keskiviikkona, helmikuuta 16, 2011

Vihreää pukkaa

Laitoin viime syksynä pari pelargoniaa kokeen vuoksi "talviunille". Sitäkin edellisenä syksynä yritin talvettamista huonommalla menestyksellä kellarissa. Kellarissa talvettamisen kompastuskivenä oli se, että jos ei tee kellarin oven edestä lumitöitä, sinne ei pääse talvella... Niin no, kuten arvaatte, lumitöitä ei tehty ja pelakuuraukat kokivat kurjan kohtalon kellarissa ilman vettä. Keväällä kun ne kaivoin kellarin uumenista, olivat reppanat niin pystyyn kuolleita, ettei niitä pelastanut kastelu tai minkäänsorttiset kukkalinimentit. Tästä viisastuneena kokeilin tänä vuonna metodia numero 2. 


"Pelargonian talvettaminen" - metodi 2: siirsin kukat lokakuussa yläkertaan viileään nurkkaan (piiloon katseilta - pois mielestä) lähelle ikkunaa. Muistin kastella talven aikana korkeintaan 3 kertaa. 


Pari viikkoa sitten toin pelargoniat alakertaan. Näky oli aika surkea, mutta kuitenkin toivoa antava. Annoin niille vettä ja voilá - vihreää pukkaa nyt niin että kohina käy ;)


Seuraavaksi vuorossa on multien vaihto ja leikkaaminen, mutta se saa odottaa maaliskuuta, kunnes viimeisetkin unihiekat on pyyhitty... juurista.


Ehkä - ja toivottavasti - muutaman kuukauden päästä näytämme tältä! ;)
SHARE:

2 kommenttia

  1. Voi onnea!!! Omat pistokkaani kuolivat syksylllä ihan pystyyn, joten UUSIa emokasveja joudun TAAS hakemaan kaupasta keväällä/kesällä.

    Povaan melkoisen hyvää pelargoniakukintoa sinulle! <3

    Tulinpas muuten ekaa kertaa blogiisi - ja heti liityin lukijaksesi. Aivan ihana blogi <3

    VastaaPoista