sunnuntaina, toukokuuta 01, 2011

Sunnuntaikuvia / Söndagsbilder viikko 17

Toukokuu on otettu vastaan tuulen tuiverruksessa, auringon paisteessa ja sateessa. Etenkin eilen, vappuaattona, sää vaihteli auringosta sateeseen muutaman minuutin välein ja tänään tuli pikkuisen räntääkin. Luonto kyllä tykkää, kun saa vettä ja aurinkoa! Eikä sade minuakaan haitannut ;) Vappua ei tässä huushollissa juuri noteerattu - ihan normaali viikonloppu siinä missä muutkin.


Oman virkkaustahdin ollessa mallia etana, tyydytin "isoäidinneliöhimoani" bongaamalla huuto.netistä peitteen ja tyynynpäälliset. Mielestäni kivan värikkäät ja raikkaat. Väri näyttää lisääntyvän sisätiloissa kesän lähestyessä...
Tänään kävimme hakemassa lavakauluksia eli köyhän miehen viljelylaatikoita kasvimaata varten. Unelmissa olisi kasvimaa, jossa on siistit reunat ja penkkien välissä siistit käytävät. Ja ei rikkaruohoja ;D Aika mahdotonta, sillä pihallamme iloisesti rehottavan voikukan lisäksi kasvimaatamme reunustaa elämänlanka. Se on oikein nätti köynnöskasvi tietyissä paikoissa, mutta tosi ärsyttävä mm. tillin ympärille kietoutuneena... :( Noh, tänä vuonna aion taistella entistä järeämmin asein tuota viheliäistä rikkakasvia vastaan! Aamulehden nettisivuilta löysin tämän hienon kuvan tuunatusta lavakauluksesta. Juttu löytyy täältä.
Ihanaa alkanutta toukokuuta!
SHARE:

10 kommenttia

 1. Kyllä on kiva väri isöäidinneliöissä ja hienoja puukehikkoja kasveilla! :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja nuo löytämäsi virkutukset! Kasvimaan saattaminen viljelykuntoon alkaa olla itse kullakin ajankohtaista, mutta tuntuu kuin ei ehtisi tehdä niin paljon kuin pitäisi. Vkonloppuna saatiin kasvihuone kutakuinkin pystyyn, joten puuhaa riittää silläkin saralla vielä pitkään.

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 3. Mutkan kautta löysin tänne :) Kiva ja tarpeellinen idea tuo lavakaulusten kierrättäminen kasvilaatikoina, tuo juttu Aamulehdessä on mennyt minulta ihan ohi.

  VastaaPoista
 4. Kauniit kirkkaat löydöt!

  Elämänlangan kanssa edellisessä kodissa myös taistelin. Kovin sikeähenkinen kasvi..:D

  VastaaPoista
 5. Ei oo totta! Kiitti ihan kamalsti tosta mielettömän hyvästä artikkelista ja ideasta. Meille niin tollaisia lavakauluksia. Mistä niitä siis voisi saada? Kivat löydöt. Tykkään huutonetistä:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommenteista - ja lämpimästi tervetuloa uudet lukijat!!

  Lavakauluksiahan on isojen rautakauppojen, varastojen, romutarhojen ym. takapihat väärällään...;) mutta eri asia, saako niitä sieltä... Meilläkin oli tarkoitus metsästää niitä tutun kautta, mutta kun ei niitä nyt juuri ollut saatavilla, löysin sattumalta jostain netin myyntipalstalta ilmoituksen, jossa niitä kaupiteltiin tässä ihan meidän lähellä. Yleensä noista pyydetään 5-10 e. "Vähän" halvempia kuin Kekkilän laatikot... ja ajaa ihan saman asian! =) Ei muuta kuin "romuanturit" pystyyn, kyllä niitä varmasti jostain löytyy!

  VastaaPoista
 7. Kauniita kesäisiä kuvia!
  Voikukka on ihmeellinen, meillä kasvaa jopa terassilla, aika monta metriä maanpinnan yläpuolella ;) parit voikukat laatan raosta, hih.

  Todella kauniit ja iloisen väriset nuo virkatut tyynyt ja peitto!

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Tuo lavakaulusjuttu olikin ihan uusi. Onko se jotenkin käsittelemätöntä puuta tai ettei siitä liukene mitään maahan? Tyäytyykin lukea se aamulehden juttu.

  VastaaPoista
 9. Ihastuttavat värisävyt tuossa peitteessä! Onnekas bongaus ;)

  VastaaPoista
 10. Lavakaulukset ovat käsittelemätöntä puuta. Kannattaa tietty pestä vähän ennen käyttöä jne., mutta en usko, että ne mitään kauheaa myrkkyä ovat, kun kuulemma Kotipuutarhuri-lehdessäkin oli niistä tehty puutarha (en ole nähnyt ko. lehteä). Vihreä Talo siitä laittoi blogiinsa juttua 5 min sitten... http://vihreatalo.blogspot.com/

  VastaaPoista