sunnuntaina, marraskuuta 13, 2016

Wood Rack polttopuiden kantamiseen ja säilyttämiseen

Kaupallinen yhteistyö: Stala


Talvi ja vuodenaikaan nähden kovat pakkaset pääsivät vähän yllättämään. Aiempina vuosina ei olekaan marraskuun alussa tarvinnut uuneihin laitella tulia päivittäin. No nyt on ollut tilanne toinen ja luntakin meillä saatiin vihdoin muutama sentti maisemaa kaunistamaan. Hassusti tuo lumiraja on kulkenut Riihimäen ja Hämeenlinnan välillä niin, että etelässä ovat kunnon nietokset ja meillä tässä lumirajan yläpuolella lunta ei juuri lainkaan. Ja jossain Tukholmassa ollaan ihan purjeissa massiivisista lumisateista... ;)Näin lämmityskauden alkaessa sain mieluisan blogiyhteistyön kotimaiselta Stalalta Wood Rack -polttopuutelineiden tiimoilta. Tämä tulikin tarpeeseen, sillä pari pönttöuunia lämpiää tosiaan päivittäin ja kun vielä saadaan sauna remontin jäljiltä käyttöön, puita kuluu sielläkin. Puunkantotelineitä on mielestäni ihan hyvä olla useampi, jolloin yksi teline voi olla toisessa huoneessa ja toinen vaikkapa siellä saunassa. Paraatipaikalle keittiön ison uunin viereen pääsivät nämä tyylikkäät Stala Wood Rackit.Wood Rack 40 -kantotelineessä polttopuut siirtyvät mukavasti puuvarastosta sisälle. Puinen kädensija tekee telineestä miellyttävän kantaa, mutta muuten meidän kantajalta eli isännältä tuli pientä kritiikkiä siitä, että metallinen kantoteline on lähtöönsä jonkin verran painavampi kuin vastaava puinen. Heikomman kantajan ei siis kannata ladata telinettä ehkä ihan täyteen... ;) Tyylikäs ja hyvännäköinen kantoteline sopii mielestäni erityisen hyvin moderniin kotiin, mutta mikä jottei tämmöiseen vanhaankin taloon, jossa muutenkin yhdistellään paljon uutta ja vanhaa. Wood Rack -tuotesarjan muotoilun takana on suomalainen Pentagon Design ja sarja on palkittu kunniamaininnalla Plootu Fennica -kilpailun muotoilusarjassa. 


Puuvarastomme koivuklapit ovat peräisin pihamme koivuista, jotka VR kaatoi alkukesästä radan vartta siivotessaan. Puut ovat vielä sen verran tuoretta tavaraa, että on mukava saada niitä kerralla enemmän kuivumaan sisätiloihin. Tämän mahdollistaa hyvin Wood Rack 120 -takkapuuteline, johon mahtuu klapeja noin neljän kantotelineen verran. Keittiökaappien ja pönttöuunin väliin jäävä kolonen on kuin tuolle telineelle tehty.WR-120 -takkapuutelineen muotoilussa on panostettu käytännöllisiin ja kauniisiin yksityiskohtiin. Telineen kätevällä välihyllyllä voi säilyttää tulitikkuja ja sytykkeitä, mutta minähän tietysti bongasin siitä näppärän tason kahvimukille ja lehdelle :) Hetki omaa aikaa pönttöuunin lämmössä on luksusta. Mainittakoon, että uunin luukkua meillä ei tietenkään pidetä normaalisti auki. Kuvaustilanne on eri... ;) 


Vakkarilukijat tietävätkin, että meillä on keittiössä roikkunut katosta riippukeinu. Vauhdikkaiden 4vee-synttäreiden päätteeksi riippukeinu kuitenkin irtosi katosta (siinä oli pyöritty liikaa, mitä ei saisi tehdä ollenkaan - onneksi ketään ei sattunut...) ja nyt tilalla on Parolan Rottingin Vintage Lumikenkä -tuoli. Tilaa on riippukeinun lähdön jälkeen ihan eri tavalla, joten saapa nähdä laitetaanko keinua enää takaisin keittiön kattoon vai löytyisikö sille paikka kenties olkkarista. Nojatuoli kuitenkin ajaa saman asian - ilman pyörimistä ja keikkumista. Vaikka toisaalta se pyöriminen, keikkuminen ja erityisesti rauhallisesti keinuminen just niin ihanaa onkin... :)

Wood Rackeista vielä sen verran, että niitähän ei ole mikään pakko käyttää vain puiden kantoon ja säilytykseen. Käykääpäs kurkkaamassa Stalan sivuilta blogilinkit, joiden kautta löytyy ideoita, miten muuten telinettä voi hyödyntää. Wood Rack 120 toimii erittäin hyvin mm. eteishyllynä tai yöpöytänä. Lämmityskauden loputtua taidankin kokeilla.
Mikäli kiinnostuit ja ihastuit, Wood Rack -tuotteita myy Tampereella K-Rauta Rauta-Otra.

Yhteistyössä Stala

TallennaTallenna
SHARE:

12 kommenttia

 1. Sopii teillekin nämä telineet tosi hyvin! Meillä on myös tuo pienempi kantoteline, ja se ulkoteline joka on kätevä säilytellä vähän isompaa määrää puita. Ollaan tykätty tosi paljon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin hiljattain, että teilläkin on näitä Stalan jutskia. Ovat kyllä kivoja ja hienoja! =)

   Poista
 2. niin ihana keittiö)). Pidän täydellisestä tyylistäsi ja kuvistasi. Uskallanko sanoa ääneen kuitenkin, että nuo saarekkeen mäntypuiset? palkit osuvat joka kerta kuvista silmiini, ja tulee tunne että joku on jäänyt kesken. nimim. silmänpisto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia palautteesta! Ilman muuta saa ja pitää uskaltaa sanoa ääneen! :) Aika jännä silmänpisto. Sen verran huomasin tässä männä viikolla sivuten samaa aihetta, että mäntytolpat ovat tässä puolentoista vuoden aikana kellastuneet aika tavalla ja niille olisi oikeasti syytä alkaa miettimään käsittelyä. Pidän kuitenkin luonnonvärisestä puusta niin paljon etten aio maalata palkkeja, mutta hitusen vaaleampana ne olisivat ehkä "vähemmän huomiota herättävät". Tuo tolpparakenne on kieltämättä aika massiivinen näin kuvasta katsottuna (livenä ei niinkään kiinnitä huomiota), mutta se on pakko pitää rakennesyistä - tai sitten miettiä joku muu tukiratkaisu, jos tuo alkaa joskus kyllästyttämään ;)

   Poista
 3. Tyylikkäät säilyttimet! Pakkaset joo yllättivät ja talvi muutenkin. Puita on kulunut ennätyksellisen paljon. Lämmintä alkavaa viikkoa! Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan yllätti... Kukkasipulitkin jäivät taas istuttamatta, mutta elän toivossa, että vielä ne lumet sulavat ja maa on sen verran sula, että saan ne tuikittua maahan tämän vuoden puolella... ehkä :D

   Poista
 4. Tuo takkapuuteline olisi kyllä tarpeen. Meillä on kellarissa leivinuuni ja sinne saa jatkuvasti olla kantamassa puukopallista, joten joku teline, mihin saisi isomman satsin puita olisi hyvä. Täytyykin vähän perehtyä asiaan ja esittää vaikka joulupukille lahjatoive. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo teline on kyllä huippu. Vinkkaapa joulupukille! :)

   Poista
 5. Oi, teillä on pönttöuuneja ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pari pönttöuunia oli säästynyt :) Kaksi on harmiksemme purettu aikanaan.

   Poista
 6. Kuinka se riippukeinu oli kiinnitetty kattoon? Meillä on ulkotiloissa kaksikin raskasta keinua, joissa koukun ja keinun välillä on joku veneilyyn kuuluva ( sakkeli?). Tämä mahdollistaa 360 asteen pyörimisen ilman rikkoontumis- tai irtoamisvaaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli vain sillä mukana tulevalla saparokoukulla, joka ruuvataan kattoon. Mutta miksi ihmeessä en sitä aiemmin tajunnut! Sakkeli tietenkin pitää olla, niin saa pyöriä jatkossakin! Hienoa, kiitos!! :D

   Poista