maanantaina, maaliskuuta 14, 2011

Hoh hoyaa

Äidilläni oli joskus 80-luvulla kampaamossaan ihana isoposliinikukka, joka kiemurteli pitkin seiniä. Muistan ne oudot ja ihmeellisen näköiset kukat, jotka tuoksuivat hyvältä. Mihin mahtoikaan joutua tuo? Olen tässä nyt jonkun aikaa googletellut ja metsästänyt laihoin tuloksin posliinikukkaa ja Hoya Carnosaa, joka on juuri tuo Isoposliinikukka, jonka haluaisin. Huuto.netissä on jotakin Hoyaa myynnissä, mutta ei tuota lajiketta. Jos jollain sattuisi olemaan itsellään tai tutullaan tuota kasvia ja jos siitä liikenisi pikkuinen pistokas tai taimi, olisin enemmän kuin kiitollinen.


My mom had a big Hoya Carnosa in her hair salong way back in the 80´s. I remember the weird flowers and their nice smell... I have googled if I could buy this flower in Finland. So far not good. If anyone has this plant and is willing to give/sell a small piece for me I would be soooooo happy...
SHARE:

4 kommenttia

 1. Minulla on posliinikukka.... tai siis muutama lehti posliinikukkaa. Sain työkaverilta. En tiedä, onko juuri tuota, mutta niin kauniit kukat tuossa on, että sopisi hyvin olla tuota lajia.

  VastaaPoista
 2. Posliinikukat on kyllä upeita! Minullakin oli joskus, mutta se ei kukkinut ikinä. Kerran tooosi kauan sitten olen nähnyt kukkivan posliinikukan, se oli kyllä toista sorttia, kuin tämä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kasvi, jota en valitettavasti omista. Löytyisikö jostain kukkakaupasta?

  Sari Puumulista

  VastaaPoista
 4. Mulla on ja on vanhaa perua, koska se on kasvatettu isoisoäitini SELMAN kasvista ja siinä on juurikin tuollainen kukka. Ei tosin kuki juuri nyt. Siitä kyllä liikenisi...:) Se on muuten kova kiipeilemään.

  VastaaPoista