lauantaina, helmikuuta 19, 2011

Ihana rosmariini


Ihanaisen rosmariinin nappasin mukaani Lidlistä. Se on ihan samanlainen kuin ne puskat, joiden perään kuolasin tammikuussa Düsseldorfin vanhassa kaupungissa. Viime vuotisista rosmariinin siemenistä en saanut yhtään itämään ja tätä taas ei raaski käyttää. Saa olla toistaiseksi koristekasvina - tai ehkä ihan pikkuisen voi käyttää tarvittaessa ;)


Nyt olisi limejäkin ja Key lime pie houkuttaisi taas. Koukutuin siihen kerrasta - suosittelen kokeilemaan. Taidanpa tästä mennäkin tuonne keittiön puolelle... heippa! :) 



Ai niin, tänään se sitten tapahtui ensimmäisen kerran tänä talvena. Keittiön putki oli jäässä, kun heräsin. Mies oli lähtenyt aamulla aikaisin töihin ja silloin oli kuulemma vettä vielä tullut. Yritin saada miestä kiinni puhelimella, mutta ei tuo vastannut. Hetken siinä muistelin, mitäs se mies viime vuonna tekikään vastaavassa tilanteessa... Näppäränä emäntänä otin föönin ja puhalsin sillä lämmintä ilmaa vesiputkiin (tai sinne päin...), laitoin puhaltimen lämmittämään lattiaa ja hanan hissukseen valumaan. Hetken päästä vesi ryöpsähti kunnolla valumaan, kun jäätukos putkessa petti. Voi sitä voiton tunnetta! Mä tein sen, mä päihitin sen, wuhuu! Mutta tuotanoinaan niin, alkaiskos nää pakkaset jo riittämään, jooko... Kun ei ois kiva ottaa tätä aamurutiiniksi :(
SHARE:

8 kommenttia

  1. Voi vitsi, kuin puukkoa kääntäisit haavassa. Syöksyin eilen pakkasta uhmaten lidliin, mutta noi oli loppu! Mahtavan näköinen! ja piirakkas on nam! ps. mä laitoin marengin siihen päälle niistä neljästä valkuiasesta + 2dl sokeria

    VastaaPoista
  2. Tiekkö olen odotellut tässä kuukauden verran,soffalla köllötellen, joulukuisen rempan valmistumisen jälkeen, että inspiraatio iskisi ja jaksaisi alkaa taas sisustelemaan... Tämä sun sivusto sen teki! Tänään mennyt koko ihana päivä laitellen tauluja seinille ja "järkätessä". Kiitos! : )

    VastaaPoista
  3. Upean näköinen rosmariini!!:)
    Ja ehdottomasti kokeiltava tuota limepiirakkaa!

    Muksaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Ihana kuulla, että inspiraatiokärpänen on puraissut ja vielä blogini ansiosta - hyvähyvähyvä! =)

    Kävin tuossa jo Selman blogiin kertomassa, että unohdin ihan mainita, että tein sen piirakan oheen semmoisen soossin = "löössin", johon käytin vähän valkuaisista tehtyä vaahtoa, vispattua flora vanillaa, sulatettua valkosuklaata ja sitruunan mehua. Se kyllä kruunaa nautinnon. Marenkiakin on joissain ohjeissa käsketty laittamaan päälle ja se toimii varmaan erittäin hyvin.

    VastaaPoista
  5. Sulla on kiva blogi ja koti :) Piipahda myös meitin suunnalla kylässä niin huomaat miksi pidän siitä...

    VastaaPoista
  6. Piipahdin blogissasi.. ja vastaan tulvahti ihana rosmariinin tuoksu! <3

    Blogisi on kaunis ja inspiroiva!

    VastaaPoista
  7. Hei,
    on mukavan oloinen blogi sinulla <3

    VastaaPoista