torstaina, maaliskuuta 21, 2013

Kauhukorneri

Tiedättehän, että meillä bloggaajilla on tapana välillä vähän kaunistella totuutta ;) Kuvataan nättejä ja siistejä nurkkia, mutta kuvan ulkopuolella onkin todellisuudessa kaaos. Vai olenko se vain minä? =D No, mä olen ainakin just "se". Onhan meillä periaatteessa ihan siistiä, kun lapsikaan ei ole vielä siinä iässä, että aiheuttaisi sotkua, mutta ihan kahden aikuisen toimesta meillä kertyy rojua pöydille, vaatteita tuoleille ja tuolin selkämyksille, sukkia lattialle, pesemättömiä astioita lavuaariin ja tyhjiä pulloja keittiön pöydille… Puhtaat pyykit roikkuvat narulla ties kuinka monetta päivää. Taitavat olla kuivia jo. Se on semmoista - elämää ;)Tänään siivoillessani päätin, että nytpä näytänkin teille hieman "erilaista" kuvaa keittiöstämme. Monesti olen laittanut tänne kuvia lautaseinistä, avohyllyistä ja nurkkauksista, joihin itse olen tyytyväinen, mutta todellisuudessa keittiöstämme löytyy edelleen se pieni projekti, keskeneräinen kauhukorneri ja murheenkryyni, jolle ei ole tapahtunut viiden kuukauden aikana oikein mitään.Tai no siis, ongelmahan ovat vain nuo laatat. Ja välitilakin on tekemättä, edelleen... ;)


Tuolle massiiviselle kaakelihässäkälle pitäisi oikeasti kehittää jotain… Mielessä on parikin vaihtoehtoa. Rapata tylysti kaakeleiden päälle laastilla vähän epätasainen rouhea pinta. Helppoa ja halpaa, mutta lopputuloksesta ja kestävyydestä ei voi olla varma ennen kuin se on tehty ja sen kanssa tovi eletty. Vaihtoehto kaksi: laittaa leka laulamaan ja tiputtaa kaakelit alas. Hitonmoinen pöly! Mitä sitten tilalle, laastiako, uutta laattaa kenties? Vaihtoehto kolme: irroittaa edelleen kaakelit sekä parit laastikerrokset ja koittaa kaivaa esiin muurin tiiliseinä. Se olisi lopputuloksena mielettömän hieno, mutta erittäin työläs ja se pölyn määrä ahdistaa jo ajatuksenakin… Olen myös miettinyt Tikkurilan Tunto-maalia, jolla saa tehtyä struktuuripintoja. Onko sillä mahdollista peittää kaakelit ja kestääkö Tunto kuumuutta? Puuhellan yläpuolella kuumuus on hetkittäin kovakin, joten pinnan on kestettävä se. Siinäpä sitä mietittävää. Toisaalta, jos tekisin itse vaihtoehdon yksi, menetys ei olisi suuri (laastia on säkki tallissa odottamassa) ja jos pinnasta tulisi huono, saisihan sen sitten pois, sillä nuo vaihtoehdot kaksi ja kolme kuitenkin edellyttävät kaakeleiden poiston. Ei se ainakaan rumempi voisi olla kuin tuo nykyinen…Vai odotetaanko niin kauan, että nuo laatat ovat retroa?! ;D


Ehkä tuohon välitilaankin tulee JOSKUS JOTAIN…;)


Toiminnallisuuteen nämä visuaaliset "pikkuseikat" eivät onneksi vaikuta mitenkään ja olen erittäin iloinen, tyytyväinen ja kiitollinen mm. siitä, että sain pitkään ja hartaasti toivomani posliinialtaan tähän keittiöön. Edellisessä talossa se oli "putkiteknisesti" mahdotonta.


Ennen kuvien ottoa tietysti siivosin ja pistin paikat ojennukseen. Ettei vaan olisi epäsiistiä kuvassa ;) Pyyhin pölyt ja rasvat kaapin päältäkin. Olihan sitä jo kertynytkin viidessä kuukaudessa, mutta kuka sinne nyt katsoo... ;D Kivat luonnonharjat ovat asemapäällikön tuomisia Düsseldorfin torilta.


Muistakaahan arvonta! Osallistua voi tästä. Huomenna päivän päätteeksi arvotaan!
SHARE:

37 kommenttia

 1. Ihania pesuharjoja:) todellisuus on ainakin minulla se, että siivottuja paikkoja kuvataan. Mistä olet hankkinut ton valkoisen emalipannun? Itsellä sellainen hakusessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että muillakin on tuo "salainen pahe" ;) Kaikki emaliesineet (valkoista siivilää lukuunottamatta) ovat löytyneet vuosien saatossa kirppareilta. Onnea etsintään!

   Poista
 2. Tunto-kivipinnoite kestää muistaakseni lämpöä 85 astetta. Muut Tunto-tuotteet eivät taida kestää lämpöjä. Tikkurilan sivulta saa varmaan lisätietoa tuosta pysyvyydestä.
  Mutta ei tuo nyt oikeasti NIIIN kauhea ole! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta :) Olen yrittänyt etsiä ja tihrustaa Tuntojen lämmönkestävyyttä, mutta en oikein ole löytänyt.
   On tuo oikeasti aika kauhea... kuvissa näyttää niiiiin paljon paremmalta kuin livenä ;D

   Poista
 3. Kaukaa katsottuna kaakeli näytti ihan kivalta, mutta lähikuva sitten paljasti, että onhan se aika "sekameteli". Tuota tuntoahan käytetään käsittääkseni myös takoissa, joten luulen sen kestävän kuumuutta. Mitenkäs se kaakelimaali tartunnaksi ja tuntoa sitten vaikka siihen päälle?

  Todellakin kuvaan vaan siistejä paikkoja ;) Sotkustahan täällä on aika ajoin. Poikakin kun on just siinä iässä, että levittelee pyykit pitkin kodinhoitohuonetta. Sormiruokailut näkyy lattialla ja leluja on jokapaikassa. Ja vaatteet aina tuolien selkänojilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa kivalta... ehkä tosi kaukaa... heh ;D)) Kyllä se Tunto voisi olla kiva, jos kuumuudenkestävyys on riittävä.

   "Innolla" odotan sitä, kun meitä "sotkijoita" on kahden lisäksi kolme... ;D

   Poista
 4. Ha-haa, aivan mainio postaus joka sai hyvälle tuulelle. En ole vielä kodista kuvia laitellut blogiini, mutta nyt kun avasin uuden blogin niin sekin tulee ajankohtaiseksi. Tuskin tulee kuvattua niitä nurkkia missä näkyy unohtuneet listat, jotka ovat edelleen laittamatta paikka paikoin... mm. keittiöön ja remontista aikaa jo yli 3 vuotta.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitti kehuista ;D Ja voi ei, älä edes mainitse listoja... Meilläkin puuttuu listat niistä huoneista, joiden lattiat ehdittiin syksyllä avata ja maalata. Voin vaan kuvitella, kun seuraavat lattiat maalataan, ei niihin listoja ole ihan heti tulossa. Vanhaan taloon olisi kiva kuitenkin saada vanhaa listaa (tai edes sen näköistä). Jos ei ole tiedossa jotain purkutaloa, josta voisi listaa edullisesti saada, saa tällä metrimäärällä varautua sievoiseen summaan.

   Poista
 5. Ainakin Tunnon mainoslehdykäisissä sillä on päällystetty takkoja joten kai se aika hyvin lämpöä kestää:)
  Kaunista on köökissäsi kauhukornerista huolimatta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookoo, kiitti tiedosta! Täytyy varmaan hakia mainoslehdyköitä :)
   Kiitos kiitos, koitan häivyttää kauhut muulla rekvisiitalla... ;D

   Poista
 6. on niitä pahempiakin nurkkia nähty ;)sulla on niin sieviä somisteita , jotka vievät huomion pois kaakeleista. eikös helpoin ois maalata se , jos ensin selvittää että maali varmasti kestää kuumuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit asian ytimeen - pakko kerätä kaikenlaista tingentangelia somisteeksi, jotta ei tulisi katsottua joka kerta vain sitä laattaa. Ja tehdä mieli laatata. Heh... ;)

   Poista
 7. Ei toi oo mikään kauhukorneri, meillä on tiskipaikalla paljon pahempaa :D Meillä on myös noita tiskiharjoja, niitä saa ruohonjuuresta. Kiva, että niihin on vaihtopäitäkin saatavilla! Tiskiharjassa muuten sekin hyvä puoli, että istuu hyvin pienempäänkin kätöseen...sitten hetken päästä, kun teidän juniori auttaa kotitöissä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, kiitoksia :)
   Juu, se on kiva, kun noihin saa vaihtopäitä. Meillä on niitä nyt ainakin vuoden tarpeiksi ;) Tuo puuvarsi on niin paljon mukavampi myös aikuisen käteen kuin se perus-muoviharjan varsi. Hyvä tietää, että sopii myös pienille käsille. Odotan innolla, että saan pikkuapulaisen kotitöihin... ;D

   Poista
 8. Pöh,tuo mikään kauhee ole. Niin symppis köökki! Meillä tehtiin kaikki uusiksi rempan aikaan joten siinä mielessä ei tarvitse rajailla kuvia,mutta toki kolmen lapsen ja kahden aikuisen taloudessa on välillä paikat hyrskyn myrskyn eikä tee mieli kameran kanssa pyöriä silloin. :) Ja tällaisessa vanhassa kun asuu niin ei joka nurkka ole suora ja vimpan päälle.
  Meillä muuten nyt yksi samalainen hylly keittiön seinällä kun teil. Katilta kotiutui. Niin ihana!
  Ja Tunto Kivestä sen verran et sitä ei saa laittaa paikaan jossa lämpötila satunnaisestikin kohoaa lähemmäs 100 asteiseksi,esim takana luukun ympärille ei hyvä. Kuulemma täytyisi jättää muutaman sentin etäisyys. Tällasen käsityksen sain tikkurilta taannoin.
  Tekut sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh... symppis tosiaan! =D
   Oi mahtavaa, kun sait Katilta hyllyn! On se Kati niin ihana <3 Oikein pystyn kuvittelemaan, kuinka se on sulle sitä hyllyä tuputtanut :) Meillä toinen odottaa vielä arvoistaan seinää, mutta eiköhän se joskus paikkansa löydä.
   Kiitos tiedoista Tunto Kiven suhteen. Tällä tiedolla voisin päätyä laastiratkaisuun keittiön kohdalla, mutta sitten meillä on olohuoneessa semmoinen toinen laattahirvitys, johon tuo Tunto Kivi sopisi, koska siinä lämpötila ei nouse.

   Poista
 9. Heh heh...niin tuttua juttua, roinat vaan siksi aikaa syrjään kun kuvataan jotakin ''kivaa ja nättiä'' kohtaa, näinhän se ainakin välillä menee, Itse on osaa neuvoja antaa pulmaasi, mutta kuvasi ovat mielestäni upeita.
  XX

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun muillakin samoja piirteitä... =) Terkkuja Varsovaan!

   Poista
 10. Minulla olisi konkreettinen, suht helposti toteutettava ehdotus: Ronseal-laattamaali (http://www.ronseal.co.uk/products/one-coat-tile-paint). Maalasimme niillä puuhellan taustamuurin laatat ja kaapistojen välitilan laatat. Tuote on kai englantilainen ja värikartta jonkinlainen eurooppalainen "perinnevärikartta". Meillä oli sikäli onnea, että laatat ovat hiukan kröhöpintaisia, joten niissä on maalattunakin mukavasti pientä elämää. Olemme olleet tyytyväisiä, vaikkei valmistajan lupaama yksi kerros riittänytkään peittämään vanhoja tummanpunaisia laattoja.

  Väreistä pitää mainita sen verran, että ne ovat selvästi värimalleja voimakkaampia. Esimerkiksi meidän Oatmeal on mielestämme vanhanajan vaniljajäätelön väristä (siis selvästi kellertävää) ja Sage ei ole salviaa vaan pikemminkin vaalea mintunvihreä. Ne ovat nyt mitä ovat ja olen alkanut pitää niistä, vaikka ovatkin muuta kuin kuvittelimme. (Keittiöprojekti on yhä hiukan kesken, mutta salvilaatat näkyvät yhdessä aivan ensimmäisistä blogipostauksistani: http://amateursventuresonlife.blogspot.fi/2012/01/storming-st-stephen.html)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kävin katsomassa, ja noita meidän salvialaattoja voisi kynttilänvalossa kuvattuna luulla jopa salviaksi.

   Poista
  2. Hei, kiitos ehdotuksesta ja linkistäsi!
   Olen tutustunut teoriassa tosi paljon tuohon kaakelimaaliin ja lukenut siitä paljon huonoa ja vähän hyvääkin... ;) Ostin syksyllä pari purkkia Ronsealia tarkoituksena maalata sillä kylpyhuoneen laatat, mutta sitten kävikin niin, että laattojen uudelleensaumauksella lopputulos oli tosi hyvä. Laatat olivat muuten niin priimassa kunnossa ja valkoiset. Onneksi maalipurkit sai palautettua ;)
   Jätin tuon kaakelimaalin pois vaihtoehdoista, kun toivoisin kaakelin tilalle vähän erilaista struktuuripintaa, jotain semmoista laastin ja betonin näköistä... Hyvä tietää kuitenkin noista maalien väreistä ja että on teillä kestänyt hyvin puuhellan ympärillä! Kiitoksia :)

   Poista
 11. Meillä takka on maalattu Tunto Karhealla. Talven kovimmilla pakkasilla takka lämpiää parikin kertaa päivässä, joten on kyllä kuumaa saanut, mutta hyvin on pysynyt jo 1,5 vuoden ajan kiinni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee, kiitos tästä hyvästä uutisesta!! :) Tunto saa taas yhden pisteen!

   Poista
 12. Hei kiva että menit tunnustamaan postauksen keskellä että siivosit tietty kuvia varten, olin jo piruilemassa että missäs se The Kaaos muka näkyy :) Mutta mielenkiintoinen aihe, löytyy ehkä jokaiselta vanhan talon remppaajalta jokunen jonkun aiemman asukkaan asentama ei-niin-mieluisa kaakeli... Itse olen parissa kodissa nähnyt päälle maalattuja kaakeleita, mutta jälki on ollut melko muovisen/ askarrellun näköinen. Tuotteet on kyllä kuulemma kehittynyt kovastikin. Kaakeleiden poisnakertelu on aivan käsittämättömän kamalaa, koitimme sitä aikamme oman keittiöremontin yhteydessä kunnes lopulta tuntien työn jälkeen (ja alle neliö riivittynä) kiskoimme koko seinän menemään :) Saattaa tietty olla että joistain pinnoista irtoaa helpommin. Riskinä tietty että menee vanha allaoleva pintakin ihan möhjöksi. Nuo rappaus -tyyliset ajatukset eivät kuulosta lainkaan hullummilta! Mites päällekaakeloinnin mahdollisuus? Seinään tulisi tietty korkoa ja painoa lisää. Puinen lauta -seinäkin saattaisi kestää roiskeita oikean pinnoituksen avulla. Hmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheee, TOTTAKAI siivosin!! =D
   Kiitos kovasti kommentistasi! Laattojen poisto olisi hyvä vaihtoehto, mutta kuten todettua, aika työlästä ja pölyistä hommaa. Luulen, että paikoin laatat saattavat irrota helpostikin, mutta ylempänä ovat todennäköisesti kiinni niin, että varmasti pysyvät...:) Takanahan on muuri, ei seinä, joten koko seinän poisto ei oikein tule kyseeseen... ;D
   Mietin kyllä sitäkin, että laatoittaisi päälle uudet laatat. Siinä on riskinä se, että tuossa vanhassa kaakeloinnissa on niitä huonosti paikallaan olevia kohtia. Sitten ollaankin purjeissa, kun uudet laatat ja niiden mukana vanhatkin tippuvat seiniltä ;)
   Hauskaa kun mainitsit tuon lautaseinän. Välitilaan olen itse asiassa miettinyt yhtenä vahvana vaihtoehtona, että siihen laitettaisiin puupanelointi, joka maalattaisiin muutamaan kertaan kiiltäväksi (Betoluxilla). Luulen, että se olisi roiskeidenkestoltaan ja puhdistettavuudeltaan aivan riittävän hyvä...

   Poista
  2. Mulla on välitilassa paneeli maalattuna Kivalla.Hyvin on kestänyt roiskeet.Hellan taakse laitoin varmuudeksi lasin.

   Poista
  3. No sultahan mä sen idean sainkin, kiitti vain :) Koitin katsella, että onko sulla panelin päällä lasia vai ei. Nyt selkis :)

   Poista
 13. Tästä tunnustuksesta pitäisi myöntää rehellisten blogien tunnustus :) Toivottavasti meiltä jokaiselta löytyy vähintäänkin se pieni kauhukorneri. Ja niin kuin me vanhojen talojen asujat tiedämme, aina on joku paikka kesken. Tänne blogiruuden toiselle puolelle keittiösi näyttää niin suloisen, kodikkaalta etten nyt saanut vielä mitään kauhunväristyksiä :) Visot jostian muusta on omassa päässä aina ne vahvimmat, joten varmasti teidänkin nurkalle tehdään josku vielä jotain :) Jos vaan tarmoa riittää, minä ottaisin härkää sarvista ja kävisin kaakeleiden kimppuun ja laittaisin uuden rapatun tai tunto-maali pinnan päälle. Kauheen iso homma, mutta varmasti vaivan arvoinen :)
  Meillä on edellinen asukas maalannut vessan kaakelit kaakelimaalilla.. Makuja on monia, mutta minä en ole oppinut parissa vuodessa pitämään tästä ratkaisusta. Nyt meillä sitten heiluu kesällä leka vesssassa ja kylppärissä leka kaakeileden irrotuksen merkeissä. Niin ja pöly, sitä en kyllä jaksaisi... :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnustuksesta ;D Kuvissa keittiö näyttää melkein jopa hyvältä... hassua.
   Kyllä se laastipinta ajatuksena tuntuu parhaimmalta ja toisaalta, jos koitan sitä ensi alkuun laattojen päälle, menetyksenä ei ole juuri muuta kuin työhön kulutettu aika. Voih, kyllä nämä pölyä aiheuttavat operaatiot ovat vaan inhottavia... Tsemppiä! :)))

   Poista
 14. Edelliset kommentoijat kerkesi jo sanomaan melkein kaiken :)
  Sitä minä vaan vielä että jos oikein keittää porisutat tuossa hellalla niin takaseinä pitäisi varmaan olla kuitenkin sellainen jota pystyy puhdistamaan.että jos se kovin karhea on niin kuinka siitä saa ruokalistat pois...?Nokeentuukin se varmaan.On muuten urakalla laitettukin tuota laattaa,ihan kattoon asti :)Mun mummolassa on täsmälleen samanlainen hella.
  Henk. koht. en hirveesti tykkää niistä maalilla maalatuista laatoista, ne näyttää, no, maalatulta laatalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä ja huomioitava pointti! Yksi ratkaisu voisi olla, että jos/kun vedän laastilla pinnan, maalaan sen vielä sen jälkeen jollain sopivalla "muurimaalilla", jolloin pinta on helpompi puhdistaa. Joo, laatoissa ei ole meidän talossa säästelty ;) Olohuoneesta löytyy aivan jäätävä melkein kymmenen neliön alue kylpyhuonelaattaa muurin kohdalta (tätä en ole vielä kehdannut esitellä...) ja yläkerrassa muuri on, kuinkas muuten, kuin laatoitettu! Voi ällö. Henk.koht. voisin kuvitella hätäratkaisuna mustan kaakelimaalin, mutta sille linjalle en taida nyt lähteä :)
   Kiitti hyvästä kommentista!

   Poista
 15. Oikeassa elämässä jokaisella on välillä sotkuista ja sitten toisinaan taas oikein siistiä. Meilläkin kaaos(totaalinen) välillä valtaa KOKO kodin(varsinkin siellä pikku neidin huoneessa!!), mutta that´s life :)
  Keittiö on kyllä söpö ja ihania aarteita pullollaan :)
  Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on - elämää ;)
   Kiitoksia! Oikein mukavaa viikonloppua!

   Poista
 16. pitkin kirjoittaa, että mitä vikaa noissa nurkissa on, mutta tulihan se sieltä...ollaan etukäteen siivottu...:DD
  Meillä oli edellisessä talossa puuhella ja voi, että kaipaan sitä...ainoa mitä siitä talosta kaipaankaan...:))
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 17. Kyllähän niitä kauhukornereita löytyy itse kunkin bloggaajan kodista. :D Meidän laatat oli kyllä aikalailla rajattu kuvista ennen laastioperaatiota. Ja ehdottomasti suosittelen kokeilemaan tuohon laastipintaa päälle. Urakkana tuhannesti siistimpi ja helpompi kuin laattojen poisto! Sopisi ulkonäöllisestikin hienosti tuohon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista. Sun postaus vahvisti päätöksen laastipinnasta :) Homma on työn alla!

   Poista