sunnuntaina, helmikuuta 20, 2011

Neulomisesta


Neulomisestani on aikaa... En ole koskaan ollut hyvä neuloja - osaan neuloa oikein ja nurin - siinä se. Lapaset, sukat, palmikot ym. ovat taidoilleni aivan liikaa! Ala-asteella kun piti tehdä villasukat, minun ensimmäisestä sukastani tuli jättiläinen! Opettaja teki sillä kohtaa ratkaisun ja päädyimme "yhteistuumin" siihen, että tein vain yhden sukan, "joulusukan". Alle parikymppisenä neuloin pari hippityylistä villapaitaa. Silmukkamäärän katsoin jostain opuksesta, mutta muuten keksin mallit omasta päästäni. Niihinkään ei juuri taitoa tarvittu, vimmaa vain ;) Nyt kun neulomisesta on tavattomasti aikaa, olikin jännä muistella, miten se nyt menikään... Pelkkä silmukanluontikin oli extremeä. Tarkoituksena on nyt neuloa tilkkuja, jotka sitten joskus (eläkkeellä?) yhdistän peitteeksi. Ostin neutraaleja värejä; luonnonvalkoista, harmaan eri sävyjä, mustaa, beigeä... sillä en jaksa uskoa, että peite valmistuu ihan näinä päivinä. Yksi pala neulottu, 159 jäljellä!
SHARE:

6 kommenttia

 1. Ihana, mutta todella haastava projekti! Muista, että hiljaa hyvä tulee ;)

  Itselläni olisi myös nyt joku ihme kudonta/virkkausvimma, mutten yhtään tiedä mitä tekisin ja mistä aloittaisin.. En ole mikään valtavan hyvä näissä jutuissa itsekään, mutta joskus aina haluttaa virkata/kutoa!! :D

  Kertomuksesi lapsuudesta kosketti kovasti, sillä oma ensineulomismuistoni on myös ala-asteen käsityötunnilta, jolloin aloitin "mukamas" kutomaan hiuspantaa - nooh.. lopulta siitä tuli kaulahuivi, tai jotain sinne päin :D Silmukoita kun olin aina jostain lisäillyt (toki huomaamattani) ja opettajan aloittama pannan alku vain leveni levenemistään :D Parhaat ystävänikin nuilta ajoilta muistavat vielä tuon "onnistuneen" huivini :D (Vielä on muuten huivi jossain tuolla tallessa -> muistuttamassa hassusta neulomisalustani... Onneksi kuitenkin kudontakäsialani parantui tuosta varsin huomattavasti!)

  VastaaPoista
 2. Heh, kiva kun muillakin on näitä kokemuksia ala-asteen käsityötunneilta. Tuo "joulusukka" on mullakin legendaarinen juttu vanhassa kaveriporukassa. Harmi vain kun itse sukka on hävitetty... ;D

  VastaaPoista
 3. Onnea blogisi aloitukselle ja kiitos kun tulit käymään luonani, sinulla on mielenkiintoinen blogi ja hyvin olet kuvannut kaikki kuvasi, kyllä tämä vaan vie mennessään ja mikä ettei, täällä kun me ollaan kaikki niin saman henkisiä...:D
  Hyvältä näyttää neulomisesi ja kauniin väriset langat olet valinnut, että kyllä se siitä. Itse en osaa ollenkaan neuloa ja eipä ole halujakaan, siitä se varmasti osaksi johtuu.
  Koulussa täytyi kerran virkata pitsiä nenäliinan ympäri ja kaikki toiset saivat kaunista jälkeä aika yksikössä, itselläni oli niin tiheästi virkattu, kuin olla ja voi et oikein kupruili ja oli kovaa pitsi oli mustaa tais olla liinakin, kun olin oikein hikoilut sen kanssa... ja siihen meni aikaa koko kevät..siis alaluokilla.. sama on kutomisen kanssa..:D

  Valoisaa iltaa!

  VastaaPoista
 4. Hei, löysin tänne surffailemalla ja vaikuttaa ihanan rennolta ja kauniilta blogilta. Olen itsekin vast ikään aloittanut bloggamisen, kutsunkin sinut tutustumaan minun blogiini.
  hyvä noista neulelapuista tulee, hiljaa hyvä tulee:) mukavaa sunnuntain jatkoa, -mirka-

  VastaaPoista
 5. Kun katsoo taiturien monimutkaisempia neuletaidonnäytteitä, saattaa erehtyä ajattelemaan, ettei itse osaa. Kyllä se oikea ja nurjakin on osaamista ja niillä saa vaikka mitä jo aikaan. Kyllä se siitä lähtee, pala kerrallaan. Oppaita löytyy ja perussilmukat palailee mieleen. Pääasia, että itsellä on mukavaa :)

  VastaaPoista
 6. Oon ihan samalla tasolla tuon neulomisen suhteen ku sie! :) Itekin aloin neulomaan tilkkuja, jos joskus sitten yhdistän ne ..ehkä miekii sit eläkkeellä oon saanu neulottua niitä tarpeeksi! :D Niin ja tervetuloa vierailemaan blogiini.

  VastaaPoista