tiistaina, huhtikuuta 14, 2015

Sohvadilemma

Olen pähkäillyt pääni kipeäksi, että mihin uudessa keittiössä sijoittuu vanha puusohvamme. Eilen päätin, että ei se pähkäilemällä parane ja roudasin sohvan nykyisestä/vanhasta keittiöstä uuteen.

Etukäteen jo tiesin, että ei toimi... :( Haluaisin pitää pyöreän pöytäryhmän ihan omanaan. Siihen ympärille kivat tuolit jne. Mutta kun haluaisin pitää myös tuon sohvan... siitä on tullut minulle ja pojalle ihana oleskelupaikka, jossa katsotaan yhdessä Autot-leffaa. Toisinaan pieni nukahtaa päikkäreille keittiön sohvalle. Mutta tuo pyöreä pöytä ja sohva ovat vähän hankala yhdistelmä. 

Tilaa uudessa keittiössä olisi periaatteessa kahdellekin ryhmälle. Sohvan voisi laittaa pienen pöydän kera ikkunan eteen (missä näkyy vähän oliivipuiden oksia) ja pyöreä pöytäryhmä voisi olla tuossa missä nyt onkin, mutta kun... en haluaisi ihan niin täyttäkään. Varastossa odottaa vielä se toinenkin dilemma eli viime kesäinen huutokauppakaappi. Kävin mittaamassa sen ja se todellakin on hervoton, 120 cm leveä ja noin 250 korkea! Höh. Mitä tehdä? Onko jostain luovuttava? Pahus.


SHARE:

13 kommenttia

 1. Minä ehdottaisin, että luovut jostain. Ja juot sitten kunnon jäähyväiskahvit sen kalusteen muistolle, jonka annat lentää uuteen kotiin. ;) Tilaan mahtuu toki vaikka mitä, mutta on ihanaa, kun on myös tilaa hengittää ja kaunis keittiö pääsee myös paremmin oikeuksiinsa. Ja siivotessa ainaskin myhäilet, kun ei tarvitse liiaksi kalusteita kiertää, varoa ja nostella. Vaihtoehtoisesti viet sohvan vaikka yläkertaan ja ehkä sen toisen kaapinkin. Kyllä teillä on niillekin tilaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, henkiset jäähyväiskahvit on jo juotu! :D Olen niin samoilla linjoilla... Tiedossa on siis ankaraa huonekaluvalssia pitkin taloa :)

   Poista
 2. Komppaan Liisaa :). Oli sen verran hyvät vinkit.

  VastaaPoista
 3. Siihen se sohva sopi kun nenä päähän! Oon kyllä kade tuosta suuresta keittiöstä! Ja komppaan kans, älä tee niinkun mä vaan jätää tilaa ja ilmaa... Voidaan sitten tanssia kun tuun Pepin kanssa niitä piirakoita leipoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noku ei se nyt oikein sovi... Uusiks menee, jotta mahdutaan tanssaamaan! =D

   Poista
 4. Minustakin sohvan paikka on tuossa. Mutta maalaa se, vaikka hiilenmustaksi. Näin siitä tulee vähän rouheampi ja sopisi paremmin tuohon pöytään, jonka puunväri korostuisi kivasti. Nuo pikkutuolit vaihtaisin. Kun rullasin kirjoitusta eteenpäin, huomasin, että sullahan on jo paljon mustaa keittiössä. Maalaamalla sohvakin mustaksi, se yhdistäisi kivasti värit. kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin tehdä vaihtarin johonkin vähäeleisempään puusohvaan, jossa ei olisi tuota korotusta selkänojassa... Harmittaa kun lippuluukku jää korkean selkänojan taakse vähän piiloon ja selkänoja hankaloittaa muutenkin esim. sohvan sijoitusta ikkunan eteen. Mutta siis joo, maalaus on hyvä idea! Mustana sohva toimisi paljon paremmin ja olisi muutenkin vähemmän maalaisromanttinen. Kiitos ideasta - katsotaan miten homma etenee :)

   Poista
 5. Moi. itse jättäisin sohvan tuolle sijoille kun kuvissa, maalaaminen voi auttaa sohvaa sopeutumisessa ja siirtäisin koko muun ruokaryhmä kaluston ikkunan eteen. Sohvan eteen kun laitat pienen pöydän tyyliin mihin saat kaminaan ammennettuu puuta niin voisi toimia. Mutta tässä yksi idea lisää, innolla jään oottamaan kuinka teen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pyöreä pöytä takaisin ikkunan eteen, mutta pois tuo sohva ja toinen tilalle ;D Huh huh, hikee pukkaa... Kiitos kommentistasi - auttoi!

   Poista
 6. Noup. Ei luukku ja korkea selkänoja sovi yksiin, siirrä soffe vaan muualle ihan päikkäripaikaksi jos sen haluat säilyttää :)
  Mä voisin tulla sun kanssa pyörittelemään noita kun täällä ei oikein kummassakaan osoitteessa voi tehdä mitään -ja se on niin kivaa hommaa....hyppäänkö heti huomenna junaan?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juup ja noup! Päikkärisohva muutti jo pojan huoneeseen ja toinen sohva vaihtui tilalle ;) Hitsinvitsi, mulla on huomenna klo 12 paltsu ja päivä menee siinä. Torstaina keikka Treella klo 15, että aamusta kyllä kävisi ja pääsisit kyydissä takaisin. Palataanpas asiaan!

   Poista
  2. Mulla nyt näyttää tökkivän kommentointi omaan ja muualle koko ajan, mutta torstai vois ollakin ok :)

   Poista