lauantaina, toukokuuta 17, 2014

Jottei hommat vaan loppuis

Olen viime syksystä asti vaivihkaa koittanut kertoa asemapäällikölle kuinka superhieno ja mahtava keittiö/ruokahuone aseman vanhasta odotushuoneesta tulisi. Tuo huonehan on edellisten asukkaiden väliseinällä jakama tila, jossa on makuuhuoneemme ja "pojan leikkihuone" (jos sitä lelujen kaatopaikkaa voi siksi nimittää). Väliseinä poistettuna tuo olisi mahtavan kokoinen huone, josta on uloskäynti jyhkeille graniittiportaille. Miettikää tätä: aamuaurinko, kupposellinen kahvia portailla tai portaiden juureen luonnollisesti rakentuvalla patiolla ;) Iso pönttöuuni lämmittämässä talvella pirttiä. Ai että. Täydellinen keittiö.

Tämän haavekuvan esteenä on ollut pelko mittavista ja kalliista putkitöistä, jotka vaatisivat mahdollisesti kaivauksia talon ulkopuolella yms. Pari päivää sitten meillä kävi putkimies arvioimassa käyttövesiputkiston uudistamista ja arvatkaapa mitä. Selvisi, että mitään kaivuita ei tarvita. Poistovedet saadaan vedettyä uusiin putkiin ja ohjattua vanhaan viemäriin! 

Nyt on fiilikset korkealla ja pää täynnä visioita. Hieman paineita ja päänvaivaakin keittiön tuleva muutto aiheuttaa. Miten saada aikaiseksi näyttävä, mutta silti vähäeleisen tyylikäs, toimiva, iätön, käytännöllinen, kiva ja hieno keittiö pienellä budjetilla? Mahdollisuuksia ja ideoita on niin paljon. Unelmia ja toiveita vielä enemmän. Ja budjetti... noh niin, minimi ;D

Voi jehna. Olen aika täpinöissä! Pinterestin keittiökansiooni alkaa lähiaikoina kertyä aika paljon matskua. Mulle saa myös vinkkailla, jos näette kivoja & persoonallisia keittiöitä tai ideoita :)

Näitä tänään otettuja kuvia nykyisestä keittiöstämme katsellessani päällimmäisenä on ajatus, että voi kiesus tuota sälän määrää! Pientä piperrystä... purkkia, purnukkaa ja kannua joka paikka täynnä. Yleisilmeestä tykkään toki (onhan se mun keittiö), mutta tuo sälän määrä täytyy saada jotenkin aisoihin ;D Vuosien kirppistelyt ovat tainneet tehdä tehtävänsä.

Aikataulu tulevalle keittiönsiirto-operaatiolle on loppuvuodesta. On se hyvä, ettei me ikinä saatu niitä välitilan laattojakaan tuonne nykyiseen hommattua... :)


SHARE:

40 kommenttia

 1. Tiedän niin tuon tunteen " täpinöissäni" ! Sinulla on juurikin tuollainen lautaseinä, joka aina ollut suosikkini. Tosin itse talossamme ei sitä ollut niin laitettu, joten tyydyn pereinteiseen paneeliin- olisi niin hölmöä repiä uusia laitettuja seiniä alas...mutta vanha hirsinen pihamökkimme saamassa juuri noin lautaseinänsä - hirsiseinän kaveriksi. Millaisella maalilla olet seinät käsitellyt - ? Onnea remppaan:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tuttu tunne...? =)
   Nyt en yhtään muista maalin merkkiä - ihan joku perus (halppis) maalarinvalkoinen maali noihin vedeltiin :)

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. O'ou, nyt ei muutako suunnittelemaan! :D Onneks sul on ny hetki aikaa kuitenki, ettei mee ihan pasmat sekaste. ;) Kivaa ja aurinkoista lauantaita teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielessäni olen jo hyvin pitkälti suunnitellut kaikenlaista, mutta kaikki varmasti muuttuu, kun alkaa piirustamaan niitä paperille. Ihan hyvä, kun tällä kertaa on aikaa eikä tarvi tehdä kaikkea kahdessa viikossa - niin kuin tätä nykyistä ;)
   Ja vielä aurinkoisempaa sunnuntaita teille! Mä oon ollut pihalla koko päivän ja sen näkee naaman väristä ;) Ei, se ei ole se ruskea vaan se toinen ;D

   Poista
 4. Voi vitsi, kuulostaa ihanalle - vaan on toi teidän nykynenkin tosi herkku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain, eikö kuulostakin! Voi kiitos paljon - olen yrittänyt tehdä siitä mahdollisimman kivan, vaikka välitilassa lastulevyt ja vanhat laatat pilkottavatkin ja kaikki ei ole ihan niinku Kvänumin kuvastosta ;D

   Poista
 5. Teillähän on paras mahdollinen tilanne etsiä ilmaisia ja puoli-ilmaisia kalusteita kun on kiva keittiö jo käytössä. Ja ei tarvii stressata muutenkaan valmistumisella! Kivan näköisiä inspiskuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tämä on aivan ideaali tilanne! Meidän makkari muuttaa yläkertaan ja sen tilalle rakentuu pikkuhiljaa ihan huomamatta uusi keittiö :) Ei tartti kiirehtiä ja stressata - jos ei haluu =D

   Poista
 6. Tehän voitte halutessanne tehdä niin että säilytätte nyk. Keittiön ja teette toisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi aika hauska ajatus, jos tilaa olisi enemmän muutaman huoneen verran enemmän ;)

   Poista
 7. Mahtavia uutisia :) Nyt vaan keräilemään inspiskuvia, niin ei tunnu odottavan aika pitkälle… ettet ala täpinnöissäsi heti purkamaan ja puuhaamaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritän hillitä (ja hillitsenkin... varmasti hillitsen) itseäni!! =D

   Poista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa kun unelmasi toteutuu :)
  Aurinkoista päivää!

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, niin on. Vielä kun malttaisi odottaa... =) Kiitos samoin :)

   Poista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Kuulostaa NIIIIIIIN hyvälle :) Ja empä muuten ole tainnut teidän nykyistä keittiötäkään näin täydellisesti nähdä, ihania kuvia ja aa, niin ihana keittiö <3 Itse asiassa juuri äskön mainitsin miehelleni, että minullapa onkii uusi suunnitelma talon laajennukseen (ihan kun ei ois remppaa jo muutenkin kädet täynnä) - oi kun jo pääsis..vaan taitaa mennä jokunen vuos..Noh, kerkeääpähän suunnittelemaan :)

  Oikein ihania inspiskuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiiitos! Tässä kun pikkuhiljaa tekee, huomaa että ideat jalostuvat ja on itse asissa äärettömän hyvä, kun ei ole aikaa eikä resursseja tehdä kaikkea kerralla valmiiksi. Jos olisi ollut reilu puolitoista vuotta sitten tilanne, että nykyinen keittiö olisi tehty kunnolla vimpan päälle valmiiksi, ei tämäkään unelma koskaan tapahtuisi :)
   Tsemppiä teillekin remppaan ja suurille suunnitelmille! <3

   Poista
 13. Voi ei. Mä voin kuvitella kuinka täällä seuraan silmät kiiluen teidän odotussali-keittiön valmistumista ja alan sitten salaa haaveilla samasta operaatiosta..
  Meiltä lakkaa piakkoin junaliikenne ja mietin että olispa makee sellainen iso eteinen tuohon odotussaliin kun voitaisi vihdoin ottaa pääovet aktiiviseen käyttöön, mutta siis keittiö! Tottakai keittiö! Pariovet, aamukahvi portailla ja patio..huh, mun täytyy vissiin pysytellä pois täältä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee... siitä se lähtee. Pariovet ja aamukahvi portailla... Tottakai keittiö!!! =D

   Poista
 14. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 15. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 17. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 18. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 20. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. Teillä on jo nykyinen keittiö kateutta herättävän hieno, ja uusi se vasta upealta kuulostaakin. Ja mikä parasta, omakin suunnitteilla oleva keittiöremontti alkaa kuulostaa paljon pienemmältä, kun ei tarvitse siirtää juuri mitään, mitä nyt yksi seinä kaadetaan ja sillä olevat kaapit siirretään - ööö - muualle. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitoksia, ei tämä nyt niin hieno ole... ;) Heh, eikös olekin hyvä, että meidän suunnitelmat saavat teidän suunnitelmat kuulostamaan pienemmiltä :)

   Poista
 22. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 23. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 24. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 25. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 26. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 27. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 28. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista