sunnuntaina, maaliskuuta 24, 2013

Narskut ja uudet aarteet


Tajusin tällä viikolla, että toimenkuvaani kuuluu nykyään aika paljon lattialla hengailu. Tuleva hortonomimme alkaa kaivata seuraa ja toimettomana pötköttäminen omassa sängyssä ei enää olekaan se juttu. Lapsi viihtyy sitterissä ja leikkimatolla paremmin, kun joku on seurana. Tätä nykyä siis bloggailen pääosin lattian rajasta ;) Tästä päästäänkin aiheeseen... Löysin nimittäin eilen Ideaparkin Minimanista kivat istuintyynyt. Nyt voin laittaa semmoisen ahterini alle lattialla ollessani - aina kun muistan :) Enpä tiedä, ovatko käytännössä kovin kätevät ja kestävät, mutta kauneuden takiahan mä ne ostinkin ;D 


Narsisseja sai vitosella neljä. Vanhoista narsisseista oli jäljellä vielä muutama kohtuullisen kuntoinen kukka, jotka tuikkasin pulloon.



Asemapäällikön uudet aarteet
Herra oli shoppaillut eBayssä ja viikolla lähettiauto peruutti pihaamme ja toi meille uuden imurin. Oikein professionaalin. Jos nyt jotain huonoa täytyy keksiä superlaajaa toimintasädettä, pitkää teleskooppivartta ja hyvää imutehoa vastaan, keksitään vaikka se, että tuo itse imutuspää (vai miksikä tota lapaa oikein kutsutaan?!) on vähän painava. Ei muuta ;)

Aarre numero kaksi. Infrapunalämpömittari = köyhän miehen lämpökamera. Tällä näkee hiukan näppärästi nappia painamalla vanhan talon vetoisat ja kylmät kohdat. Paljastui mm. se, että toisen muurin juurella eteisessä on alle 10 astetta ja olohuoneen vetoisan ikkunan edessä lämpötila oli eilenillalla melkein nollassa. Hyrrr... ;) Onhan vetokohdat toki tiedossa, mutta tällä saa konkreettisen lämpötilan sekunnissa näkyviin. Eikä kaikkiin nurkkiin välttämättä edes pääse kömpimään ja mittailemaan lämpötilaa.


Lattialla tikkaiden vieressä lämpötila oli päivällä 19,7. Sanoisin, ettei huono vanhan talon lattialämmöksi. Tokihan se siitä viilenee mitä lähemmäs ulkoseinää tai ikkunaa mennään.

Unohdin muuten ostaa suklaamunia tai muita virpomisherkkuja. Ei ehkä kandee tulla meille virpomaan... Kivaa ja aurinkoista virpomispäivää silti kaikille pikkunoidille ja vähän isommillekin! =D
SHARE:

28 kommenttia

  1. mie kyllä ostin, mutta sitten himoissani söin ne , toivottavasti noita-akat ei käy ennen kuin lähen töihin ...
    lattian rajassahan näyttää oikein mukavalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, noin mullekin olisi käynyt, jos siis oisin ostanut... ;)

      Poista
  2. Mä olen kans syönyt kaiken..ups ja anteeksi!
    Tää lähtee nyt kirppiskierrokselle. Jossa ei oo käynyt miljoonaan viikonloppuun. Ko on aina ollut niitä tupareista johtuvia oloja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hyvä vaan kun lähdit pakoon :) Toivottavasti kirpparikierros oli antoisa!

      Poista
  3. Tosi nätit istuin tyynyt! Eikä sitä tiedä vaikka olisivatkin ihan kestävää sorttia, ovat varmaan jotain banaaninlehtityyppistä matskua. Meillä on banaaninlehtinen yksi tuoli, joka ei ole mennyt kymmenessä vuodessa miksikään! On ihan saman näköinen, kuin ostaessa...aika yllättävää mun mielestä :)

    Hauskoja noi lasten lelut, eikun miesten siis :D Mun isällä on sama mittari ja ai että se on kuulemma näppärä :)

    Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Jotain banaania tai vesihyasinttia nuo taitavat olla... kiva kuulla, että teillä materiaali on ollut kestävä. Jep, kyllähän lapsilla, eikun miehillä, pitää leluja olla... ;D

      Poista
  4. Hulppeen kokoinen kartta seinällä!
    Meilläkin vietetään aikaa lähinnä lattialla. Kerran mitattiin kans tuolla mittarilla, että ikkunan vieressä oli asteita 14.Hrr..

    Veikkaan, että jos näytän tämän imurin miehelle,meillekin ilmestyy pian sellainen.. ;)

    Mukavaa palmusunnuntaita! Mä ostin paljon karkkeja, mut me lähdetään päiväksi kylään..ovelaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kartta on tosiaan aika korkea...
      Mikäs meillä lattialla on ollessa ;) Hahaa, erittäin ovelaa ostaa karkkia ja lähteä päiväksi pois! =D

      Poista
  5. Mukavaa palmusunnuntaita sinullekin! Minä istun useimmiten sellaisella 20 cm korkealla ja miellyttävän leveällä 60-luvun nahkaisella lattiapallilla, jonka ostin aikanaan viidellä eurolla jostain kierrätyksestä - tosi hyvä paikka!

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää palmusunnuntain iltaa!
      Nahkainen lattiapalli kuulostaa kyllä aika kivalta. Mä ostan semmoisen kyllä, jos joskus tulee kirpparilla vastaan :)

      Poista
  6. Hienot istuintyynyt ja AIVAN ihanat vanhat pärekorit!
    Hienot ja tarpeelliset ovat Asemapäällikönkin ostokset...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Korit ovat yksi heikkouksistani - aina kun semmoisen kirpparilla näen kohtuuhintaan, on se mukaan otettava :) Niitä onkin kertynyt mukavasti ja Voitto saakin noista isoista hyvät lelukorit sitten joskus.
      Hyviä ostoksia on herra tehnyt, totta se on niin :)

      Poista
  7. Iskin silmäni tuohon mahtavaan karttaan ja pärekoreihin :)
    Kivaa sunnuntaita sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa alkanutta viikkoa sinne!
      Pärekorit ovat sellainen juttu, joita ei voi koskaan olla liikaa... ;)

      Poista
  8. Lattianraja näyttää tosi kotoisalta. Ja jos tulee kuuma, niin voi siirtyä sinne vetoisaan nurkkaan ja päinvastoin :)

    VastaaPoista
  9. Ihanan keväisiä kuvia! Muistin myös, että meilläkinhän on tuollainen Suomi-kartta jossain jemmassa. Pitäisi kaivaa esiin.

    Mitä tuollainen köyhän miehen versio kustantaa? Olisi näppärä täälläkin - todella. Muistaakseni se varsinainen laite on kohtalaisen tyyris, tai kai niitä voi vuokratakin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips, edullisin köyhän miehen versio kustansi Saksan eBaystä 13 euroa + postikulut (löytyy esim. haulla Laser IR Thermometer tai tässä linkki ostamaamme: http://www.ebay.de/itm/Digitaler-beruehrungsloser-Laser-IR-Thermometer-50-380-/251224153629).
      Oikeat lämpökamerat maksavat tosiaan paljon... ;)

      Poista
  10. Tosi kauniita juttuja bongailin kuvista: upea Suomen kartta, ihana virkattu matto, pärekorit... Kivaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia - joskus on näköjään tullut tehtä hyviä löytöjä...
      Mukavaa alkanutta viikkoa sinne myös!

      Poista
  11. Hulppee imuri.Tuotahan ei tarvi kun näyttää ovelta niin villakoirat juoksee karkuun.Kun ei nielisi tuota sun kaunista mattoa.
    Olin tulossa linkittämään sulle Esmeraldan postausta mutta olitkin sen bongannut.Mullakin alko mieli tehdä laastiseinää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, villakoirat varokoot! ;)
      Arvaas mitä, tänään vetelin laastilla jo yhden seinän! Tuolla se nyt kuivuu - jännittää... :)

      Poista
  12. Hei, onko tuo maalattu puulattia? Itse olen suunnittelemassa puulattian malaamista, kunhan saa ensin paatettya minka variseksi sen maalaisi. Pelottaa hieman ajatus siita, kuinka paljon on tyota ennenkuin paasee itse maalaamisvaiheeseen.
    terv Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kyllä! Täältä löydät tietoa "prosessista": http://voikukkapelto.blogspot.fi/2012/09/meika-vs-muovimatto.html
      Lattia maalattiin kevyen hionnan ja pesun jälkeen Betolux Akvalla kahteen kertaan. Isoin homma oli vanhan lautalattian esiin kaivamisessa sekä levyjen ja satojen naulojen irroittamisessa. Itse maalaushomma olikin sitten se helpoin vaihe :)

      Poista
  13. Kauniit istuintyynyt. Ihan kuin olisin nähnyt Ikeassakin tuollaisia, mutta vähän isompia versioita. Varmasti hyvä väline tuo infrapunalämpömittari. Olisi tarpeen tällaisessa uudemmassakin talossa, jotain lisäeristyksiä meinaan pitäisi laitella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Minäkin muistelen, että Ikeassa on "aina" ollut niitä vähän vastaavia isompia tyynyjä. Nämä ovat kivan pienet ja hyvät, kun ne saa roikkumaan vaikka seinälle koukkuun.
      Mittari on kyllä hyvä - suosittelen, jos eristyshommia on tiedossa :)

      Poista
  14. Ihania, valoisia kuvia. Tuollainen mittari olisi tarpeellinen!

    VastaaPoista
  15. Silmäni osui heti erityisesti tuohon ihanaan pönttöuuniin ja muistot lapsuudesta tulvi mieleen. Aivan mahtava ja sopii niin hyvin huoneen muuhun ilmeeseen.

    VastaaPoista