä, kun ainakin itselläni olisi into saada sisähommat pois ulkohommien alta. Voi olla, että "pientä" päällekkäisyyttä kuitenkin on tiedossa ;D

   Poista
 5. Mä olen ollut koko päivän maanantaissa, mutta niin tuntuu olleen muutkin!

  Ei ole ihme jos teillä tuulet pääse puskemaan nurkille kun on noin laakeet maisemat :)
  Kiva katsella tuota uuden kodin esiin kaivamista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep jep... onneksi onkin torstai! Trööt sille!
   No juu, kyllä täällä peltojen keskellä järven tuntumassa aika aakeeta laakeeta ja tuulista on. Kaiken uhalla paviljonki lähtee tilaukseen. Voi olla, että löydän sen myöhemmin järvestä. Sen verran puhaltaapi... :)

   Poista
 6. Lautaseinä näyttää mukavalta ja kyllä minäkin jättäisin sitä yhden seinän verran näkyviin.Sun suunnitelmat kuulostaa hyvältä :)

  Onko sulla jossain aiemmissa postauksissa lähempää ulkokuvia teidän "ranchista"? Kiinnostaisi nähdä tuota ulkokuorta enemmän.

  Kuuluuko tuo harmaa rakennus myös teille ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tuon lautaseinän jättäisi näkyviin... "Voiton huoneen" puoleisen seinän maalaan varmaan valkoiseksi, mutta olisiko sulla ideaa tuolle ruokahuoneen puolelle (jossa siis nyt tuo harmaa "uusi" lippuluukku)? Maalaanko laudat valkoiseksi vai laittaisiko siihen jotain harmaata/tummaa petsin tyyppistä tai puuvahaa? Se voisi olla aika makea tummempana lautaseinänä, jos muuten on vaaleita seiniä...

   Olen yrittänyt toppuutella itseäni - ja onnistunutkin siinä - etten julkaisisi tunnistettavia ulkokuvia talostamme. Eihän siinä muuten mitään, mutta kun en välttämättä toivoisi, että lähitienoon ihmiset tunnistavat... hehe, vähän tyhmää ;D

   Harmaa lato on jonkun maajussin - valitettavasti ei siis meidän :)

   Poista
  2. Mä olen yrittänyt kovasti miettiä missä olette!

   Seinien purkaminen ja löydöt ovat kyllä palkitsevia.

   Poista
  3. Ihan viisasta varmaan toppuutella, pysyy uteliaat pois pihapiiristä :)

   Mun piti pitkään katsoa kuvia ennenkuin tajusin että keskimmäinen on ruokahuoneen puolelta:)
   Kuulostaa oikein hyvältä lautaseinä tummana.Eikös tuo ruokahuone ole muuten kuitenkin aika valoisa ja muut seinät ovat vaaleita?
   Sellainen ajopuun sävy olisi aika makee, ei liian tumma eikä tunkkaisen ruskea :)Toisaalta musta väri olisi myös aika kommee :) Puu- ja petsivahoissa näkyy olevan hirveesti valikoimaa ja hintaa, kokemusta mulla ei niistä ole.Mutta niillä saisi varmaan sellaisen silkkisen pinnan :)

   Sinä olet niin taitava yhdistelemään ja värien käyttö on harmonista että löydät varmasti sopivan värin :) Mukavaa remontointia ja hei, ensi viikoksi luvattiin jo tosi lämmintä!!

   Poista
  4. Koti1898: Paljastan kyllä asian sähköpostitse, jos kiinnostaa ;) Voisit pistää mulle meiliä, en nimittäin löytänyt sun osoitetta blogistasi.

   Ani: Kiitti ideoista ja neuvoista. Ihan samoilla linjoilla ollaan :) Haluaisin vähän semmoista harmaata "ladon seinää" / ajopuuta, mutta katsotaan nyt, mihin homma kehittyy ja löydänkö siihen sopivan tuotteen.

   Kiitti! Vaikka sisähommat päälle painaakin, olisi se ihan kiva, jos ulkonakin jo lämpenisi :)

   Poista
 7. Onneksi lippuluukku oli säilytetty! Siskoni asuu miehineen kans vanhaa asemaa ja sieltä on joku toope repinyt lippuluukun kokonaan veks :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AUTS ja VOIH! Meillä siis onni onnettomuudessa... ;)

   Poista
 8. No jopa teillä puuhaillaan - mahtavaa ja innostavaa katsottavaa. Minäkin jättäisin yhden lautaseinän näkyviin. Meillä kuorittiin portaikon ja eteisen seinistä vanha lautaseinä näkyviin ja maalattiin Uulalla valkoiseksi. On se vaan aika hauskan näköinen, sopivan pienessä mittakaavassa (vaikka ei nyt olekaan ihan oikeaoppinen). Tuulen peijooni se puhaltelee täälläkin. Meinaa pikku-neiti chihuahua lähteä lentoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä koitetaan saada hommia kovasti nyt eteenpäin. Lautaseinät ovat kyllä kivoja ja vaikkeivat "kuuluisikaan" olla näkyvissä, kai niitä vähän saa olla... ;) Sillai just sopivasti :) Teille tulee hieno portaikko!

   Poista
 9. Hauska luukku ja oleellinen palanen talon historiaa! Hienoa työtä! Toivotan myös pitkää pinnaa remontin keskelle, niin ihania löytöjä kuin kerrosten altakin tekee niin huippua että tulee välillä valmistakin :) Äitini asuu vanhassa ratavartijan talossa josta myös löytyy kaikkea hauskaa rautatie -vanhaa, joskaan ei lippuluukkua. Eikös noista vanhoista asemista ollut jossain kohtaa joku kirjanenkin?

  Oikein lämmintä ja tuuletonta toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitkää pinnaa välillä tarvitaan! =D Olisi kyllä kiva, kun näitä rautatieaheisia juttuja olisi vähän enemmänkin tallessa, mutta näillä mennään ;)
   Kiitos samoin sulle - toivotaan, että pahimmat tuulet olis tuultu jo! :)

   Poista
 10. Onneksi kaikkea vanhaa ei ole kuitenkaan turmeltu ! Hauska yksityiskohta tuo lippuluukku, hienoa että se on säästynyt :)

  Siitä maaliasiasta. Vastasin omaan blogiini, mutta ajattelin tuoda sen tännekin. Googleta lakkaöljymaali, ainakin Sateenkaari Perinnetaito myy sitä. Se on pellavaöljyn ja luonnonhartsien sekoitus, puolikiiltävä ja sävytettävissä. Kuivumisaika on nopeampi kuin pelkällä pellavaöljymaalilla. Sen tapaista voi tehdä itsekin, pellavaöljymaalista, johon lisätään luonnonhartsipohjaista lakkaa ( tätä en ole selvittänyt sen enempää, kun kerran löysin valmiin tuotteen... laiska, mikä laiska ! )

  Ihanaa viikonloppua ! Mekin pääsemme huomenna remppapuuhiin ja pihahommiin, jihuu ! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahemminkin asiat voisivat tosiaan olla ;) On tosi huippua, kun luukku saatiin viimein kaivettua toiseltakin puolelta esiin.

   Kiitos tosi paljon maalivinkistä! Googlettelin tosiaan tuota lakkaöljymaalia ja luulen, että se voisi olla hyvinkin vaihtoehto, jota olen kaivannut.
   Tsemppiä remppapuuhiin ja kivaa viikonloppua!

   Poista