tiistaina, marraskuuta 10, 2015

Herkullinen pikaruoka Pad Thai

Reilu kymmenen vuotta sitten syttyi rakkauteni thaimaalaiseen ruokaan ja lomareissujen inspiroimana meillä onkin monet kerrat tehty Panang Currya ja tavoiteltu täydellistä Pad Thaita. Kummatkin onnistuvat kotioloissa hyvin ja tähän asti olen hakenut tarvittavat soosit ja ainekset Thai-kaupoista. Nyt kun asumme täällä peltojen keskellä ja lähin Thai-kauppa sijaitsee ties missä, kokkailuhommaa helpottaa ruokakaupoista löytyvä uutuus, Santa Marian Aasia -tuotesarja. Indiedays-kemuista nappasin mukaani pussin, jossa oli erilaisia Santa Maria -kastikkeita, riisinuudeleita, kookosmaitoa ja maustepusseja. Nyt on testattu sekä Panang Curry ja Pad Thai sarjan tuotteilla ja täytyy sanoa, että hyvin onnistuivat. Pad Thai on minusta niin helppo ja hyvä ruoka, että sitä täytyisi muistaa tehdä useammin. Ruuan voi tehdä kasvisversiona tai laittaa sekaan paistettua kanaa, porsaanlihaa tai katkarapuja niin kuin tässä versiossa.



PAD THAI kahdelle

1/2 pakettia Santa Maria Rice Noodles -nuudeleita
1 tölkki Mungpavun ituja
1 iso porkkana
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
chilirouhetta tai tuoretta chiliä
1 kananmuna
katkarapuja
1/2 ploa Asian Wok Pad Thai -kastiketta
(kevätsipulia)
(suolapähkinöitä)

Keitä nuudelit pakkauksessa olevien ohjeiden mukaisesti. Viipaloi porkkana ja sipuli suikaleiksi, pilko valkosipulit ja chilit. Wokkaa öljyssä korkealla lämmöllä muutama minuutti porkkanasuikaleita, valkosipulia, sipulia ja pavun ituja. Siirrä ainekset pannun reunoille ja riko keskelle kananmuna ja paista se koko ajan sekoittaen. Leikkaa nuudelit pätkiksi, lisää ne ja wokkikastike pannulle. Lisää katkaravut ja pilkottua kevätsipulia, sekoita ja anna lämmetä hetki. Jaa lautasille, ripottele annosten päälle suolapähkinärouhetta ja nauti!

Valmista tuli alle vartissa :)

Yhteistyössä Indiedays ja Santa Maria
SHARE:

4 kommenttia

  1. Ai että kun näyttää herkulliselta! Meillä tykätään ja kovasti Thai-mauista ja nyt ryntään kauppaan hakemaan huomiseksi herkulliset Santa Maria nuudelit ja kastikkeet! Miten mahdan malttaa odottaa huomiseen?

    VastaaPoista
  2. Taitaa olla pakko kokeilla :) -ja jemmata niitä nuudeleita kaappiin muutenkin pitkästä aikaa!

    VastaaPoista
  3. Phad Thai on yksi thairuokalemppareistani! Kotona olen tehnyt vain kerran, pitäisikin taas kokeilla miten onnistuu. Tätä herkkua opeteltiin tekemään ihan kädestä pitäen viime talven Thaimaan matkallani, kun osallistuin siellä kokkauskurssille. Thairuoka on parasta!

    VastaaPoista
  4. Vähänkö kätevä kokki! Tosta vaan suitsait maistuvat pöperöt pöytään :). (Toi "valmista tuli alle vartissa" oli kyllä sen verran pätevä myyntilause meikäläisen tapauksessa, että joudun varmaan kokeilemaan tätä)

    VastaaPoista