perjantaina, syyskuuta 05, 2014

Pehmeä matto

Juurikin tässä taannoin menin sanomaan, että meillä ei koskaan muutu mikään ja heti tapahtui suuria muutoksia. No ei mitään maata mullistavia - uusi matto vain :) Se on mulle kuitenkin suuri juttu, sillä en ole maton- tai verhonvaihtajatyyppiä.

Monta vuotta hyvin palvellut itämaishenkinen matto alkoi kyllästyttää ruokapöydän alla pahasti. Sopivaa mattoa ei kuitenkaan oikein tahtonut löytyä. Pari viikkoa sitten hokasin, että Ellokselle oli tullut kivoja isoja ryijymattoja - ennen kaikkea mun kukkarolle sopivia - ja pistin mattoa tilaukseen. Siitä ne palaset loksahtivatkin paikoilleen, kun tajusin, että olohuoneessa ollut juuttimatto onkin enemmän kuin sopiva ruokapöydän alle. Siihen saa hukattua leivänmurut ja hiukan isommatkin ruuan tähteet :) Ja koko huone näyttää muutenkin niin paljon rauhallisemmalta yksivärisen maton kanssa. Tykkään!


Juuttimaton jälkeen uusi matto on taivaallisen pehmeä. Siihen on mukava pistää pötkölleen.


Olen ollut vähän turhan uppoutunut töihini ja kommentteihin vastaaminen on ollut vaihteeksi hunningolla. Lupaan tästä ryhdistäytyä (taas) ja vastailla jatkossa reippaasti. Kiitos kaikille teille, jotka jaksatte jättää viestejänne - olette parhaita! Hyvää viikonloppua <3
SHARE:

29 kommenttia

 1. Hei toihan voisi olla sopiva meidän tv-huoneesemme. En ollut tuollaista hoksannutkaan! Kivaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi tajusin just, että sehän on ihan hirveän iso. Pahus! Nätti on kuitenkin :)

   Poista
  2. Tuosta on kaksi kokoa, meillä siis se isompi 200x290. Ehkä se pienempi teille...? Ja on siellä semmoinen toinenkin tosi kiva kuviollinen ryijymatto, jota himoitsin ensin, mutta toimitusaika siinä oli niin pitkä, että päädyin tähän kuvioon :)

   Poista
 2. Kyllä karvalankamatoissa vaan on se jokin! Mä luovuin joskus kaikista ja nyt ne on hiipiny takaisin :)
  Hurmurikin näyttää kovasti tykkäävän :D
  No, mikäs tykätessä, näyttää oikein hyvältä. Kummatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, kyllä nää niin ihania ovat - kummatkin ;D

   Poista
 3. Tosi hyvin käy olohuoneeseen, ja kaunis kuin mikä! Meillä toinen matto joutaisi uusia, mutta mennään nyt vielä vanhalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Monta vuotta meilläkin ovat olleet samat matot (olivat jo edellisessä talossa!) ja varmasti nuo ns. itämaiset matot tekevät paluun, kun oikea makkari joskus valmistuu tai johonkin muualle....

   Poista
 4. Sopivan maton löytäminen ei todellakaan oo helppoa. Myin totaalisen kyllästymisen takia lastenhuoneen maton. Pienempi lapsista on tihrustellut sen perään parina iltana :( Ajattelin että pärjättäisiin kokonaan ilman mattoa, mutta nyt syksyn tullen lattia alkaa olla kylmä. Uutta kukkarolle sopivaa korviketta ei meinaa löytyä. Sun löytösi näyttää hyvältä ja ihanan pehmeeltä. Ja aivan ihania noi mustalla pohjalla olevat vanhat opetustaulut. Muutenkin tosi ihania yksityiskohtia. Täytyypä skrollailla blogissasi oikeen ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih... toivottavasti sopiva matto löytyy lastenhuoneeseen! Meilläkin on talvella kylmät lattiat, joten kyllä se matto vaan mukava on.
   Kiitti, skrollaile vaan! =D

   Poista
 5. Uusi matto on mitä mainioin ja vanha sopii ihanasti ruokapöydän alle!
  Tunnelmallisia syysiltoja sinne!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana matto! Ihastelin sun taitavaa ja rohkeaa värien käyttöä. Kaikki istuu niin saumattomasti keskenään, kaunista!!

  VastaaPoista
 7. Elloksen isot matot on ihan parhaita. Meillä on ollu vuosia sellanen 2 x 3 metrinen matto ruokailukaluston alla ja se on just siitä hyvä, että kaikki kerrosvoileipää pienemmät hukkuu sinne helpostikin :D.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana matto, kerrassaan upea valinta. Ja ah, teidän olkkari ja ruokailutila, niin kaunista! Pienestä miehestä puhumattakaan - hän on itse suloisuus. :)

  VastaaPoista
 9. Ihanan pehmoiselta näyttää! Sopii hyvin teidän muuhun sisutukseen. Kaunista ja persoonallista! :)

  VastaaPoista
 10. Ihana. Se sopii teille tosi hyvin :))

  Mulla on hirvittävä mattokuume. Tekisi mieli uutta (tai vanhaa) sekä kotiin, että Tyynelän olohuoneeseen.
  Tää ei yhtään auttanut asiaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Matot ovat kyllä jotenkin hankalia... mutta niin ovat mun mielestä verhotkin. Molempia yhtä vaikea löytää. Ainakaan sopivia - tietysti mielellään myös kukkarolle :)

   Poista
 11. Onpa kaunis tuo uusi matto. Minun tekisi myös mieleni uusia olohuoneen matto ja kokeilla joko keittiössä voisi käyttää mattoja kun lapset on vähän kasvaneet pahimmasta sotkuiästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, olen itsekin hirmuisen tyytyväinen ostokseeni :)
   Meillä on keittiö pikkuherran tuolin alla ja muuallakin muovimatto. Hyvin toimii, kun sen voi moppailla tarvittaessa ;D

   Poista
 12. Blogissani olisi sulle haaste: http://pilviraitti.blogspot.fi/2014/09/rakkaita-esineita.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoijoi, pitkästä aikaa haaste... en nyt lupaa mitään, mutta koitetaan. Jookosta :) Kiitosta :)

   Poista
 13. No pitää tässä sitten lyöttäytyä parhaimpien joukkoon, hehheh ;) Tiedätkö, muistan vielä meidän maton lapsuudenkodissa, olohuoneessa siinä ison pöydän alla. Muistan aivan tarkasti sen tuoksun, miltä se tuntui ja kuinka paksu se oli. Muistan ne jäljet jotka jäivät kun huonekaluja siirreltiin. En muista niinkään leluja, en kodin koriste-esineitä, mutta sen maton. Tulipa vain mieleen, kun näin suloisen poikasi tuossa kellimässä :)
  http://thebernardandbianca.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan aikaa meni miettiessä tuota parhaimpien joukkoa, heh :D
   Mahtava, ihana stoori lapsuudesta - kiitos siitä :)

   Poista