maanantaina, toukokuuta 09, 2011

"Pellolla"...

Sunnuntai-iltapäivä meni viljelylaatikoita tuunaillessa. Visualistia ei miellyttänytkään se, että osa reunuksista olisi mustia ja osa käsittelemättömiä, joten maalata täytyi. Nyt on kaikissa sama väritys ja vähän tekstejäkin.


Päivän päätteeksi rehutiimi "Herbs & Co" sai aseteltua laatikot paikoilleen. Kaksi laatikkoa sai jo asukkejakin mansikoista ja sipuleista. Tänään projekti jatkuu muilla kylvöpuuhilla. Sitten tarvitaan vielä jotakin kiveä tai katetta laatikoiden väliin. Haluaisin semmoista rantakiveä, mitä on Kekkilän mainoksissakin, mutta kustannussyistä joudun todennäköisesti tyytymään ihan perusmurskeeseen, jota täytyy joka tapauksessa tilata kuorma pihatielle.

Kiitos kivoista ideoistanne maapallon suhteen! Minua miellytti kovasti ehdotukset, joissa kehotettiin liimaamaan pallon pintaan servettipaperia tai muuta ohutta paperia, jotta valo kuultaisi läpi. Joku vanha kartta-aiheinen paperi olisi huippukiva. Täytyy kehitellä itse tai pitää silmät auki kirppareilla ym. paikoissa. Eilen illalla laitoin palloon valon ja siitä tuli kyllä niin kiva tunnelmavalo pimeään huoneeseen, että isäntäkin äityi oikein kehaisemaan ;) Että ei ole huono näinkään.

SHARE:

8 kommenttia

 1. Hienot laatikot olet tuunaillut! Pihaton kaupunkilainen on hieman yrtinvihreä tässä vaiheessa ja tyytyy pieniin ruukkuotuksiin jatkossakin ;)
  Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Aivan överihieno kasvimaa sinulla! Ehkäpä minullakin on vuoden päästä aikaa keskittyä ulkohommiin, tämä kevät ja kesä menee tiiviisti sisäremontissa.. Toivon onnistuneita kasvatuksia :)

  VastaaPoista
 3. Mä en kestä! Teidän kasvimaastahan on tulossa ihan mieletön! Noi kauluslaatikot, hih ;) on upeita teksteineen päivineen! En malta odottaa jatkopostauksia valmiista kasvimaasta!!!

  Kiva, että tykkäsit karttapalloideoista, mutta kyllä täytyy sanoa, että on se nätti noinkin :)

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista, ihanaiset!
  Meilläkin meni eka kesä kasvimaan suhteen vähän niinkuin harjoitellessa, kun oli "vähän" muutakin puuhaa (muutimme taloon huhtikuussa). Muurari totesi ohi kulkiessaan, että taitaa olla emännän ensimmäinen kasvimaa... hmm.

  Viime vuonna oli jo pientä yritystä, mutta hermo meni kaikenmaailman rikkaruohojen ja voikukkien kanssa, jotka tuntuvat puskevan läpi ihan mistä vaan. Tänä vuonna on ainakin nähty vaivaa. Toivottavasti tulostakin saavutetaan. Se jää nähtäväksi... =)

  VastaaPoista
 5. Huisia miten ihastuttavia viljelyslaatikoita. Meillä noita samaisia on kasattuna tunkioksi - ilman tuunauksia. Mutta empä arvannut, että toimivat noin upeasti viljelyksillä

  VastaaPoista
 6. Mistä noita laatikoita saa, ovat tosi hienoja ja kasvimaa on kerrassaan upea:))

  VastaaPoista
 7. Noita laatikoita eli lavakauluksia kannattaa kysellä jossakin teollisuusyrityksessä töissä olevalta tutulta. Jos ei moisia kontakteja ole, kannattaa googlettaa ja kysellä, mitä maksavat ostettuna lavakauluksia myyvästä firmasta. Itse löysin omani joltain myyntipalstalta (en muista miltä). Noita näkee myös aika paljon rauta- ja autokauppojen, rengasfirmojen ym. takapihoilla. Eli simmut auki ja jos näkyy jossain, ei muuta kuin rohkeasti kysymään, voiko niitä saada/ostaa. Onnea etsintään!

  VastaaPoista
 8. Erinomainen rakennussuorituskyky! Edullinen ja käytännöllinen!

  VastaaPoista