maanantaina, marraskuuta 16, 2015

Suvimarja Lifestyle puodin pikkujouluissa


Lauantaina tein retken kymmenen muun bloggaajan kanssa Padasjoen Auttoisiin Keinuhongan tilalle. Olimme saaneet kutsun tulla tutustumaan Suvimarja Lifestyle Puotiin sekä Keinuhongan tilaan pikkujoulutunnelmissa. Parille tila oli ennestään tuttu, mutta suurimmalle osalle uusi tuttavuus. Ja mikä ihana paikka se olikaan! Lauantain ikävien aamu-uutisten jälkeen täydellinen pakopaikka keskellä kauneinta maaseutua omassa ihanassa rauhassaan.Pöytä olikin heti katettu, kun saavuimme paikalle ja meille tarjoiltiin maistuva pikkujouluateria, jossa oli mm. tilan omaa lihaa, leipää ja juureksia sekä paljon muita lähialueen herkkuja. Samalla jutusteltiin mukavia ja Suvi kertoi meille tarinansa, sen miten päätyi tilalle ja minkälaista puodin ja kaiken sen ympärille rakentuneen elämäntavan synnyttäminen on ollut. Silmäkulma kostui ainakin meikäläiseltä, tämmöinen herkkis kun olen. Ihan helppoa ei ole ollut ja nostankin hattua Suvin reippaudelle, määrätietoisuudelle ja vahvuudelle. Huikea nainen kaikenkaikkiaan!

Ruuan, aivan ihastuttavan luumurahkan ja kahvin jälkeen lähdimme happihyppelylle ja nousimme pientä rinnettä ylös sonnien pihatoille. Keinuhongan tilan pääelinkeino on sonnikarjan liha. Tilalla kasvaakin noin 500 sarvipäätä, joten kyllä sitä lihaa jokunen kilo vuodessa tulee, voin kertoa ;) Lihaa voi ostaa myös suoraan tilalta. Suoramyyntiin valitaan parhaiden pihvikarjarotujen kuten Aberdeen Anguksen, Herefordin ja Charolaisin lihaa. Uteliaita velikultia nuo sonnit olivat. Osa teki niiden kanssa lähempääkin tuttavuutta, mutta itse pysyttelin kameran kanssa vähän etäämmällä ;)
Tämä zombiemaskin saanut pikkusonni sulatti sydämeni. Voi reppanan naamaa <3
Sonnikierroksen jälkeen palasimme takaisin puodille, jonka tunnelmallisessa yläkerrassa meitä odotti kuumajuomat kera pumpulikakun. Herkullinen kuuma juoma toi mieleen lapsuuden kunnon marjamehun. Ja se kakku - nam! Hetki ehdittiin vielä pörrätä puodissa, kuvailla sen ihania juttuja ja tehdä ostoksia. Alakerrassa on sisustus- ja lifestylepuodin lisäksi pieni kahvila ja yläkerrasta löytyy lähiruokaan keskittyvä Navetta Market. Sieltä löytyy erilaisia jauhoja, myslejä, leipää, juustoa ja lihaa. Tilan omia sekä lähituottajien tuotteita. Päivän suosituin ostos taisi olla Hobstar-lasit, jotka meille ”myytiin” lounaan ja kakkuhetken aikana =) Hobstar-lasipöytä ainakin tyhjeni ihan huomaamatta, kun yhdelle sun toiselle kääräistiin lasit pakettiin. Ne ovatkin ihania ja niin monipuolisia - minullakin olleet jokapäiväisessä käytössä viime keväästä saakka. Kahvi maistuu niin paljon paremmalta kauniista lasista, jälkiruuista ja jäätelöistä puhumattakaan :) Kotiinjääneille mieshenkilöillekin löytyi kerrankin myös oiva tuliainen: sonniolut.


Pihapiiristä löytyy myös Antiikkivintti, jonka aarteita oli vielä pakko käydä kurkkimassa ennen kotiinlähtöä. Onneksi meille ei mahdu kotiin enää yhtään hervotonta kaappia...

VINKKI! Nyt tulevana lauantaina 21.11. Suvimarjan puodilla ja Keinuhongan tilalla pidetään joulukauden avaus Joulumarkkinoiden muodossa klo 10-15. Luvassa on jouluista markkinatunnelmaa ja paikalla on myös myyjiä lähialueelta. Jos mielit kuuluisaa sonniburgeria, kannattaa suunnistaa paikalle ja olla paikalla ajoissa! Tarjolla on myös kinkkuleipiä ja tilaleipomon herkkuja sekä joulu- ja talviolutta. Lisäksi kinkkuarvonta ja joulupolku ja sonneja pääsee moikkaamaan klo 10.30 ja 12.30. Menkää siis ihmeessä käymään. Ihan loistava retkipäivä koko perheelle! Itse vielä arvon, josko mentäisiin tuolloin käymään. Antiikkivintiltä löysin meille tarpeellisen välioven, joten voipi olla, että ovenhakumatkalle tästä joutuu vielä lähtemään Auttoisten suuntaan :) Täältä löytyy vielä joulumarkkinoiden ohjelmasta tietoa (klik).

Suvimarjan nettipuoti on juuri uudistunut ja löytyy täältä.
Nettisivut ovat myös uudistumassa lähipäivinä (klik!).
Keinuhongan tilan sivut löytyvät täältä.
Kiitokset vielä Suville ihanasta päivästä ja mahtavista tarjoiluista.
Ja iso kiitos blogikollegoille kivasta päivästä. Oli mukava nähdä teitä taas!

Kuvassa "maitolaiturin prinsessat" vasemmalta:

Etualalla meitsi keltaisessa huivissaan ja takanani tuimailmeinen emäntä, joka sanoi, että tykkäsi kyllä meistä ja vierailustamme, vaikka ei siltä kuvassa näytäkään - hehee ;)

Käykääpä tutustumassa näihin hurmaaviin blogeihin, jos eivät ole ennestään tuttuja.
SHARE:

8 kommenttia

 1. Ihanat kuvat! Tää paikka on niin täynnä rakkautta! ♥

  Kiitos kivasta seurasta. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
 2. Ihan loistava tunbelms, kauniit kuvat js ihanat me. Yhdessä on niin hyvä olla.

  VastaaPoista
 3. Olipas mukava postaus. Hienoa kun tapaatte muiden bloggareiden kanssa ja vielä noin mukavissa tunnelmissa. Jos asuisin lähempänä, Suvimarja-puotiin menisin oitis. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Voi miten kauniit kuvat! Etenkin noi mullikat, vei ihan mun sydämen <3

  VastaaPoista
 5. Täällä kotiinjäänyt mieshenkilö nautti Sonnioluensa heti. Oli kuulema herkkua. Uutta retkeä siis tuonne suunnitteilla:)

  Kiitos ihanasta seurasta ♥

  VastaaPoista
 6. Onpa ihana paikka kerrassaan, pitääkin tutustua paremmin! Kiitti vinkeistä!

  VastaaPoista