lauantaina, maaliskuuta 02, 2013

Banaanikakkua...mmmm

Mietin tuossa makeanhimoissani (taas vaihteeksi), että mitäs sitä oikein leipoisi. Katseeni osui pöydällä lepuuttaviin mustuneisiin banaaneihin. Banaanikakkua tietty :) Tämä kuuluu niihin "retroleivonnaisiin", joita on tullut tehtyä viimeksi kakskyt vuotta sitten. Harmi sinänsä, sillä vaikkei kakku mikään kahvipöydän kaunistus olekaan, on se ihan SAIRAAN hyvää :) Suosittelen!


Muokkasin netistä löytämistäni resepteistä oheisen.

Banaanikakku

2 kananmunaa
2,5 dl sokeria
3 kypsää banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kermaa, kermaviiliä tai jugurttia
150 g voisulaa
2,5 dl vehnäjauhoja
kanelia maun mukaan
kardemummaa maun mukaan

Soseuta banaanit sauvasekottimella tai muussaa haarukalla. Sekoita kaikki aineet järjestyksessä keskenään isossa kulhossa. Kuivat aineet voi toki sekoittaa ensin keskenään ja lisätä muut, mutta toimii näinkin. Taikina jää aika löysäksi. Voitele ja korppujauhota vuoka, kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa n. tunti. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä… ja sitä seuraavana ja sitä seuraavana… siis jos sitä jää. Taikina on aika iso, joten käytä isoa kakkuvuokaa tai paria pienempää. Ettei käy niin kuin meikäläiselle, jolla osa taikinasta valuu paistaessa yli...


Materiaalia seuraavaan kakkuun kypsymässä... ;)
SHARE:

16 kommenttia

  1. Banaanikakku on aivan ihanaa! Ylipäätään kaikki kakut, jotka jäävät vähän kosteiksi ovat kovasti mun mieleen. Tosin nyt herkkulakossa (pääsiäiseen asti) ei pidä haaveilla mistään leipomuksista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä herkkulakkoon! Minulta se ei onnistuisi... ;)

      Poista
  2. Viime viikolla minäkin tein banaanikakkua. Olen törmännyt siihen vasta nyt aikuisiällä ja pidän kovasti. Hauskaa on myös se, että ohjetta voi muunnella kivasti esim. kaakaojauholla tai Marianne Crushilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muunnokset kuulostavat hyviltä. Täytyypä pistää korvan taakse ;)

      Poista
  3. Oi oi ja nam nam, näyttää hyvältä... :-))
    xx

    VastaaPoista
  4. Joskus -90luvulla minä tein tuota kakkua aika paljonkin. Pitäisköhän aloittaa perinne uudestaan, Hyvää se on, nam. Kiitos ohjeestasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteet kunniaan! 90-luvulla minäkin tuota viimeksi tein... Heh, kylläpäs aika rientääkin ;D

      Poista
  5. missähän lämpötilaas paistoit kaakun ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sorry kun tulee vastaus vähän myöhään. Toivottavasti ei mennyt kakku pilalle... ;) Eli 200 astetta (tai mielummin vähän alle)

      Poista
  6. Mums mums..tää vaikuttaa ihan siltä mitä kannattaa tehdä nyt hikilenkin päälle!:)

    VastaaPoista
  7. Banaanikakku oli myös mun tehtävälistalla tänään. Mutta jauhot loppuivat kun tein kaurarieskoja ja nyt täällä katson kateellisena sun kakkua :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh - harmillista, kun joskus käy noin... Toivottavasti sait tilanteen korjattua :)

      Poista
  8. Vinkkasin tästä ohjeesta ja kuulemma banaanikakku odottaa mua kun pääsen kotiin :)

    VastaaPoista