keskiviikkona, marraskuuta 11, 2015

Vihreän himo

Meiltä löytyy jonkin verran vihreää. Olohuoneen Morrisin kuviotapetti on hyvinkin vihreä, portaikosta löytyy Pihlgren & Ritolan Kirsikkapuu-tapettia vihreänä, on paljon viherkasveja jne. En koe olevani erityisesti mikään vihreän ystävä, mutta jotenkin tuo väri on meille aina kulkeutunut tasaisin väliajoin. Ja kaunishan se on, ei käy kieltäminen.

Vihreys tuntuu olevan nyt kovin pinnalla niin seinissä kuin viherkasvien muodossa ja kun uusi makuuhuone on hyvää vauhtia tekeillä, huomaan kahlaavani taas Pinterestiä ja etsiväni, mitäs muutakaan kuin täydellisen värisiä, VIHREITÄ seiniä.







En ole vielä keksinyt, mikä se täydellinen vihreä nyt sitten olisi. Tummahko metsänvihreä, ruskeaan ja mudan sävyihin taittava vihreä vai hento pastellinen...? Kenties kuitenkin lähempänä harmaata oleva "savenvihreä"? Eka kuva on aika täydellinen ja tästä yllä olevasta väripaletista löytyy monta mieluista sävyä. Hmmm, tässäpä taas pulmaa kerrakseen... ;) Sen tiedän kuitenkin, että oli se mikä tahansa vihreä niin yhdistettynä vaaleaan puuhun, konjakin sävyiseen nahkaan, vaneriin ja messinkiin - toimii!

Kuvat Pinterestistä. Osa löytyy Inspiration for the home -boardistani.
SHARE:

40 kommenttia

  1. Yllättävän hyvältä näyttää nuo murretut tummat vihreät (kuten myös haaleanvaaleat) vaikka vihreä ei yhtään olekaan mun juttuni. Tuota vihreää vihreää (yksittäisen hyllyn takana) en sulattaisi, mutta hämmästyttävää kyllä....voisin minäkin huolia melkein minkä tahansa muun :o
    On sulla pulma nyt käsillä, saas nähdä mihin päädyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin jännä, miten tuo vihreä alkaa vaan näyttämään paremmalta ja paremmalta :)

      Poista
  2. Mun suosikkini on lähellä tuota ensimmäisen kuvan hailakkaa murrettua vihreää. Sellaisesta makuuhuoneesta olen haaveillut jo pitkään. Ei vaan saa aikaiseksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin munkin! Lähelle sitä sävyä lähden tässä varmaan viikonloppuna tavoittelemaan ja testailemaan :)

      Poista
  3. Voi miten kauniita, vaikka vihreä ei kyllä oikein ole mun juttuni ollutkaan...

    VastaaPoista
  4. Siis apua, miten voikaan vihreä näyttää noin hyvältä, vaikken aiemmin ole vihreästä hirveästi pitänyt (pois lukien limenvihreä kauteni, jolloin KAIKKI oli limen sävyistä :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Limenvihreä kausi kuulostaa aika ärtsyltä! =D Tää vihreä-juttu on kyllä jännä. Saa nähdä, kyllästyykö siihen heti vai kantaisiko se useammankin vuoden. Nähtäväksi jäänee :)

      Poista
  5. Vihreä ei ole koskaan ennen ollut lempivärini, mutta nyt...siis kaikki sais olla vihreää..:)

    VastaaPoista
  6. Rouva Voikukkapellon maku on selkeästi mielestäni tasoittunut näinä aikoina :) liekö rauha tullut sisimpääsi :)))) ihania vihreitä ovat! En malta odottaa että pääsisin meidän makkarin kimppuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaaaaa! Mikäs rouva Voikukkapeltoa nyt oikein vaivaakaan ;) Pitäisikö mennä lääkäriin?

      Poista
  7. Todellakin ihastuttaa ja toimii! Oiskohan vihreä uus musta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se jossain määrin voisi jopa ollakin... hmmm :)

      Poista
  8. Täällä toinen vihreän ystävä. :) Meidän työhuoneesta löytyyTikkurilan Maja, joka on mielestäni täydellinen murrettu vihreä ja ihan loistava tausta opetustauluille. Nyt ihastelen tuollaisia tummia ja kylmiä sävyjä, kuten yllä olevissa kuvissa hyllyn taustalla ja huoneessa, jossa ruskea puurunkoinen sänky. Luulen vaan, että ne olisi liian tyylikkäitä ja ylväitä meidän matalaan majaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko oli käydä googlettamassa tuo Maja. Ihan hyvä :) Joku tumma olisi kyllä aika rankka veto, mutta taidan olla liian arka semmoiseen :)

      Poista
  9. Se vihreän himo on kyllä täälläkin kasvavaa sorttia :)

    VastaaPoista
  10. Upeita värejä ja taulujen sommitteluija. Ilo katsella!

    VastaaPoista
  11. Varmasti hieno lopputulos tulee. Jännittävää nähdä miten vihreä toimii. Kaunista taulujen sommittelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että lopputulos on hyvä. Tällä viikolla alan testailemaan maaleja.

      Poista
  12. Onpas kauniita vihreän sävyjä! Makkariin sopisi mainiosti, aika rauhoittava väri.

    VastaaPoista
  13. Vihreä on jännä väri. Meillekin se on pesiytynyt pikkuhiljaa ensin lasiastioiden myötä ja sitten petroolisena työhuoneen seinänä. Ja mieli olisi saada lisää tuota sinivihreää.... Vaan voi miten vaikeaa oikean sävyn löytyminen onkaan! Sama sävy kun näyttää eri huoneissa ja eri valaistuksessa aivan erilaiselta. Kokemusta on lapsen kakan värisestä ruskeasta joka toimii makkarissa mutta jota ei voitu ajatellakaan olohuoneeseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voikin olla se sävyn keksiminen aikamoinen homma, mutta koitetaan... ;)

      Poista
  14. Vihreä on kyllä niin upea väri, että sävyä on vaikea valita. Kiva postaus. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on nyt pari purkkia, mistä aattelin lähteä testailemaan. Jännää! Kiitti! :)

      Poista
  15. Googletapa Annie sloanin wall paint jos ei ole vielä tuttu. Tuli niin mieleen näistä kun vasta joku aika sitten tein postauksen annie sloanin maaleista. Sielä olis just vastaavia vähän epätasaisia värejä tarjolla. Tuli heti mieleen esim duck egg blue. Joka nimestä huolimatta on enempi vihreä ainakin värikartassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttu on! Mulla on odotellut jo hetken aikaa hervotonta kaappiani varten purkki Annie Sloania. En vaan ole ehtinyt sutimaan :) Lauantaina ostin Suvimarjasta testipurkeiksi tuon Duck Egg Bluen ja Paris Greyn. Ajattelin niistä lähteä tekemään omaa koktailia. Semmoista harmaata vihreällä twistillä... :)

      Poista
  16. Vihreä on ihanan rauhoittava väri. Ekan kuvan väri on suosikkini! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minunkin ehdoton suosikki, nyt kun noita on tuossa hetken tuijotellut, on eka kuva. :)

      Poista
  17. Mulla on taas ollut tosi pitkä vihreä kausi, joka on nyt vasta vähän väistymässä. Tai ei väistymässä, mutta muuttanut muotoaan. Edellisessä kodissa meillä oli olohuoneessa vihreä iso seinä, samoin kylppärissä oli limenvihreät tehostelaatat. Tänne uuteen valitsin neutraalimmat pinnat, mutta vihreää on kasveissa, ja toki sitä tulee ikkunoiden kautta kesällä myös ulkoa :-)

    Sinulle on blogissa haaste, männäviikot meneillään ;-) http://talostakoti.blogspot.fi/2015/11/kylpyhuone-ja-ysarihyllyn-uusi-vari.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jossain muodossa sitä vihreää pitää olla ;) Jotenkin vaikea kuvitella elämää vaikkapa ilman viherkasveja.

      Vai männäviikot... voi hitto. Katotaan - kiitti! :D

      Poista
  18. Meillä on aina ollut vihreää ja siihen ei koskaan varmaan kyllästytä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassu juttu, kun tämä talo on ollut alunperin ihan vihreä seinistä kattoon. Semmoinen vanha VR:n vihreä. Varmaan sekin vaikuttaa alitajuisesti... ;) Mut mikäs siinä, vihreä on vaan kiva.

      Poista
  19. Mun lemppari on oikein ihana vaalea haalea vihreä.Viherkasveja suosin kotona,helppohoitoisina kylläkin.

    VastaaPoista
  20. Onpa ihanan seesteisiä ja rauhallisia nuo vihreäseinäiset huoneet. Mun lemppareitani on nuo viiden ensimmäisen kuvan värisävyt<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne kyllä niin ihanan näköisiä. Nyt ei enää edes malttaisi odottaa, että pääsen testaamaan käytännössä :)

      Poista