maanantaina, syyskuuta 15, 2014

Omppohommissa

Sain viikonloppuna pari muovikassillista omenoita - kiitos FB-myyntipalstan. Puiden omistaja oli enemmän kuin tyytyväinen, kun kävin siivoamassa pihaa ja minä tietysti erityisen iloinen hyvistä ompoista. Näin se homma toimii.

Tein omenoista ison satsin hilloa. Osan paistoin uunissa ja osan tein perinteiseen tapaan levyllä keitellen. Jälkeenpäin tajusin omenoiden olevan niin makeita, että yliarvioin täysin hillosokerin määrän. Nyt meillä on monta purkkia erittäin makeaa omenahilloa... Täytyy vielä keitellä sokerittomampi/terveellisempi satsi.

Lapsi pääsi toimimaan kuvausjärjestelijänä. "Ootas, toi on ihan liian hyvännäköinen omppo - vaihdetaan!"

Noin. Nyt on parempi :)

Tyylinäyte.

Tein myös piirakkaa tämän Paras omenpiirakka -ohjeen mukaan. Isännän mielestä piirakka oli todellakin parasta, mitä on koskaan syönyt. Ei mikään turha voittaja ;) Vinkki: jos teet tuolla ohjeella, piirakasta tulee vielä parempi, kun paistat pelkkää pohjaa ensin n. 10 min ja lisäät sitten täytteet ja omenat ja paistat normi paistoajan mukaan. Testattu on.

Mulla olisi kauhea läjä niitä Habitare-kuvia... Kiinnostaako ketään enää? Hihkaiskaa, jos haluatte nähdä :)
SHARE:

6 kommenttia

 1. Tuumasta toimeen, kokeilin samatien tuota piirakkaohjetta. Nyt odotellaan uunista tuoksuvaista herkkua. Muutama nooli on jo käynyt norkoilemassa, josko pääsisi maistelemaan. Kiitos ohjeesta! Ja toki, Habitare kiinnostaa kyllä!

  VastaaPoista
 2. Noi on omenaringit on kyllä loistava keksintö, omenasta tulee muuten todellakin makea hillo.

  VastaaPoista
 3. Meiltäkin olisi saanut omenoita, huh miten niitä tulee viidestä puusta! Laita ihmeessä Habitarekuvia, minäkin aion laittaa tänään toisen postauksen niistä! On kiva nähdä mitä muut ovat bongailleet.

  VastaaPoista
 4. Habitare-kuvat kiinnostavat kovasti. En päässyt itse paikalle, joten olisi kiva nähdä, mitä ihanuuksia siellä oli. :)

  VastaaPoista