torstaina, toukokuuta 01, 2014

Taikayö

Tässä se vihdoin on koko komeudessaan - Taikayö-tapetti. Tykkään todella paljon. Olen aika onnekas, kun nykyisestä kotikaupungistani löytyy Suomen vanhin edelleen toimiva tapettitehdas, Pihlgren & Ritola Oy. Ja vielä onnekkaampi ja onnellisempi olen siitä, että saan tehdä heidän kanssaan yhteistyötä.

Minulla ei oikein ollut mitään selkeää visiota tapetin suhteen. Mietin paljon erilaisia vaihtoehtoja ja heitin PR:lle joitain tapettimallien nimiä, jotka itseäni miellyttivät; Juhannusruusu, Kamomilla, Lumme, Oratuomi, Pikkurokokoo, Niittyleinikki, Lintu Sininen, Kashmir, Lukko... mutta sanoin, että olen avoin kaikille ehdotuksille. PR:n naiset sitten ehdottivat, että miten olisi Taikayö? Kipaisin hakemassa värimallit - ja bingo! Vihreäpohjainen Taikayö oli heti jotenkin ihan meidän näköinen.

Taikayö on 50-luvun malli, joka palasi takaisin tuotantoon viime vuoden syksyllä. Tämän vihreän version lisäksi Taikayöstä on saatavilla liila-sininen ja harmaa-valkoinen väri, jotka sopivat varmasti paremmin niille, jotka eivät ole ihan näin "rohkeita" ;)


Pihlgren & Ritolan paperitapetit painetaan Toijalassa yli 180 vuotta vanhalla menetelmällä suomalaiselle tapettipaperille. Väripigmentit ovat perinteisiä maavärejä kuten okraa ja sienaa ja ne sekoitetaan käsin liituun ja veteen. Joukkoon sekoitetaan vielä perunajauholiima. Jokaista väriä varten on omat painotelat ja värikaukalot. Eri tapettierien välillä saattaa olla pieniä värieroja johtuen juurikin siitä, että värit sekoitetaan käsityönä. 

 

Jotain taikaa tässä tapetissa on, kun eri kuvissa, eri valossa, värit vaihtelevat tosi paljon. Välillä on tosi vihreää ja välillä vihreä taittaa enemmän keltaiseen/ruskeaan.

Vieraskammarissa alkaa olla listoja vaille valmista. Listojen jälkeen kuulemma saa laittaa tavaroita paikoilleen. Ennen ei :) Lattia maalattiin luottomaalilla, Sateenkaarivärien vanhan ajan lakkaöljymaalilla. Tämä lattia ei ollut niin kulunut ja kuoppainen kuin alakerran lattiat ja siitä taisi tulla paras lattia tähän mennessä. Seuraavaksi olisi vuorossa kaiketikin portaikon seinien ja katon maalaus. Hyvä tästä tulee :) Kiitos vielä PR:n väelle tapetista!

- Tapetti saatu Pihlgren&Ritola Oy:ltä -
SHARE:

47 kommenttia

  1. Otsikon nähtyäni ajattelin että teillä on yhdessä yössä tehty kaikki remontit loppuun :D Siun karvakädeltä se kyllä voisi onnistuakin,näkyy olevan aika haipakkaa :D

    Mutta asiaan.Tapetti on just niin upea ja teille sopiva kuin vain olla voi!!!Värit ja kuviot on niin herkulliset,eniten mua miellyttää sävyt jotka näkyy pikkukuvassa,jossa on maljakko.Huoneesta tuli aivan ihana ja jos kaikki nuo valkoiset pylpyrät on pistorasioita niin siitä erityismaininta.Ei tarvi pelailla jatkojohdoilla :)
    Innolla odotan sisustusta :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliskin varsinainen taikayö, jos kaikki remontit saataisin yhdessä yössä tehtyä! Huhhuh, kiirettä pitäis :)
      On se vaan komia tapetti. Oikein - valkoiset pylpyrät ovat pistorasioita. Meillä asustaa edelleen se pistorasiafriikki, joka yrittää poissulkea mun jatkojohtojen käytön =) Hyvä niin.

      Poista
  2. Huomenta Haminasta. Tosi hienoa tuli ja tulee. Livenä sitten näenkin koko komeuden seuraavalla käynnillä. Paljon terveisiä
    Isolle ja Pienelle mestarille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No huomenta Haminaan! On se hieno ja kelpaa sitten vieraiden(kin) joskus siitä nauttia - jahka ollaan ensin itse testattu makuuhuoneremontin aikana... :)

      Poista
  3. No kyl maar tuol vois nukkuu.. :D Näyttää hiukan hienolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Kohtahan me siellä varmaan nukutaankin, kun täytyisi tuo oma makuuhuone räjäyttää... ;D

      Poista
    2. Ai hitsi, no tottatosiaan!!! Tulee varmasti makoisat unet tuos huonees.

      Poista
  4. Oi kyllä, tuo tapetti on todella kaunis!

    VastaaPoista
  5. Ani vei jo jalat suusta :D
    Samoihin kiinnitin minäkin huomiota, kivasti vaihtuu väri valon mukaan.
    Oliko teillä noin hyvin noita pistorasioita vai lisättiinkö niitä? Mulla nimittäin itselläni on nykyisessä asunnossa niin paljon, että käytännössä ensimmäistä kertaa ikinä ei tarvitse vetää jatkopiuhoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalat suussa olisikin ollut hankala puuhastella kaikenlaista... ehhehe. Eihän täällä missään mitään pistorasioita ollut. Samalla kun seinäeristykset on laitettu uusiksi, pistorasioiden määrä on (hups vaan) noin kymmenkertaistunut ;D) Se on kiva se, kun ei tarvi pelata jatkopiuhoilla.

      Poista
    2. Fiksua toimintaa! Minä olin tyytyväinen omassa asunnossani heti siihen, että pistorasioita riittää - ei tainnut olla likikään tätä määrää silloin -54 kun talo rakennettiin :)

      Tuonne sun uuteen postaukseen en mene kyllä kommentoimaan mitään enää kun en äsken kommentoinut, mä tukehdun kuolaani jos menen sinne.... :D

      Poista
  6. Tosi hyvin tapetti käy tähän huoneeseen. Kiinnitin myös huomiota noihin pistorasioiden määrään -ihanaa kun olette saaneet jatkojohdot pois. Meillä jatkojohto ongelma 68-vuonna rakennetussa kerrostalo kodissamme.
    Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia paljon! Jatkojohdottomuus on jees ;) Tosin mulla on tapana haluta jokin sähkövempele (radio, lamppu tms.) aina just semmoseen kohtaan, ettei johto meinaa riittää, vaikka kuinka tiheään olisi noita rasioita ;D
      Mukavaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  7. No ohhoh kun on upea tapetti!! Ihanat värit vaihtuvine sävyineen, sopii niin kauniisti tuon lautalattin kanssa. :)

    VastaaPoista
  8. Kerrassaan upea tapetti ja koko huone! Ai että mä tykkään!!

    VastaaPoista
  9. On hieno ja erilainen, ei mikään "blogitapetti" :) Hitsinpimpulat, tämä ei yhtään poista mun hinkua maalata meidän olkkarin lattia (63m2) valkoiseksi, on se vaan niin freessi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mikään blogitapetti, vielä... ;D Ei vais, kyllähän tuo sen verran rohkea on, ettei ehkä ihan jokaisen kotiin ole tarkoitettu. Valko-harmaa versio sen sijaan on tosi kaunis myöskin ja hillitympi kuin tämä vihreä. Siitä voisi jopa tulla "hittitapetti".

      Valkoisiin lattioihin ollaan kyllä täällä oltu enemmän kuin tyytyväisiä. Teillä on tuota lattiapinta-alaa sen verran maalattavaksi, ettei varmaan ihan joka vuosi viittis vaihtaa sävyä ;)

      Poista
    2. Mehän ei olla maalattu vielä yhtäkään lattiaa, oh vaan paikkamaalattiin. En tiedä, mitenhän käy, voi alkaa ens talvena näppejä syyhyttämään... Nyt ei onneks ehdi ;)

      Poista
    3. Niinpä... ;) Lakkaöljymaalista sen verran, jos siihen päädytte joskus, kun lattian maalaus on ajankohtainen, että se kyllä sitten haisee kuivuessaan. Olisi hyvä, jos räppänöitä voisi pitää auki ja tuulettaa pahimmat käryt pihalle. Maali myös kuivuu nopeammin, kun se saa aurinkoa (=UV-vaikutteinen maali) ;)

      Poista
    4. Kiitos vinkistä, ei siis onnistu talvella sellaisella maalaaminen... hmm... :)

      Poista
  10. Siis ei todellakaan mitään seinäkukkanen tuo tapetti, hurjan näyttävä ja värikäs, mutta ei näytä kuvissa yhtään liian räikeältä. Hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Ei ole mikään seinäruusu, mutta ei myöskään ollenkaan räikeä! Oikein hyvä tapetti siis :)

      Poista
  11. No onpa muutenk kaunis! Tuo kelpaisi mullekin, jos vaan olis vielä joku seinä, josta Ritolat puuttus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas harmillista, että seinät ovat jo täynnä ;) Meillä on vielä "pari" seinää, joihin Ritolaa mahtuu =D)

      Poista
  12. Kaunis tapetti. Itse valitsisin ehkä tuon lila-sinisen, koska meidän pienissä huoneissa koen tummien värien pienentävän tilaa entisestään, mutta tosi hienoja molemmat. Lukaisin muuten vanhan postauksesi tuosta lattiamaalista ja kiitän kovasti maalivinkistä, koska meillä juuri mietitään eteiseen lattiamaalia. Täytyypä tutustua Sateenkaariväreihin tarkemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lila-sinisestä versiosta löytyy muuten Nova Melinan blogista hyvät kuvat: http://novamelina.blogspot.fi/2013/10/taikayo.html

      Meillä vannotaan täysin lakkaöljymaalin nimiin lattioiden ollessa kyseessä. Sillä voi muuten maalata pönttöuunien ja muiden uunien ja kaminoiden peltikuoretkin (vinkkinä kaikille). Sateenkaarivärien nettisivuilla ei ole värikarttoja, mutta lakkaöljymaali on käytännössä sävytettävissä ihan mihin tahansa haluttuun sävyyn!

      Poista
    2. Nyt on pakko kysästä, että sävyttääkö ne siellä maalit valmiiksi haluttuun sävyyn, vai ostetaanko pelkkä maalipohja ja käydään sit jossakin maalikaupassa purnukan kanssa sävytyshommissa? Tiiätkö lisääkö hintaa kovin?

      Poista
    3. Sävyttävät ainakin Pintakaaressa, Sateenkaarivärien omassa myymälässä. Ja siellä tosiaan on kaikenmaailman värikarttoja ja viuhkoja, joista voi valita mieleisensä sävyn. Sitä en valitettavasti tiedä, miten homma toimii, jos kyseessä on joku jälleenmyyjä. Sävytys lisää hintaa vähän, niin kuin normaalistikin, mutta tarkkaa hintaa sävytykselle en valitettavasti osaa sanoa. Meillä kun on ostettu vain valkoista :)

      Poista
  13. Voi ihmettä kun on ihana! Nimensä veroinen. :)

    VastaaPoista
  14. Kaunis! Ja kun lattia on vaalea, niin näyttää raikkaalle. Ihana tilava huone :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti kommentista! Valkoinen lattia ja katto kyllä raikastaa tapetin - ja huoneen muutenkin. Ensin olisin halunnut tuohon huoneeseen jonkun tummasävyisen lattian (mietin jopa mustaa), mutta tämä tapetti tarvitsi ehdottomasti seurakseen vaaleaa :)

      Poista
  15. Ihanahan se on, ei muuta voi sanoa. Vaaleaa vastaan korostuu hienosti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, niin on ;) Valkoinen passaa hyvin tapetin kaveriksi :)

      Poista
  16. Kiehtovat värit, ja valkoinen huone noin muutoin antaa kyllä kivat valot tapeetille. Kaunista!

    VastaaPoista
  17. Täydellinen! HItsit, että näiden tapetit sopisivat myös Tyynelään ihan älyttömän hyvin. Täytyy laittaa korvan taakse talteen.

    VastaaPoista