maanantaina, maaliskuuta 04, 2013

Kylvöpuuhia ja lumitöitä

Kevään ensimmäinen kuu alkoi sään puolesta kovinkin talvisissa merkeissä. Tänä aamuna pakkasta oli peräti -23 astetta. Nyt ilma tosin jo lämpeni (enää n. -5) ja alkoi lumisade - vaihteeksi... :/

Viikonlopun aikana tein vähän kylvöjä ja herättelin "talviunilla" olleet pelargonit. Tänä talvena en jaksanut tehdä mitään erityisiä vippaskonsteja pelargonien talvehtimisen suhteen, vaan annoin kukkien olla vähällä vedellä yläkerran ikkunalaudalla. Aiemmin olen koittanut noiden talvehtimista mm. pimeässä kellarissa. Testi ei mennyt ihan putkeen, kun kellariin ei talvella lumien takia päässytkään ja kun kevät koitti, olivat pelargoniraukat tyystin kuivuneet. Nyt siis laiskuuttani jätin ne vain ikkunalle odottamaan kevättä. Nähtäväksi jää, kukkivatko.Täytyy tunnustaa, että ensimmäistä kertaa elämässäni laitoin kukkien siemeniä "esikasvatukseen". Olen vähän huono kukkien suhteen - harrastan enemmän tuota hyötypuolta - mutta nyt pistin idänunikkoa, karpaattien kelloa ja puistolemmikkiä itämään. Ja pari tomaattia ja paprikaa :)


Samalla näytänkin teille kuvan yläkerran työhuoneestamme. Siellä on kummallekin oma pöytä, jonka ääressä voi puuhastella. Niin kuin jollain olisi aikaa ylimääräiseen puuhasteluun... No, ehkä sitten, kun remontti on valmis... heheeee ;D Itse asiassa vasta viime viikonloppuna sain järkättyä huoneesta vähän kivemman näköisen (vaatimattoman neljän kuukauden jälkeen). Työhuoneen lisäksi yläkerrassa on aula, wc ja iso tila (="halli"), joka toimii meikäläisen walk-in-closetina. Hallista tulee sitten aikanaan varmaan Voiton valtakunta.


Sunnuntain ylläri: lunta VAIN parisenkymmentä senttiä :) Ei muuta kuin hommiin! Onneksi oli kevyttä pakkaslunta - naurettavan helppoa! =D


Työt tehty ja hetki aikaa huilahtaa. Jos malttaa... Maltoinhan mä, ainakin viis minuuttia. Voitto sen sijaan koisasi pihalla neljä tuntia, jonka jälkeen otin pojan sisään ja herätin uniltaan. Olisi nukkunut pidempäänkin. Koskahan nuori herra oppii kääntämään sisäisen kellonsa niin, että yöllä nukuttaisiin pidemmät unoset ja päivällä lyhyemmät? Olisiko hyviä vinkkejä?


Lumitöitä onkin tiedossa taas. Lunta tulee nyt vaakatasossa... mur.
Kaikesta huolimatta, oikein pirtsakkaa alkanutta viikkoa teille kaikille! =)
SHARE:

17 kommenttia

 1. Vau, olet ollut ahkera noiden vihreiden kanssa! :) Mä en millään viitsisi aloittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo... kyllähän tuossa tovi noiden kanssa vierähti, mutta on se vaan aika kivaa puuhaa, kun alkuun pääsee. Ja saa vähän "puutarhatunnelmaa" talven keskelle :)

   Poista
  2. No se on kyllä totta, että kivaahan se on, kun vaan pääsee alkuun! Sitä alkua odotellessa! ;)

   Poista
 2. On se hyvä kun noi kaupantädit esikasvattaa mun kukkani. Ja tuo ne sitten tuohon viereen torille. Ei tarvi kuin hakea pientä korvausta vastaan ☺

  Mä eilen tein saman havainnon, vaikka lunta olikin tullut, se oli ihan hötöä- lähti melkein puhaltamalla....mutta katolta onkin sitten tullut talven mittaan niin paljon tavaraa, että ränni on just niinkuin haluaa - mä toki korjasin sitä vähän niinkuin minä haluan...

  Teillä on kyllä ihanat tilat!! Ei heti tuu seinä vastaan ☺
  Eikä lopu heti hommat - kun saa rempattua ja sisustettua kokonaan, voi sitten aloittaakin alusta toisesta päästä. Eiks se ole se ihannetilanne??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat kaupantädit ovat backuppi, jos (=kun) kun nää mun siemenhommelit menee reisille ;p Tää nyt on tämmöistä mukavaa puuhastelua, josta saa vähän kaivattua puutarhafiilistä lumisateen keskelle. Se mikä on kyllä kiva, kun neliöitä on torpassa nyt vähän enemmän, että näillä viljelyksillä ei tarvi täyttää esim. ruokapöytää ;)
   Joo, ei lopu hommat, ei... :)

   Poista
 3. Minulla oli tänä vuonna osa pelakuista pimennossa ja osa tuolla alakerran ikkunalla. Ikkunalla olleet menestyivät hyvin, mutta pimennossa kuolivat.
  Heino työhuone...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kokemuksella niitä siis kannattaa pitää ihan normaalisti ikkunalla ;)
   Kiitti! :)

   Poista
 4. Piristävää luettavaa...niin nuo kylvötouhut (lumipuuhat ei nyt niin innosta :)))
  Homma kuuluu täällä niihin "pitäis tänä vuonna kokeilla". Olen niin aloitteleva puutarhuri, että kaiken olen pihalle ostanut lähestulkoon tamina. Tai no, kylvin suoraan avomaahan salaattia ja yrttejä. Muut ihanuudet tulivat suoraan valmiiksi esikasvatettuina. Tänä vuonna haluaisin jo jotain päästä itse kokeilemaan. Kohtahan tulee jo hoppu, lumesta huolimatta :)
  Niin ja tuo teidän työhuone, ihana...ihan houkuttelee asettumaan pöytähommien äärelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, lumipuuhat saisi tältä talvelta olla jo elettyä elämää... ;)
   Kyllä tämä meikäläisenkin puutarhurointi on semmoista "yrityksen ja erehdyksen kautta" -meininkiä, että ei ole mitenkään sanottu, tuleeko näistä(kään) viljelyksistä mitään. Mutta aina voi kokeilla ja kun tämä kokeilu ei maksakaan juuri mitään, niin täytyy sitä koittaa. Onhan se palkitsevaa, jos jotain tulosta saapi aikaan :) Ei muuta kuin rohkeasti siementä vakoon!! =D

   Poista
 5. Joo niin ne toisetkin ihan normaalisti pitää pelargoniat ikkunalla. Kuivempana tosin, mutta muuten samalla tavalla. Itse en siis ole kokeillut.

  Vinkki 1: nukuta päivällä suhtkoht valoisassa, että tulisi ymmärrystä päivästä ja yöstä.
  Vinkki 2: älä kommunikoi vauvan kanssa yöaikaan

  Ja kyllä se siitä sitten pikkuhiljaa muuttaa rytmiä toiseen suuntaan :)

  VastaaPoista
 6. Luulenpa, että ikkunalla talvettaminen vähällä vedellä on SE juttu - ainakin mulla jatkossa :)

  Kiitti vinkeistä. Meillä nukutaan päivällä valoisassa ja "möykätään" mahdollisimman paljon :) Tuntuu vähän siltä, että ongelmana on se, että päivällä ei oikein maistu ruoka, mutta yöllä onkin sitten kahta kauheampi nälkä eli silloin syödään kahden tunnin välein. Muuten yöt menevät pitkälti nukkuessa ja seurustelua ei harrasteta ollenkaan. Kun tuon syömishomman saisi käännettyä jollain konstilla, se auttaisi paljon...

  VastaaPoista
 7. Aurinko kun alkaa paistaa niin kyllä ne ajatukset vaan kääntyy kevääseen ja pihalle. Toivotaan että pelaguut kukkivat :) ja taimet nousevat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllä näin on. Ihan kun tarkkaan katson ja oikein kuvittelen, näyttäisi yhdessä pelakuussa olevan kukkia. Jei =)

   Poista
 8. Voi kun olisi paikka talvehdittaa kasveja. Olisi keväälläkin jotain kivaa seurattavaa ja puuhatelua. Pidetään peukkuja, että pelargoniasi kukkivat :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein semmoinen viileä viherhuone olisi aivan ihana. Peukut pystyyn! ;)

   Poista