keskiviikkona, toukokuuta 07, 2014

Kirppikset, mummot ja kamiinat

Olen tehnyt viime aikoina muutamia kivoja kirppislöytöjä. Eilen asettelin niitä yläkerran Taikayö-kammariin. Kivaa kun on uusi huone, jota sisustella. Lattialistatkin ovat muuten paikoillaan (ennenhän ei saanut huonekaluja laittaa paikoilleen, muistattehan), paitsi puoli metriä, kun lista lopahti kesken. 

Innokas ihailija rrrrakastaa uusia mummotyynyjä.

Kirjapainon kirjasinlaatikko ja vanha peili ovat tuoreita löytöjä,
helmitaulut ja rekkarikilpi vanhoja.

Vappuna pääsimme ensimmäistä kertaa kylämme nuorisoseuran talolle kokoustamaan. Yksinäisenä ja melkein käyttämättömänä rapistuva talovanhus on ulkoa hieman surullinen näky. Sisällä oli paikat ihan kunnossa. Eteisen seinällä oli kaksi kunniakirjaa, toinen vuodelta 1930 ja toinen 1934. Niissä kehuttiin paikallisen nuorisoseuran "säännöllistä ja voimakasta toimintaa" sekä "tarkoituksenmukaista aatteellista toimintaa ja hyvää järjestöyhteyden hoitamista". Salissa kuolasin noita puutuoleja ja ihmettelin kamiinoita, jollaisia en ole ikinä nähnyt livenä (samantapaisia silloin tällöin Lantliv-lehdessä).

Huikeat!

Kuvat saa klikattua suuremmaksi


Loppuun kirppisvinkki tamperelaisille / matkalaukkufriikeille: Nekalan kirpparilta löytyy tämmöinen pöytä! Tai ainakin eilen viiden aikaan se näytti tältä. Yksi mies käveli  käytävillä kolmen laukun kanssa. Minäkin päästelin pöydän edessä puolitoistavuotiaan lapsen lailla "ö, ö, ö" -huutoja (tarkoittaa voimakasta tahtomista), mutta siihen tuli tyly kommentti: "meillä on noita jo ihan riittävästi". Sinne jäivät. Menkää hakemaan!



SHARE:

44 kommenttia

  1. voihan hiisi miten kiva kirppispöytä :D
    hienot on noi sun tyynytkin ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä.... ja nyt harmittaa, kun katselen tuota kuvaa, että miksi en ostanut edes tuota yhtä laukkua... ;D

      Poista
  2. Mahtavia löytöjä. Pakkohan kanavatöitä ja ristipistoja on rakastaa. Ja aina olisi tilaa vielä yhdelle laukulle - ainakin kun miesväki ei ole mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanavatyöt ovat niin symppiksiä ;) Tyynyt olivat oikein kiva ja edullinen löytö. Tilaa olisi todellakin ollut vielä yhdelle laukulle. Miksi en ostanut...voih.

      Poista
  3. Mummotyynyt! Olen sanaton!

    Ja noi puutuolit on ihania myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummotyynyt ovat ihan mahtavia ;D Ja noi puutuolit... voih. Ne olivat niin hyvät istuakin. Toivottavasti olen paikalla, jos joku päättää joskus hankkiutua niistä eroon. Toivotaan toki ettei päätä.

      Poista
  4. Ihania löytöjä! Ja voi että tätä suloista, pikkuista ihailijaa! :)

    VastaaPoista
  5. Jessus mikä pläjäys tunnetilaa horjuttavia asioita! Tyynyt, kakluunit, tuolit ja sit vielä noi matkalaukut, joihin täälläkin on ostokielto ;( Ja tietty kaiken kruunaa pieni äijä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi pitänyt uhmata kieltoa, mutta kun kädet olivat täynnä tyynyä, peiliä, lapsen kenkää ym. Siinä vaiheessa ei osannut ajatella järkevästi. Pikkumies on aika helmi ;D

      Poista
  6. Kivoja löytöjä! Mä en oo piiitkiin aikoihin päässyt kirpuille, joten pitäisköhän.. Ja noi kaminat - ihanat! Mä oon haaveillut tuollaisesta kirkkokaminasta tulevaan kasvihuoneeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitti kirkkokamina-nimestä. Se oli mulle ihan uusi termi ja sillähän löytyi googlettamalla muutama kuva ja tietoakin. Mä haaveilen nyt ens alkuun siitä iiiihanasta isosta kasvihuone-viherhuoneesta. Tuommoisesta kaminasta en uskalla vielä edes haaveilla, mutta se todellakin kruunaisi kasvihuoneen ;)

      Poista
  7. Mahtavia löytöjä! On kyllä upeat kaminat ja ne tuolit <3.. tuollainen kamina sopis tulevaan kasvihuoneeseen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, onko teillekin tulossa joku upea kasvihuone... en kestä. T: kateudesta vihreä ;)

      Poista
  8. Niin kauniita esineitä siellä. Mulla on myös tuollainen kirjasinlaatikko. Mummoni oli töissä painossa ja sieltä sen joskus laitteiden vaihdossa saanut mukaansa. Se on turkoosi ja olen monta kertaa miettinyt, että pitäisikö sille tehdä jotain, mutta en ole raaskinut. Sen asu taitaa olla pysyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että sun kirjasinlaatikolla on tuollainen historia! Mä en oikein tiedä, onko tuon laatikon joku "suutuspäissään" hiljattain maalannut mustaksi vai onko se ollut pitkäänkin tuossa kuosissa. Mietin itse, että joku vanha vihreä tai turkoosiin vivahtava olisi tuolle kyllä tosi kiva väri! Kannattaa siis pysyä siinä turkoosissa - kuulostaa just hyvältä! =)

      Poista
  9. Oi kaikkee kivaa! Nuo kaminat ovat ns. kirkkokaminoita, käytetty noissa julkisissa isoissa tiloissa kai ihan yleisestikin aikoinaan. Meidän vanhasta pihasaunasta löytyy pari palaa tuollaisesta, arvaa oltiinko jo innoissaan... no niistä palasistakin saanee tehtyä jotain pihagrillijuttuja, hyvä kun muistutit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luinpas huonosti kommentit, täähän oli toistoa jo :)

      Poista
    2. Heips, eipä mitään :) Kiitän paljon tiedosta, sillä tuo tosiaan oli mulle sen verran vieras aihe. Ihan mahtavaa, jos teilläkin on osia, joita voi hyödyntää just jossain pihatouhuissa.

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Hehee, on se niin suloinen tyyppi äidinkin mielestä <3

      Poista
  11. Täällä on sama meininki. Mies on ilmoittanut, että matkalaukkukiintiö on kuulemma täynnä =) Aina ne vaan houkuttaa ja varsinkin tuollainen kasa =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin onneksi tuommoiseen kasaan törmää missään ;D

      Poista
  12. Ihanat mummotyynyt! Ja peili. Matkalaukut on monen mieleen, mutta itseeni ne eivät ole kolahtaneet koskaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, mummotyynyt ovat niin huippuja ;) Matkalaukut tuntuvat olevan monen makuun :)

      Poista
  13. Suloiset mummotyynyt. Ja voi kun tampere sen verran kaukana. Tuollaisia matkalaukkuja olen haaveillut... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi. Toivottavasti löydät kotinurkilta matkalaukkuja. Kyllä niihin välillä törmää, mutta harvemminpa tuommoiseen esiintymään ;D

      Poista
  14. Olipa jännä lukea tämä. Nimittäin mulla on sun mummotyynysi serkku täällä, vihreänä! Ja sitten nuo puutuolit... nehän ovat Tapiovaaran Domus-tuoleja, aika arvokkaita nykyään. Me löysimme niitä aikoinaan aika surkeassa kunnossa kirpparilta, sittemmin kunnostetuttiin niitä itsellemme 8 kpl, ja meidän tuoleissa on juuri tuo samainen väritys kuin noissa salin tuoleissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro tyynyserkulle terveisiä!! Voi hittolainen, enpä kyllä yhtään arvannut kyseessä olevan noinkin arvokas tuoli. Eilen tuli juuri Avotakka, jossa on iso juttu Tapiovaarasta ja toki jutussa tuo Domuskin vilahteli. Kiitos tiedosta :)

      Poista
  15. Voi kun on tämä postaus pullollaan ihanaa <3

    VastaaPoista
  16. Miten voi olla näin paljon kivaa yhdessä postauksessa :)
    Mä täällä hoen lamaantuneena: tahtoo, tahtoo, tahtoo, tahtoo ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän ;D Arvaa vaan tahtoisinko ne tuolit ja kamiinat... ;)

      Poista
  17. Kaikkee ihanaa, kuvat ja jutut. :)
    Oikein iloista ja onnellista äitienpäivää huomiselle! <3

    VastaaPoista
  18. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  19. Voi, olisit vaan ostanut sen yhden edes... Minä olen joskus huijannut miestä, kun kesäalesta löysin pari laukkua ja parit kengät, pakkasin kaiken siihen isoimpaan laukkuun ja vein kotona komeroon!
    Noita laukkujakin voisi sulloa muutaman sisäkkäin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erittäin ovelaa ja sangen nerokasta. Yksi laukku vain, hehee!! =)
      Harmi kun mulla oli vahti mukana...

      Poista
  20. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista