sunnuntaina, huhtikuuta 26, 2015

Alpro-kokkaushaaste: Lemon Pie lasissa

Yhteistyössä Alpron kanssa


Sain Alprolta kokkaushaasteen: "Valmista jälkiruoka, jossa käytät Alpro Vispi -tuotetta". ”Piece of cake!”, ajattelin ja pienen pikagallupin jälkeen kehittelin mielessäni sitruunaisen jälkkäriherkun. Loppuviimeksi homma ei kuitenkaan ollut ihan pala kakkua, sillä kaikkiruokaisena kehittelin tietysti semmoisen reseptin, jossa oli mukana maitotuotteita. Vasta jälkeenpäin aloin miettimään, että hetkinen, kuka valitsee Alpro-soijavalmisteen? No tietenkin se, joka ei maitotuotteita käytä ja näin resepti menikin kokonaan uusiksi. Ketään sen kummemmin kosiskelematta, tuntui jotenkin järkevältä, että jos pääaine kokkaushaasteessa on maidoton, soijapohjainen kasvisvalmiste, olisi muidenkin ainesten hyvä olla linjaan sopivia. Tästäpä sitten syntyi äärimmäisen helppo ja simppeli jälkiruoka, jolle oli äärimmäisen vaikea keksiä mitään järkevää nimeä. Olkoon se nyt vaikka ”Lemon Pie lasissa” :)

Lemon Pie lasissa
4 annosta

6 Bastogne-keksiä
1/2 prk Alpro Vispiä
2 dl Alpro Vaniljakastiketta
n. 1 dl sitruunan mehua (1 iso tai 2 pientä sitruunaa)
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
sitruunan kuorta

koristeluun:
sitruunan kuorta
keksimurua
(tuoreita mansikoita, ananaskirsikoita tms.)

Murskaa keksit ja jaa keksimuru lasien/jälkiruokakulhojen pohjalle. Jätä hieman murua koristeluun. Vatkaa Alpro Vispi vaahdoksi. Purista sitruunan mehu ja raasta pestyn sitruunan kuori. Lisää sitruunamehu ja kuori, Alpro Vaniljakastike, sokeri ja vaniljasokeri vaahtoon. Sekoita ainekset ja jaa annoslaseihin. Koristeluksi riittää pelkkä keksimuru, mutta jos haluat tuoda annoksiin lisää raikkautta/makeutta, laita päälle esim. tuoretta mansikkaa - sopii erinomaisesti.

”Vaahdon” voi tehdä tekeytymään jo edellisenä päivänä, mutta toki sen voi tehdä juuri ennen tarjoiluakin. Itse pidän siitä, että maut tasaantuvat vähintään muutaman tunnin ja sitruuna pääsee oikeuksiinsa. Älä pelästy, vaikka itse vaahto olisikin kirpakka - Bastogne-keksin ihana karamellisuus tasaa kirpeyttä ja tuo riittävää makeutta.

Tällä reseptillä olen mukana Alpro-kokkaushaasteessa. Huomenna maanantaina klo 14 Alpron facebook-sivuilla julkaistaan "kaksintaistelu", jossa te lukijat saatte äänestää mieleistänne jälkkäriä 48 tunnin ajan. Olisin tietysti äärimmäisen kiitollinen ja iloinen, jos äänestäisitte juuri meikäläisen reseptiä, mutta eihän sitä tiedä, mikä vastustamaton herkku siellä on vastassa. Se selviää huomenna. Äänestysaikaa on keskiviikkoon 29.4. klo 14 saakka ja se, kumpi saa enemmän ääniä, saa palkinnoksi Holiday Club -lahjakortin. Kovaa peliä Bostonissa! ;D
SHARE:

9 kommenttia

  1. Soijatuotteet on mun normielämän favouritteja, kun en maitotuotteista välitä, ja nyt on niin kauniit ja herkut kuvat, että melkoinen vastus saa olla, että Bostonin kovan pelin voittaa. Mutta eihän sitä tosiaan koskaan tiedä.
    Jokatapauksessa olen kärppänä paikalla, kun käkikello kukkuu kaks kertaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Annukka <3 Kyllä nyt Bostoni taitaa hävitä tän pelin... siis mää! :D

      Poista
  2. Ihanan näköinen! Maidottomuus olisi tosi iso plussa, mutta noi Bastogne-keksit eivät kyllä taida olla maidottomia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Bastogne-kekseissä ei käsittääkseni ole maitoa.

      LU Cafe au Lu Bastogne
      Ainekset: vehnäjauho, sokeri, palmuöljy, kandisokeri 10 %, fruktoosi-glukoosisiirappi, kananmuna, kandisokerisiirappi, nostatusaine(natriumvetykarbonaatti), glukoosisiirappi, väri (sokerikulööri), kaneli 0,2 %, suola, aromi (vanilliini). Saattaa sisältää seesaminsiemeniä.

      Poista
  3. Herkkua!!! Kauniisti olet laittanut esillekkin :)

    VastaaPoista