torstaina, maaliskuuta 28, 2013

Kauhukornerista keittiön helmeksi

Näin se homma eteni - ja valmistui. Siinä se nyt on: ihana, upea, rouhea ex-laattaseinäni. Lopputulos on juuri sellainen, mitä salaa mielessäni toivoin :)


Laastina käytin Vetonit-saneerauslaastia. Laastipinnasta tein lastalla tarkoituksella epätasaisen ja jätin lastan vedot näkyviin. Kun laasti oli kuivunut, hioin seinän hiekkapaperilla ja maalasin kalkkimaalilla, jota jäi makuuhuoneen seinäprojektista yli.


Jos ajan myötä käy niin, että hellan yläpuolinen kohta tulee roiskeista yms. epäsiistiksi, voi seinän maalata uudestaan kiiltävällä maalilla (esim. Betoluxilla), joka on helpompi pitää puhtaana. Mutta jos totta puhutaan, suurimmat kokkailuni keskittyvät kyllä tuonne sähkölieden puolelle ja puuhella toimii meillä enimmäkseen lämmönlähteenä. Mittavia "roiskevaurioita" ei siis välttämättä ole luvassa ;)
Joka kerta keittiöön mennessäni hämmästyn ja ilahdun, kun se beigenkirjava laattaseinä on kadonnut johonkin ;) Pieni ripaus siitä on vielä muistona, mutta se jää (toivottavasti pian) välitilaratkaisun alle. Vai jätetäänkö muinaisreliikiksi jälkipolville? ;D
SHARE:

61 kommenttia

  1. Oi, tykkään! Ihanan näköinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Tuli kyllä just eikä melkein onnistunut :)

      Poista
  2. Aivan loistava lopputulos! Olisikohan tuossa hieman ideaa kuinka hoidella meidän karsea 70-luvun kuosissa oleva kylpyhuone.... Jos sama sydeemi toimisi märkätiloissa.

    Hyvää pääsiäistä
    t. Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!
      Vetonitillahan saumataan mm. kylppäreiden laatat eli pitäisi toimia yhtä lailla märkätiloissa. Kannattaa ilman muuta miettiä :)
      Hyvää pääsiäistä sinnekin!

      Poista
  3. JÄRJETTÖMÄN HIENO lopputulos!!!!!! Vau! Ei ehkä tarvii jättää muistoksi noita muutamia laattoja, ehkä ne kauhukorneri-kuvat riittää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, ai ei tarvi? Saavat jälkipolvet kaivaa ne sitten sieltä laastin alta, jos haluavat ;D
      Lopputulos on ehkä jopa hienompi, kuin osasin kuvitellakaan... =)

      Poista
  4. Hyva idea ja hieno lopputulos!!!

    VastaaPoista
  5. Upea!! Tosi hieno muutos ja kuulosti, ettei vaivakaan ollut hirmuisen iso :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaiva oli todella mitätön ja homma oli itse asiassa tosi kivaa - suosittelen :)

      Poista
  6. On kyllä todellinen helmi! Upea ja kekseliäs toteutus. :) Meillä on alakerran kylppärissä ja parissa muussa kellarin seinässä hieman samantyylistä pintaa. Se johtuu ihan siitä, kun isäntä ei osannut rapata suoraan, mutta musta niistä tuli kivemmat pienellä tekstuurilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hassua, kuinka keittiössä katse hakeutuu nyt koko ajan tuohon "helmeen". Ennen koitti parhaansa mukaan vältellä katsekontaktia laattahirvitykseen ;) Täytyy myöntää, ettei olisi tasaisen pinnan tekeminen onnistunut minultakaan! Se vaatisi kai jo "jonkunlaista rappaustaitoa"... ;D

      Poista
  7. Voi, miten tyylikkäästi tuunattu pinta!
    Nyt alkaa mietityttää nuo omat puuhellan takana olevat kaakelit, jotka syksyllä maalasin valkoisiksi...tuo pinta sopisi meille vielä paremmin... Toisaalta meillä puuhellalla kokkaillaan jatkuvasti... Hmmm...voittaisko tunnelma käytännöllisyyden...aika usein meillä niin käy...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Käytännöllisyydestä sen verran, että kun pinnan maalaa Betoluxilla (tai muulla lämpöä kestävällä kiiltävällä maalilla) pariin kertaan, on se yhtä helposti puhdistettavissa kuin laattaseinä. Suosittelen siis, mutta kannattaa tutkia, miten laasti reagoi kaakelimaalin kanssa tai saisiko sitä kaakelimaalia poistettua alta pois maalinpoistolla tai muulla, ennen kuin vetelee laastin pintaan.

      Poista
  8. kyllä tuli todella hieno muutos. siis aaaaaiiiivvvvaaaaan ihana!!!

    VastaaPoista
  9. Ooh, kyllä! TODELLA hyvän näköinen lopputulos! Ja taas iski kateus, kun teillä on nätti keittiö ja meillä niin ruma :D

    VastaaPoista
  10. Ihan kertakaikkisen huippu! Taitaa olla tarttuvaa, tuo seinien kanssa pelailu, mulla jo monta juttua mielessä...SEINÄ nIIn Ihana! Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Tämä on TODELLA tarttuvaa ja kun meillä tuota rumaa laattaseinää piisaa enemmänkin, mietin jo seuraavaa projektia... ;)
      Aurinkoista pääsiäistä!

      Poista
  11. Mahtavan hieno lopputulos! Tota pitää kokeilla mökkikeittiön kaakeleihin, kun en tykkää ollenkaan enää niiden väristä! Kiitos vihjeestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ilman muuta kokeilemisen arvoista - ja helppoa ja nopeaa vielä kaupan päälle ;)

      Poista
  12. Sanalla sanoen: upea!
    Ja hauska on tuo akkunakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, olen itsekin lopputuloksesta niin onnellinen - ja superhypertyytyväinen! ;)

      Poista
  13. Nyt mä tiedän mitä teen, jollei Lillan laatoissa pysy maali! .....mä tuun kerjuulle, "anna vähän laastia" :D
    Toi on tosi makee!!!

    VastaaPoista
  14. Tosi ihana, ilme muuttui kertaheitolla. Tarvitsee vain hyvää makua ja osaavaa kättä, SULOISTA PÄÄSIÄISTÄ SINNE!!
    XX

    VastaaPoista
  15. Jeps, mäkin näin sen sieluni silmin :D Se O*N upea!!!!

    VastaaPoista
  16. Betoluxia saa nyt myös ilman kiitoa eli himmeänä ja voi sävyttää minkä väriseksi haluaa. Itse toteutin keittiön välitilan sillä viime kesänä ja voin suositella. Siinä on kosteussulku mukana ja kestää vaikka harjalla jynssäämisen.
    Seuraavaksi uhmaan kaikkia ohjeita ja maalaan pikku veskin taivaansinisen laattalattian kaakelimaalilla!
    tiina

    VastaaPoista
  17. Hyvä toteutus ! Nurkan ilme tosiaan muuttui ihan täysin, siihen parempaan suuntaan. :)

    VastaaPoista
  18. Hieno tuli! Ihana puuhella! Aurinkoista Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  19. Aivan upea tuli! Korkeana seinänä pääsee vielä paremmin oikeuksiinsa kuin välitilassa. Hieno nurkkaus nyt!! Aurinkoista pääsiäistä!

    VastaaPoista
  20. Siitä tuli tosi upea!!!! :)
    sandyhillshome.blogspotista
    Piia

    VastaaPoista
  21. Vau, upea muutos! Tosi kivan näköinen toi laastipinta! :)

    VastaaPoista
  22. Seinästä tuli kaunis ja seesteisen rauhallinen. Kauniita kuvia kauniista kodista.

    VastaaPoista
  23. Lopputulos on todella onnistunut ja kyllä se lähikuvissa näyttää myös siltä että sitä voi pestä.Kestääkö kalkkimaali pesun? Voikohan tuota Vetonitia vedellä mille pinnalle vaan, esim. maalattuun lastulevyyn?
    Onnea uudesta seinästä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti!
      Kalkkimaalin pesunkestosta mulla ei ole vielä kokemusta, mutta kyllä tuo vaikuttaa siltä, että jonkun verran kestää pesua. En silti ehkä lähtisi joka päivä jynssäämään... ;)
      Vetonitia voi käsittääkseni levittää lastulevylle, gyprocille ym. levyille - mihin nyt yleensä laattojakin laitetaan.

      Poista
  24. Tulipa hieno!!!! Makiata pääsiäistä teille.

    VastaaPoista
  25. Ihan mahtava lopputulos!! Kyllä kannatti repiä laatat pois =) Mukavaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
  26. Hienolta näyttää!
    Meillä on myös keittiössä antiikkilaastilla pinnoitetut seinät ja olemme olleet hyvin tyytyväisiä. Nyt viiden vuoden jälkeen pinta kaipaisi hieman ehostamista ja maalaus on "to do " -listalla. Eniten on mietityttänyt juuri maalin valinta. Kiitos kalkkimaali vinkistä. Kokeilen ehkä sitä!

    VastaaPoista
  27. Hieno!!

    Meillä kanssa löytyi keittiörempassa muuri. En ees yrittäny saada sitä tasaiseksi, tasoittelin pahimmat ja läimäsin maalin päälle. Nyt mietiskelen liitutaulua siihen samaiseen seinään... koskaan ei oo hyvä :D

    VastaaPoista
  28. Tuo on kyllä hieno! Kaikki muinaisreliikit vaan laastin alle... :)

    VastaaPoista
  29. Kiva että ehdin nähdä tämän valmiin nurkkauksen. Meillä menossa vessaremontti ja huomenna olisi tarkoitus vanhojen kaakelien päälle vetäistä saneerauslaasti. Jännittää! Toivottavasti onnistun yhtä hyvin kuin sinä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä! Mielenkiinnolla näkisin lopputuloksen myös teiltä. Minuakin jännitti aluksi, mutta pian huomasin, että tässä hommassa on aika vaikea epäonnistua... ;)

      Poista
  30. Voi, siitä tuli kyllä tositositosi kiva!! Itse täällä tuskailen oman kotimme puuhellan takaisesta laattaseinästä ja en voisi olla onnellisempi löytäessäni näin kivan vaihtoehdon! Olen miettinyt laattojen maalausta, poistoa jne. mutta mikään ei ole tuntunut sopivalta - paitsi nyt tämä! Täytyy näyttää ehdottomasti miehelle, jospa saisin vaikka hänet puuhaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva, kun tästä tuli teillekin hyvä idea! Suosittelen kyllä lämpimästi: homma on niin helppoa ja kivaa ja jos mies tekee laastin, voit itse leikkiä taiteilijaa ja levitellä laastia seinälle siten kuin haluat ;)

      Poista
  31. Hieno myös tuo palopäällikkö kyltti. Oletko itse tehnyt sen?

    VastaaPoista
  32. Upea! Kopioimme idean ja aiomme toteuttaa sen ensi viikolla. Kysyisinkin nyt, oletko yhä tyytyväinen, onko rappaus pysynyt? Mitä Vetonitiä käytit, muistatko? Me maalaisimme tosin pesunkestävällä maalilla, koska puuhella on päivittäisessä käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Olen ollut tyytyväinen. Vetonit oli jotain ihan halvinta perus saneerauslaastia. Valitettavasti en muista sen tarkemmin. Hyvin on kestänyt ja jos tosiaan käyttöä on päivittäin, pestävä maali on erittäin hyvä.

      Poista