lauantaina, toukokuuta 28, 2011

Mikä kukka...?

Varsinainen viherpeukalo täällä, iltaa... Eikäkö sitähän mä vaan läksin tiedustelemaan, että tietäisikö joku oikea viherpeukalo ja kukista jotain tietävä, mikä mahtaa olla tämä kukka. Minun täytyy tunnustaa, etten ole mielestäni koskaan tätä(kään) nähnyt!Sain tämän tänään yhden tutun pihasta. Tuo pienempi kasvi näytti viihtyvän hyvin tämän keltaisen seurassa. Ihan huippua, jos joku tunnistaa senkin... 


SHARE:

10 kommenttia

 1. Harmikseni en voi auttaa, ihan tuntematon tapaus mullekin!

  VastaaPoista
 2. Sanoisin, että kevätesikko "primula veris"
  t. puutarhakaupan täti Marja :))

  VastaaPoista
 3. Gullviva ruotsiksi :) Lapsuuteni kotipihassa kasvoi näitä paljon. Olenkin kaivannut niitä täällä suomenkin puolella mutta on harvinaisuus.
  Kaunis kukka!

  VastaaPoista
 4. Jes! Arvasin, että puutarhakaupan tätiin voi luottaa! ;) Ihanaa, kiitoksia! Ja ei kun googlailemaan...

  VastaaPoista
 5. Kiitos myös Selma & Marie Elisabeth! Tosiaan en ole tuohon törmännyt, vaikka nimenä kevätesikko kuulostaakin tutulta.

  VastaaPoista
 6. Kevät esikko se siinä :) Nää on kivoja kavereita, heräävät niin aikaisin että saavat ekstrahuomion kukkapenkissä kun kaikki muut nukkuu vielä! Nyt takas jalkapallon pariin :)

  VastaaPoista
 7. kivaa kun toisten blogeja lukemalla itsekin viisastuu ☺☺
  -paitsi, että mulla on niin hatara toi korvien väli, että sinne nämä kukat esimerkiks jää hyvin valikoidusti...

  VastaaPoista
 8. Pepi: hehe, samaa ongelmaa ollut havaittavissa näiden puutarhakukkien kanssa... Nyt opin jo wikipediasta, että kevätesikko on Ahvenanmaan maakuntakukka!

  VastaaPoista
 9. Minä olen kans huono kasvien ja kukkien tunnistaja, mutta tään minä tiedän kans, kun pihassa näitä mulla on. Kevätesikko! Ja sehän tulikin jo edellisissä viesteissä julki;)

  VastaaPoista
 10. Näin tuollaisen juuri vähänaikaa sitten, kun olin Niilon kanssa lenkillä ihan tuolla luonnossa ja mietikin pitäsikö korjata talteen, kun niin kaunis oli..:)

  VastaaPoista