tiistaina, helmikuuta 15, 2011

Key LEMON Pie

Tein viikonloppuna legendaarista Key Lime Pie -piirasta, joka on tunnettu herkku Floridan Keysistä.Noh, koska emme asu Floridassa, jossa aurinko paistaa ja erilaiset sitrushedelmät vain pompsahtelevat kilvan puista, vaan koska asumme Suomessa ja vieläpä MAALLA, ei lähimarketissamme ollut kakkuun vaadittavaa limettiä. Näppäränä emäntänä en tietenkään tästä lannistunut ja otin sitruunoita. Toimii! Eroa ei juuri huomannut ja piirakasta tuli aivan tai-vaal-lista! Reseptiä googlettelin ja päädyin tekemään piiraan Jamie Oliverin malliin ja tsekkailin vielä taustatukea täältä Unieliasblogista sekä Sara La Fountainin Food Passion -kirjasta. Eli tein kombinaation, jossa pohjaan meni epämääräinen määrä Digestive-keksejä (tähtäsin kolmeen ja puoleen desiin, mutta taisi mennä enemmän), n. 100 g voita ja täytteeseen 4 keltuaista, 1 tölkki kondensoitua maitoa, n. 1 dl sitruunan mehua ja ihan vähän raastettua kuorta.

Ihan ensimmäiseksi täytyy hehkuttaa kondensoitua maitoa, jota en ollutkaan aiemmin käyttänyt. Sattumalta nimittäin viime viikolla lähimarketistamme sitä bongasin ja otin innoissani pari purkkia mukaani. Niinpä - kondensoitua maitoa kyllä S-marketista löytyy, muttei limeä...hassua.


Kondensoitu maito on oikea makeanystävän unelma. Melkeinpä kinuskia aivan tuommoisenaan "raakana". Tästä syystä piirakkaan ei tarvitse laittaa ollenkaan sokeria. Pohja oli minusta kiva poikkeus, kun keksipohjaa ensin paistettiin. Se antoi siihen erilaisen tuntuman kuin mitä perus-juustokakussa normaalisti on. Ensin siis keksit murusiksi, joukkoon sulatettu voi ja sitten painellaan piirasvuokaan tai irtopohjavuokaan. Käytin itse irtopohjavuokaa.  Keksipohja uuniin kymmeneksi minuutiksi n. 170 C astetta.


Kun keksipohja on paistunut rapsakaksi, annetaan sen jäähtyä ja tehdään täyte. Laitoin kaikki täytteen aineet kulhoon ja vatkasin sähkövatkaimella n. 3-5 minuuttia. Sitten vain kippasin täytteen jäähtyneen keksipohjan päälle ja laitoin takaisin uuniin vartiksi. Mulla täyte kyllä jämähti eli ei ollut mitenkään löllön oloinen tms. Laitoin piirakan kylmään muutamaksi tunniksi ja illalla sitä nautittiin hyvässä seurassa.

Tätä on ihan pakko tehdä uudestaankin. Ja jos ensi kerralla oikeaoppisesti limen kera... =)
SHARE:

2 kommenttia

  1. Hei, kiva kun kävit! Löysinpä ihanan blogin samalla!

    Jään seuraamaan (melkein vihreänä, ihana koti)! :)

    VastaaPoista
  2. Pakko kokeilla ! Tykkään kovasti kaikenlaisita sitruunaleipomuksista. Ja ihanaa, että muillakin on samoja ongelmia, kun ei ole sitä Stockan ruokakauppaa tuossa nurkan takana. Jouluna yritin metsästää tuoreita viikunoita pitkin pitäjää. Löysin vain hilloa, ja ei se nyt ihan toiminut samalla tavoin... ;-) Ihana blogi ja koti! :-)

    VastaaPoista