lauantaina, toukokuuta 03, 2014

Herukkamoussetorttu

Uusimmassa Pirkassa oli mielenkiintoinen resepti, jota piti testata: Mustaherukka-valkosuklaajuustokakku. Minulla ei ollut valkosuklaata. Tai no oli joo... mutta sattuneesta syystä sille kävi vähän hassusti. Ei, se ei mennyt parempiin suihin, vaan paloi vähän pohjaan. Uskokaa siis, jos ohjeessa sanotaan, että suklaa kannattaa sulattaa vesihauteessa. Kattilassa, edes pienellä lämmöllä, nou nou. Paistettu valkosuklaa oli sinänsä kyllä ihan hyvää, mutta esteettisesti vähän surkea näky. Korvasin valkosuklaan siis nerokkaasti purkillisella kondensoitua maitoa ja voin sanoa, että toimi erittäin hyvin. Puoli purkkia herukkamousseen ja puoli purkkia päälliseen. Nam!



Herukkamousse oli niin valtavan hyvää, että sitä olisi voinut lusikoida ihan "raakanakin" (ja vähän kyllä lusikoinkin, myönnettäköön). Löytyipä nyt herukalle uusi käyttötarkoitus, sillä niitä meillä piisaa.

Edit. Herukkamoussesta voi jättää sokerin (1/2 dl) pois, jos käyttää kondensoitua maitoa, joka on jo valmiiksi makeutettua. Kumpaankin mousseen lisäsin reseptistä poiketen teelusikallisen vaniljasokeria.

Ihanaa & aurinkoista viikonloppua kaikille!
SHARE:

26 kommenttia

  1. Nam ja kuinka juhlavakin Se on :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosi nam ja jos viitsii vielä koristella "joillain lehdillä" ja mustaherukoilla, on vieläkin juhlavampi ;D

      Poista
  2. Hei juu, tää resepti tuli repäistyä talteen Pirkasta. Mustaherukoilla ja itselläni on intohimoinen suhde ;) Ja tää kondensoitumaitovinkki laitettiin korvan taakse, toimii taatusti! :)

    VastaaPoista
  3. Ai juu, piti vielä sanoa, että olet varsinainen leipomisen MacGyver!!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheeee, kiitti tittelistä! Täytyy myöntää, että mulla on kyllä varsin usein taipumus säätää reseptejä sen mukaan, mitä kaapista löytyy... useimmiten toimii, joskus ei ;-D)) Unohdin muuten sanoa, että laitoin kumpaankin mousseen vielä about teelusikallisen vaniljasokeria.
      Mulla ei ole mitenkään intohimoinen suhde mustaherukkaan, mutta tän moussen myötä semmoisen voisi kehittää ;)

      Poista
  4. Täytyy repäistä talteen itsekin. Meillä on tosi tuottoisat herukkapensaat, mutta en osaa käyttää marjaa juuri muuhun kuin leipomiseen. Siksi kaikki hyvät herukkareseptit ovat tervetulleita. Meillä marjat menee yleensä aika harakoille (ja naapureille), vaikka lajike on huippuhyvä. Moussea siis seuraavaksi. Tuo kondensoitu maito kiinnostaa jopa enemmän kuin valkosuklaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä herukkamousse tulee meillä kyllä jatkossakin käyttöön kakkutäytteenä ja muutenkin. Mustaherukat pääsevät tässä ihan uudelle levelille. Herukoiden poimimisessa on kyllä oma hommansa ja joskus on tehnyt mieli lahjoittaa sato linnuille ;)

      Poista
  5. Onneks oon menossa just ihan pian mein kuus vee kossin Lego-movies synttäreil, jossa saa herkutella. Ihan pikkasen alko toi kuola valuu poskelle.. eikuu!! :D Hihi. Oikeen kivaa ja aurinkoista viikonloppua teil.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti oli antoisat Lego movies -synttärit ja sait herkkuja =D

      Poista
  6. Ja kerrassaan hienot kontrastit kakun väreissä!
    -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
  7. Tätä pitää kokeilla.jerikat pyörii pakkasessa kun ketään ei kiinnosta..tässä muodossa alkoi kiinnostaa heti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin ainoa käyttötapa on oikeastaan ollut mehu. Tästä eteenpäin tehdäänkin moussea ;)

      Poista
  8. Eih, ei tälläsiä herkkukuvia! :D Ihan syötävän hyvän näköinen!

    VastaaPoista
  9. hyvä etten nuollut jo näyttöä ;)

    VastaaPoista
  10. Pähee lusikka :) Juu, ja mehukkaan näköinen torttu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lusikka on ihan überpähee! Eihän meillä muita käytetäkään, paitsi jos kaikki ovat pesussa.

      Poista
  11. Tuolta näyttävä torttu ei voi olla muuta kuin täydellisen hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se oli kyllä aika täydellistä - vaikka itse sanonkin ;)

      Poista
  12. Oi vitsi mikä herkku!! Meillä meneekin melkein kaikki mustaherukat aina mehuksi kun inhoan niiden puhdistamista. Semmoista suljuamista se on - enkä siis jaksa aina paljoa marjoina säästää. Mutta nyt kyllä innostuin tästä, että ehkä kuitenkin niitä voisi hiukan enempi kokeilla puhdistaakin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan totta, että herukat on kyllä kivempi kerätä roskaisina ja keitellä sitten vaikka mehuksi. Tosin on se mehun keittelykin aika hommaa... :) Yleensä keräilen itse jonkun verran puhtaita marjoja pakkaseen ja loput menevät mehuksi.

      Poista
  13. Upean näköinen torttu! Minusta oli myös nerokas tuo valkosuklaan korvaaminen. Herukkaa kun sattuu olemaan, on tosi hyvä, jos osaa joskus tehdä siitä muutakin kuin mehua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Olen ollut vähän huono keksimään herukalle muuta käyttöä kuin se mehu. Viime vuosina olen tehnyt puna- ja mustaherukkahyytelöä ja erityisesti siitä mustaherukkahyytelöstä tykkään kyllä kovasti leipä- ja kotijuuston tai jätskin kanssa. Vispipuuroa ja jotain piirakoita on toki tullut tehtyä. Siinä mun herukka"vinkit" ;)

      Poista
  14. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista