keskiviikkona, toukokuuta 04, 2011

Lavakauluksista viljelylaatikoita


Vanha juttu puutarhapiireissä, kevään hitti "sisustusbloggaajien" parissa ;) Ennustan kuormalavojen kauluksille kovaa kysyntää lähiaikoina... Ja miksipä ei; jos on onnekas, niitä saa ilmaiseksi tai pikkurahalla ja laatikon koko + muoto on viljelylaatikoksi mitä parhain!


Osa lavakauluksistani on aika uusia ja ei niin nättejä, joten sipaisin niihin vähän Supi saunavahaa ulkopuolelle. Tarkoitus ei ole tehdä mitään ikuista väritystä, vaan saada hieman väriä pintaan siihen asti kunnes puusta itsestään tulee säiden armoilla "vintagea". Osa laatikoista onkin jo mukavasti harmaantunut eli niille ei tarvitse tehdä mitään. Karun näköisiä ovat vielä, mutta kyllä ne siitä... Ennen laatikoiden täyttöä ja kylvöpuuhia pitää ehdottomasti muistaa ostaa juuriestettä. Näihin laatikoihin ei ole voikukalla ja elämänlangalla mitään asiaa! =)


Tampereen + lähikuntien asukeille tiedoksi: Nekalan kirpparilla on yläkuvan puisia dynamiittilaatikoita tarjolla (10 e). Useampi siis. Melkein sorruin jo toiseen, mutta sitten oli pakko passata. Minttu on kyllä viihtynyt siinä hirmu hyvin... pitäisikö sittenkin...
SHARE:

12 kommenttia

 1. Hei, mä en nyt kässää, että mitä ne lavakaulukset on?? Siis minkä näköiset alkuperäiskäytössään..? Mutta hienoja kyllä kukkalaatikoina ;)

  Voi vitsi, kun pääsisinkin hakemaan parit pommiboksit talteen!

  Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Heh, tämmöinen tuli googlesta ensimmäisten joukossa: http://www.kuormalava.fi/tuotteet.html Eli siellä sivun alareunassa on lavakaulukset. Kaulukset ovat kuormalavan (jossa siis lähetellään tavaraa pitkin poikin maailmaa, engl. pallet) reunat ja niitä voi pinota päällekkäin kuinka monta haluaa..
  Tämä olikin tosi professionaali sanallinen selvitys juuri ennen nukkumaanmenoa... ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitti ;) mäkin just hokasin mitä ne on ja olin tulossa sitä vain kertomaan.. Syytetään joo myöhäistä ajankohtaa..ei vaan ajatus kulje enää ;) hyvää yötä!

  VastaaPoista
 4. Isäni toi kuorman kaikkea puusälää meille ja oli siellä yksi tuommoinenkin, pistin sen heti jemmaan ;)

  VastaaPoista
 5. Hienoja ovat! Pommilaatikko olisi kyllä tervetullut meillekin ;) Harmi kun asun niiiin kaukana Tampereesta.

  VastaaPoista
 6. Hieno pommilaatikko, kelpais kyllä minullekkin..:)

  VastaaPoista
 7. Jippii, meitsi on tulossa Tampereelle ens viikolla, arvaa onko pommilaatikoita kainalossa kun lähden :)

  Ja isäntä lupas laahata lavakauluksia niin monta kun tarvitsen, sormet syhyää jo ! Luvattu komeaa keliäkin viikonlopuksi...

  VastaaPoista
 8. Toivotaan, että boxeja on ensi viikolla jäljellä (Kirpputori Salsa, Nekala). Nyt niitä on ollut siinä ovesta heti vasemmalla n. viikon verran ehkä viitisen(?) kappaletta. Juu, sormet syyhyää täälläkin... Ihanaa, jos viikonlopuksi on luvattu kivempaa ilmaa! Nyt ainakin paistaa jo aurinko. Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 9. Kiitti hyvistä vinkeistä! Mainiot!

  VastaaPoista
 10. Hih, just tiistaina katseeni kiinnittyi noihin pommilaatikoihin ovensuussa kun tein lähtöä kirpulta. Kyyti odotti pihalla, niin en ennättänyt enää jäädä lähemmin tutkiskelemaan. Täytyy käydä vilasemassa josko niitä vielä olisi,aika passelin kokoisia ovat. Huomasin samassa pinossa kivan vihreitä vetolaatikoita....Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 11. Viljelylaatikot ovat siistejä ja kivan näköisiä – noista kuvan laatikoistakin näyttää tulevan. En yhtään ihmettele niiden suosiota. Vähän harmittaa, että lähdin omaa kasvimaatamme reunustamaan vaikeimman kautta puksipensailla.

  Raikas ja kaunis blogi sinulla! Ja niin paljon kivoja ideoita, että täytynee lueskella vielä ajan kanssa.

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Loviisassa löytyy ainakin Kuormalavakeskus Oy niminen yritys joka myy käytettyjä viljelylaatikoita pieniäkin määriä.
  www.kuormalavakeskus.fi

  VastaaPoista