torstaina, maaliskuuta 17, 2011

Luonto kutsuu / Nature calls

Nyt se iski. Ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Aivan hillitön hinku ja hurja halu. Päästä lumesta eroon. Laittaa saappaat jalkaan ja kävellä metsässä. Tai edes pihalla. Löytää ensimmäiset kevään merkit. Bongata leskenlehti tien varressa. Nähdä kurkiaura ja kuulla joutsenen huuto. Tulisit jo nopeasti kevät, jooko! 


Kuukausi vielä. Yllä oleva kuva, jossa pihan melkein ensimmäiset vihreät huolimattoman haravoijan jäljiltä ponnistavat, on otettu huhtikuun 20. päivä 2010.


Siitä pari viikkoa niin sinivuokot ja valkovuokot ilmestyvät pihaan. (6.5.2010)


Raparperin poikaset nousevat samaan aikaan, toukokuun alussa.


Viime vuotiset vuokralaisemme joutuivat etsimään itselleen toisen kämpän. Muuttivat talon yläpohjaan huhtikuun alussa. Parin viikon ajan sitä rymsteerausta kuunneltiin ja sitten pantiin luukut säppiin. Sinne jäivät naakat piipun päälle "uusien huonekalujensa" kanssa =) (kuva 16.4.2010)


Yhden kevään merkin olen jo bongannut. Minulle nimittäin kevään merkki on se, kun lokit tulevat talvilomiltaan takaisin tänne meidän korkeuksille. Kööpenhaminasta varmaan - tai missä ikinä talveaan viettävätkään... Yleensä tuo tapahtuu viimeistään 20.3. Tänä vuonna näin ensimmäiset lokit viime viikonloppuna.
SHARE:

5 kommenttia

 1. Voih... nyt iski kevään kaipuu tännekkin... ihana postaus!

  VastaaPoista
 2. Oi joi, miten keväisiä kuvia. Houkuttelevia kerrassaan. Ihania löytöjä edellisessä postauksessa. Tosi upee pärekori!!

  VastaaPoista
 3. ihana kevät postaus, eilisessä iltäpäivälehden lööpissä sääprofeetta ennusti hyytävää takatalvea:|

  VastaaPoista
 4. KEVÄT on minusta parasta aikaa kauniit muistot viime keväästä ja olet ottanut ihastuttavat kuvat!
  Hain heti puutarhakirjani ja katsoin kuis meillä, niin olen kirjannut 12.4.10 sinivuokossa nuppuja, jotka kukassa 15.4.10 ja 26.4.10 valkovuokkoja.

  Oikein hyvää alkavaa päivää!

  VastaaPoista
 5. Ihanan toivorikkaita kuvia! Kuukausi vielä... Pari kolem vuotta sitten otetuissa maaliskuun lopun kuvissa ei ole lainkaan lunta! Ei enää jaksa katsoa mokomia kasoja.

  Bongasin pari Treen keskustan yllä leijailevaa lokkia eilen - kunhan ne vielä jaksaisivat rääkäistä, niin keväältähän se kuulostaisi.

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista