keskiviikkona, maaliskuuta 27, 2013

Suolaista ja makeaa



Lähimarketissamme on aina välillä savusiikaa tai lohta puoleen hintaan. Päiväys menossa vanhaksi parin päivän päästä... Minä ostan - ja teen näitä ihania lohi- tai siika"muffinsseja" pakkaseen tai heti käyttöön. Ohjeen olen printannut joskus kauan sitten, ja piti ihan googlettaa, että löysin alkuperäisen. Eli täältä Ullan unelman sivuilta olen ohjeen löytänyt.


Lämminsavulohipiirakat 12 kpl 

Pohja:
150 g voita
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
1 dl emmental-raastetta

Täyte:
250 g lämminsavulohta
½ sipuli
tilliä
ripaus sitruunapippuria

Päälle:
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna

1. Nypi pohjan ainekset sekaisin. Painele pohjat esim. alumiiniseen voideltuun muffinivuokaan tai silikoniseen muffinivuokaan.
2. Ripottele lämminsavulohi jokaiseen vuokaan, päälle pilkottua sipulia ja saksittua tilliä, mausta pippurilla.
3. Sekoita kananmuna ruokakermaan ja kaada jokaiseen vuokaan.
4. Paista uunin keskitasolla +200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Ps. Saat piirasista pieniä suupaloja kun leivot ne minimuffinipellissä, tällöin piirasia tulee 24 kpl.

Huom. Tällä kertaa käytin savusiikaa. Yleensä teen piirakat ihan "normilohesta" ja itseasiassa lämminsavulohta en ole käyttänyt vielä kertaakaan... että näin meillä varioidaan :)

Viikon makeat: Mokkapalat de luxe :)
Puolikas annos mokkistaikinaa. Paista levy ja leikkaa keskeltä kahtia. Valmista kokonainen annos kuorrutetta. Sivele kuorrutetta levyille, lisää toisen levyn päälle n. 1 dl vispattua Flora Vanillaa (tai vastaavaa), jossa hieman rahkaa tai turkkilaista jogurttia sekä vaniljasokeria ja kahvia. Laita levyt päällekkäin ja levitä päälle vielä loput kuorrutteet. Ällön makeaa ja niin hyvää!


Huomenna ollaan jälleen keittiössä. "Laattapisteestä" tuli... HIENO :) Sii juu!
SHARE:

7 kommenttia

  1. Nammmmm!!! Ja mä en oo syönyt tänään mitään muuta ku 2 Ikean hodaria ja yhen donitsin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähän voitkin käydä siellä päivittäin hodarilla, kun asut niin lähellä =) Kävelet vaikka, jos et bussilla "kehtaa" mennä... ;D

      Poista
  2. Ovatpa niin meidän herkkuja nuo molemmat. Pakko tehdä joskus!

    VastaaPoista
  3. Voi "härregyyd" mitä herkkuja! Suolainen maistuisi nyt kun on tullut noita makeita herkkuja vedettyä kaksin käsin.

    VastaaPoista
  4. Juuri mietinkin, mitä hyväää leipoisi pääsiäispyhinä... Tästähän ne ohjeet löytyikin, kiitos!!

    VastaaPoista
  5. Vou mitkä reseptit! Lohipiirakoita täytyy ehdottomasti kokeilla ja toi mokkapalaresepti on jo aika hc ;)

    VastaaPoista
  6. Lohimuffineita olen kokeillut pari kertaa kun pitkän aikaa sitten pirkka lehdessä olivat nimellä fiksut fisupesät :D ihania !!

    VastaaPoista