keskiviikkona, toukokuuta 28, 2014

Ekat kielot ja raparperit

Kävin poimimassa eilen kevään ensimmäiset kielot. Voi tätä tuoksua. Se peittää alleen jopa vienon lakkaöljymaalin hajun, joka leijailee eilen maalatusta portaikosta. Rrrrrakastan kieloja!



Tein eilen myös kevään ensimmäisen raparperipiirakan ja mehun. Kovin myöhäiseksi meni tänä vuonna, mutta tästä eteenpäin näitä herkkuja nautitaankin PALJON. Mielestäni ihan paras raparperipiirakan ohje löytyy reilu vuoden takaisesta postauksestani. Salaisuus on se kondensoitu maito :)

Ulkona myrskyää ja mittari näyttää + 7. Siitä huolimatta, kivaa päivänjatkoa :)
SHARE:

30 kommenttia

  1. Samoja asioita fiilistellään täälläkin! Viikonloppuna eka raparperipiirakka ja toissa iltana kielot. Piti ottaa kielot oikein mukaan makuuhuoneeseenkin yöksi, heräsin pari kertaa yöllä haistelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, huippuidea viedä kimppu makkariin. Kielojen tuoksu on jotain sanoinkuvaamattoman ihanaa <3

      Poista
  2. Ihana kesäinen tuulahdus näistä kuvista, kiitos! Tässä viileydessä muistutuksia kesästä tarvitaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joopa, ei ole kovin kesäiset nuo tuulahdukset nyt tuolla ulkona... ;)

      Poista
  3. Nam, tuolla ohjeellasi mäkin oon tehnyt aiemmin piirakkaa. Tänä vuonna en oo saanut vielä aikaiseksi, vaikka raparperipuska onkin jo valtava. Löytyykö sulta ohjetta tuohon mehuun? Se näyttää niin söpön väriseltä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt raparperimehua, ja välillä raparperisimaakin, vähän eri ohjeilla. Ihan hyvä perusohje on esim. tämä: http://www.hs.fi/ruoka/a1349756123944
      Kun joukkoon saa pari oikein punavartista raparperia, tulee tuo kaunis väri. Muuten jää hailuksi - ellei laita sekaan muutamaa mansikkaa :) Raparperimehu on oikea hellepäivän herkku, joka on periaatteessa juotavissa ihan näin tai tilkka hiilihappovettä joukkoon, niin on kuin limua! :)

      Poista
    2. Kiitos ohjeesta! :) Viime kesä tein raparperisimaa, mutta nyt voisin kokeilla mehua. :)

      Poista
  4. Kielo on yksi kevään kauneimmista kukista, mutta sisälle voin tuoda aina noin kolme kieloa kerralla....tulee muuten tuoksusta päänsärkyä, vaikka niin hyvältä tuoksuvatkin..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä taitaa kasvaa kieloja omalla pihalla niin mikäs sen mukavampaa kuin haistella ja ihailla niitä siellä :)

      Poista
  5. Siispä raparperipiirakan tekoon täälläkin! Hyvää pyhää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti piirakka onnistui hyvin! Kivaa sunnuntaita :)

      Poista
  6. Viikonloppuna ei vielä kieloja näkynyt ja raparperitkin kovin ujokasvuisia, huomenna selviää pääseekö sitä piirakan tekoon loppuviikosta. Hyisestä ilmasta huolimatta - kesä on täällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä raparperi otti viikon aikana oikein kunnon kasvuspurtin, joten eiköhän teilläkin jo ala piirakka-ainekset olla koossa :) Kesä, jipii!! =)

      Poista
  7. Ihania kieloja ja vielä ihanampaa raparperipiirakkaa! Mulla ei ole raparperia pihalla kasvamassa. Joka vuosi huomaan sen kun toiset alkavat leipoa piirakoita ym. Toivottavasti joskus saan aikaiseksi istuttaa raparperin, niin satoakin olisi tiedossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän raparperi vaan on kiva olla olemassa. Siinä on sekin hyvä puoli, kun sato valmistuu niin aikaisin, ihan eri aikaan kuin muut pihan "tuotokset" . Toivotaan, että raparperi löytää pihaanne joku kaunis päivä :)

      Poista
  8. Kieloja täälläkin pöydällä. Se tuoksu on niin huumaava. Mun raparperi kärsii jotenkin ja varret on ohkasia ja pikkuisia vielä. Lannoitin nyt, että josko se siitä pian ja mekin päästäisin piirakan tekoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä tänään käväistä hakemassa tuorennusta kielokimppuun :) Voi, kuinkas se raparperi nyt silleen... Ehkä se siitä vahvistuu pikkuhiljaa. Kai nämä tämmöiset "ikivanhat" raparperit (niin kuin meilläkin) ovat vaan vahvimpia ja satoisimpia.

      Poista
  9. Kielot ja raparperit ♡ ihania kuvia sinulla taasen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti =) Kielot ja raparperit todellakin ♡

      Poista
  10. Oi nammmm, raparperipiirakan ohjeesi menee kokeilulistalle! :)

    VastaaPoista
  11. Täällä myös ihanan tuoksuiset kielot pöydällä.
    Raparperipiirakka myös maistuisi.
    Mukavaa loppu viikkoa ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kielot ovat vaan ihania!
      Mukavaa sunnuntaipäivää sinne myös ♡

      Poista
  12. Kielo on niiin minun lempparikukka myös!!! Viime päivinä tuo kukka onkin ollut vahvasti mielessä. Kiivaasti päässäni mietin, että käynkö hakemassa sitä puutarhalta meille ja teen penkin vaiko en... Ensi vuonna ollaan vasta ajateltu alkaa pihaa laittamaan (kun saadaan ne salaojitukset yms. kuntoon). Mutta jos edes yhden penkin... :D
    Raparperit alkavat meillä vasta nyt olla sen kokoisia, että voisi kerätäkin :D Rrrrrrakastan raparperia(kin)!! ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voih, mä niin haluaisin kieloja omalle pihalle, mutta olosuhteet ovat niin karut ja aurinkoiset, ettei se taida oikein menestyä. Meillä kanssa sama homma pihalla, että "ensi vuonna sitten", mutta kyllähän sitä nyt yhden penkin voi hyvin tehdä. Ja ehkä toisenkin... ;D

      Poista
  13. Herkun värinen tuo mehu. Ajattelin kokeilla mehua stevialla makeutettuna. Täysin sokerittomina ei uppoa lapsille ja mun tekee pahaa, jos lillittävät sitä sokerilitkua. No vähän tietty voi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelin kanssa hakea puutarhalta pari steviaa ja ottaa sen kokeiluun. Tämä sokerimehu on tosiaan "aikuisten juoma" ;) En oikein itsekään halua vielä juottaa sokerilitkuja tuommoiselle pikku-naperolle. Ehtiihän sitä myöhemminkin... :D

      Poista
  14. Myrskystä huolimatta, on pakko hakea uudet kielot. Ihanat kuvat. Olen muka kiireessäni ollut ihan blogipimennossa. nyt on alettava seuraamaan taas ihania suosikkeja uudestaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään täytyy hakea vähän uutta kieloa maljakkoon :) Tervetuloa takaisin :)

      Poista
  15. Oi miten ihanan blogin löysinkään netissä surffaillessani :). Raparperipiirakkaa teen tällä ohjeella heti huomenna, kiitos. Hyvää kesää toivottaa Hentsu.

    VastaaPoista