maanantaina, toukokuuta 26, 2014

Raunioilla

Ai mitäkö tein viikonloppuna? No, keräsin pari tiiltä ;)

Toisen onnettomuus on toisen onni… vai miten päin se nyt menikään. Bongasin yhdeltä Facebookin myyntipalstalta ilmoituksen vanhan navetan tiilistä. Jes, vanhoja purkutiiliä = ihana sokkeli tulevaan huvimajaani/kasvihuoneeseeni, mahtava patio, polkuja puutarhaan, sisälle sisustuselementiksi… ihan mitä vaan! Lauantaina paahtavassa helteessä käytiin asemapäällikön kanssa navetan raunioilla hakemassa peräkärryllisen verran tiiliä ja sunnuntaina tein itsekseni keikan trooppisessa helteessä. Huh, nyt on tiiltä, mutta luulenpa, että varmuuden vuoksi haen vielä hieman lisää. Eihän sitä koskaan tiedä, mitä tässä vielä keksii :)Tiiliä riittäisi kyllä muillekin. Minä en millään pysty kaikkia viemään ;) Jos ei kenellekään kelpaa, ne menevät kesäkuun lopulla poistoon. Jos kiinnostaa, ota yhteyttä sähköpostitse (voikukkapelto@gmail.com) niin laitan sinulle omistajan yhteystiedot. Tiilet ovat niin keskellä kaunista, mutta autioituvaa maaseutua, että siellä ajellessa tulee väkisinkin mieleen, että asuuko täällä joku. Haikeaa katsella hylättyjä taloja ja raunioituvia kivinavetoita, mutta toisaalta onneksi löytyy myös kyliä, joissa on vielä elämää ja uuttakin rakennetaan. Sellaista se on...
SHARE:

24 kommenttia

 1. Voi kuinka ihania. Harmi kun me asutaan hieman turhan kaukana.

  VastaaPoista
 2. TAHTOO TIILIÄ! Mutta taitaa laiskuus mennä himon edelle ;)
  Mun pitäisi lopettaa sun blogin lukeminen: saan aina ihan simona inspistä täältä ja aloitan vaikka ja mitä ja sitten. Sitten inspis loppuu kesken ja palaan lukemaan maailman kauneinta blogia ja taas yksi keskeneräinen proggis odottaa tekijäänsä... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hassu... jatka nyt kuitenkin vaan ;D Arvaa mitä, ei mullakaan nämä projektit aina etene ihan sillä tasolla, mitä toivoisi. Nämä tiilet voivat hyvinkin seistä pinossa talon nurkalla "tovin" ;)

   Poista
 3. Voi miten kivoja nuo tiilet olisivatkaan käyttää vaikka mihin! Asun vain liian kaukana, valitettavasti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyy sinulle tiiliä sopivalta etäisyydeltä. Kyllähän näitä varmasti on tarjolla aina vaikka missä, mutta kun eivät ihmiset niistä pahemmin ilmoittele.

   Poista
 4. Mahtavatko kestää sään armoilla? Säänvaihtelut saattavat ainakin maahan laitettavat syödä murusiksi muutaman talven jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiväthän ne maassa oikein ikuisuuksia kestä - tai riippuu kai tiililaadusta? Meillä oli edellisellä pihalla tiiliä, jotka olivat olleet maassa ties kuinka kauan ilman että niille oli käynyt kuinkaan ja sitten osa kasvihuoneen edustalle laittamistani mureni heti ensimmäisen talven jälkeen. Osa pysyi hyvänä. Täytyy varautua korvaustiilin ;)

   Poista
 5. Punainen purkutiili on kaunis! Pidämme niistä välillä liikaakin. Niitä voi käyttää vaikka mihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi kaunia ja monikäyttöinen. Arvaapa vain, olenko kerännyt inspiraatiokuvia aiheesta :)

   Poista
 6. Mie tiedän yhden jolle kelpais...mutta ei taida ihan fillari riittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie tiedän yhden, jonka systeri roudas niitä mukulakiviä fillarillansa mökkinsä ympärille. Että eksääki? Eihän tosta paljoo matkaa tule...? Vai pitääkö tehdä keikka yhdessä? =D

   Poista
  2. Mä tuota perässähuutelevaa systeriä paljon enemmän ajattelin kuin itseäni :)
   Mulle menis pikkuisen parin penkin rajauksiin, Namussa se tarve olis ilmeisesti isompi kun tuossa taannoin huokaili että mistäs sais.... :D

   Poista
 7. Kiinnostaa nähdä, mitä keksitte tiilille. Mullakin on ollut tiiliä jemmassa nyt yhden kymmenen vuotta (auts!) ja lopulta tänä kesänä niille vois olla käyttöä. Jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, ideoita olisi niin paljon, mutta koitan suosiolla töniä ajatuksiani taaemmas - ensi kesänä sitten ;) Mutta jotain pikkuprojekteja ja "harjoitustöitä" toki pitää jo tänä kesänäkin tehdä ;D

   Poista
 8. Voi piru - eikun reppu selkään, ja fillari matkaan :D Harmi, kun kauas on pitkä matka. Tiiliä ei ole koskaan (?) liikaa. Toissapäivänä just järjestelin olemassa olevat tiilet uudelleen. Kivet järjestelin vähän aiemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen pumppaamaan pyörän kumit huolella ja ottamaan tarpeeks ison repun mukaan ;D Vai pitäiskös mun järjestää arvon rouville jokin tiilenkeräysretkipäivä? Kyllä sekin vois onnistua :)

   Poista
 9. Ihania tiiliä! Laitoin meiliä sinulle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat. Ja sävyissä on valinnanvaraa. Voi ottaa mustia tai vaaleita ;) Kiva, jos kelpaavat.

   Poista
 10. Voi kun tuosta rauniosta saisi tehtyä ihanan rauniopuutarhan!!!
  Meillä tiiliä on laitettu poluiksi ja kasvihuoneen lattiaksi. Kannattaa kerätä niitä "pahanpäivän varallekin", meillä ainakin osa hajoaa joka talvi ja saa polkuja paikkailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin saisi. Tulee ihan historiallinen olokin siellä raunioilla...
   Joo, ajattelinkin, että sitten joskus kun saan niitä polkuja tehtyä, täytyy jättää korvaustiiliä hieman jemmaan. Kiitti vinkistä :)

   Poista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Ihan ykköskohteen olet löytänyt! Luulen, että tiilet kestävät ihan hyvin, jos eivät kokonaan säänarmoilla paljaan taivaan alla joudu olemaan. Parasta kierrätystä!

  Sari Puumulista

  VastaaPoista