keskiviikkona, huhtikuuta 29, 2015

Key lime pie lasissa

Voittoa ei sitten Alpro-kisassa tullut. Jos olisin tajunnut kilpailun tuoksinnassa kurkata kilpakumppanin facebookkiin, olisin heittänyt hanskat tiskiin saman tien: yli 11 000 seuraajaa (vs. mun 79). Hehee, että siltä pohjalta... Siihen nähden kilpailu oli kyllä yllättävänkin tasaväkinen ja se on täysin teidän ansiotanne. Kiitos, kun äänestitte! <3 Plussana täytyy mainita myös se, että tulipahan tutustuttua Alpro-tuotteisiin. Niistä ei ole mitään negatiivista sanottavaa, päinvastoin, mutta koska vappu on tulossa ja herkkuja kaivataan, julkaisen vielä reseptin, jonka kehittelin alunperin Alpro-haasteeseen. Kisaa varten muokkasin reseptin niin, että maidot jäivät pois, mutta tämä ohje on kyllä enemmän omaan makuuni. Jos tykkäät Key lime/lemon piesta, tämä on sen paistamaton pikaversio kermavaahdolla :) Taivaallista! Kuten olen joskus sanonut, kondensoitu maito on taikuutta purkissa. Sen kanssa ei voi mennä vikaan :)



Key lemon/lime pie lasissa

4-6 annosta

1/2 purkkia Alpro Vispiä (tai Flora Vispiä / kuohukermaa)
1/2 pakettia Viola Sitruuna tuorejuustoa
1/2 tölkkiä kondensoitua maitoa
1 tl vaniljasokeria
1 dl sitruunan tai limen mehua
sitruunan/limen kuorta

6 Bastogne (tai esim. Digestive)keksiä

Murskaa keksit ja jaa keksimuru lasien/jälkiruokakulhojen pohjalle. Jätä hieman murua koristeluun. Vatkaa Alpro Vispi vaahdoksi. Purista sitruunan mehu ja raasta pestyn sitruunan kuori. Lisää sitruunamehu ja kuori, kondensoitu maito, tuorejuusto ja vaniljasokeri vaahtoon. Sekoita ainekset ja jaa annoslaseihin. Anna tekeytyä muutama tunti, mutta jos ei ole aikaa, nauti heti :)

Mikä parasta, tästä jää tarpeet vielä seuraavaankin satsiin, joten ensin voi tehdä lasilliset limellä ja sitten sitruunalla. Ja nyt lopetan lemon piesta meuhkaamisen ja siirryn muihin aiheisiin. Moi!

SHARE:

5 kommenttia

  1. Mä niin pystyn maistamaan tuon suussani :)
    Mikä sinänsä on aika hyvin kun tän flunssan kanssa makuaisti ei juurikaan pelaa minkään jalopenoa kevyemmän kanssa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hyvin. Tarjoilen tätä sulle jalopenojen kera :)

      Poista
  2. Aina ei voi voittaa.En ihan ymmärtänyt että pitikö äänestää tekelettä vai tekeleen tekijää.Enkä myöskään ymmärrä tälläistä äänten kalastelua,se kääntyy monesti kalastajaa vastaan,ainakin meikäläisen kohdalla.Kaikille kisaan osallistujille pitää olla samat lähtökohdat,oli seuraajia miten paljon tahansa.On se kumma että vain niillä joilla on enemmän seuraajia voittomahdollisuudet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eikä edes joka kerta ;)
      Siitähän tämmöisissä facebookissa tapahtuvissa "kilpailuissa" yksinkertaisesti on kyse, että kummalla on enemmän kavereita = äänestäjiä. Sen jälkeen tulee itse tekele tai tuote. Äänten kalastelu kuuluu tuohon juttuun ja kilpailun järjestäjä myös toivoo ja olettaa, että kilpailua (=tuotetta) jaetaan (=markkinoidaan) mahdollisimman monessa kanavassa. Perusjuttuja...
      Kilpakumppanini kakku näytti tosi hyvältä ja resepti vaikutti herkulliselta, joten sille oli hyvä hävitä! :)

      Poista
  3. Eksyin tänään vasta sinun blogiin ja tämä vaikuttaa varsin kivalta herkulta :) Pitänee varmaan kokeilla.

    VastaaPoista