tiistaina, syyskuuta 20, 2016

Lempilattia ja talon kauneimmat pistorasiat

Yläkerran työhuone valmistui parisen viikkoa sitten. Sisustaminen on vielä vähän kesken, mutta en malta olla tässä kohtaa vilauttamatta uutta officeani. Siitä tuli heittämällä yksi talon lempihuoneista.


Mikään varsinainen huonehan tämä itse asiassa ei ole, vaan edellisten asukkaiden tekemä eräänlainen erkkeri yläkerrassa, joka on meillä tähän asti ollut ihan turhana tilana. Vanhojen muovisten pintamateriaalien aikaan tila oli myös niin epäkutsuva ja kylmä ettei siellä kukaan ikinä halunnut olla. Toista on nyt. Tilasta löytyy talon ehdottomasti kauneimmat pistorasiatkin. Tein blogiyhteistyötä Schneider Electricin kanssa ja sain valita heidän Renova-mallistostaan (klik) meille sopivia sähkökalusteita. Renovia meillä mietittiin kyllä silloin nelisen vuotta sitten, kun remonttia aloiteltiin, mutta valitettavasti olematon budjetti ei antanut myöten. Vähän mietitytti myös se, että olisivatko Renovat jopa liiankin ”fiinit” ja romanttiset vaatimattomalle 40-luvun lopussa rakennetulle maalaisasemallemme. Niinpä sitten lähinnä säästösyistä päädyimme ihan tavallisiin pistorasioihin ja katkaisijoihin. Kyllähän nuo Renovat vaan kauniit ja upeat ovat, ei siitä mihinkään pääse, ja aina niitä ihailenkin kyläpaikoissa, missä niitä on näkyvillä. Työhuone on sen verran ”erikoinen” huone, että tänne Renovat sopivat hienosti eikä haittaa yhtään vaikka poikkeavatkin talon muusta sähkölinjasta. 
No, mikä työhuoneesta sitten tekee erikoisen? Remontti haluttiin tehdä edullisin ja hieman erikoisin, mutta lämpimin ja kestävin materiaalein. Pari seinää päällystettiin (nyt niin kovin trendikkäällä) OSB-levyllä ja lattia tehtiin 60x60 -vaneripaloista. Ensituntumat vanerilattiasta ovat äärimmäisen positiiviset. Se on yksinkertaisesti kaunis ja lämmin. Vaneripaloihin jyrsittiin urat ja ne yhdistettiin rimoilla ja puuliimalla. Tehtiin siis omanlainen pontti ja näin paloja ei tarvinnut ruuvata tai naulata lattiaan. Kiitos ideasta ja jyrsimisestä kuuluu puuseppämestari Tapio Nurmiselle (Puuhuone Nurminen), jonka käsialaa on mm. keittiömme ja josta perheineen on tässä parin vuoden aikana tullut hyvä ystävämme.

Lattia käsiteltiin kahteen kertaan Osmo Colorin värillisellä öljyvahalla (klik), ensin 3040-sävyllä ja sitten vielä sävyllä 3041. Vaikka en pidä vanerin kellastumista ollenkaan pahana, haluan tässä lattiassa kuitenkin säilyttää sen vaaleuden, sillä OSB-seinä on kuitenkin sen verran värikylläinen ja kellertävä. Vanerilattia on nyt tämmöinen oma ”tieteellinen” kokeilumme - aika näyttää miten se käytännössä toimii. Tähän mennessä se on ollut silkkaa rakkautta; yksinkertaisen kaunis ja todella miellyttävä ja lämmin jalan alla. Erittäin vahva ehdokas myös yläkerran ”ison puolen” lattiaksi.

OSB-seinä on sen verran näyttävä, että muille seinille halusin mahdollisimman vähäeleisen tapetin. Onni potkaisi tuossa keväällä ja voitin K-Raudan instagramissa järjestämästä Unelmatapetti-kilpailusta viisi rullaa Eco-tapettia. Tapetin valinta olikin sitten yllättävän helppo, kun tämä kohde alkoi hahmottua eli tapetiksi valikoitui kaunis Corn-tapetti (klik). Corn on Eco Wallpaperin Claesson Koivisto Rune -mallistoa ja kuvion ohuet viivat muistuttavat maissintähkiä. Juuri sopivan vähäeleinen, mutta kuitenkin tarpeeksi graafinen tapetti työhuoneeseen. Ihan eri maailmaa kuin mikään aiempi tapetti talossamme, mutta sopii sekin mielestäni tämmöiseen ”erikoishuoneeseen” :)

Tori.fistä tein hienon löydön - 60-luvun tiikkihyllyn. Koitin kysellä myyjältä alkuperää, mutta muuta tietoa ei ollut kuin että hylly on isotädin vanha, joka oli naimisissa amerikkalaisen diplomaatin kanssa. Mahdollisesti hylly on siis ostettu ulkomailta. Onneksi takana oli säilynyt pienen pieni repale lapusta, jonka perusteella sain jäljitettyä hyllyn valmistajan. ”Pientä” salapoliisin työtä ja kyselyjä tanskalaisen designin asiantuntijoille se kyllä vaati, mutta tekijä saatiin selville. Hylly on siis Dammond & Rasmussen A/S:n käsialaa. Oletteko koskaan törmännyt ko. huonekaluihin? Olisi kiva kuulla, jos olette.

Työhuoneesta puuttuu vielä lamput ja verhot. Vanerisen työtason alle tarvitaan kolmas jalka, jotta nykyiset jalat saadaan siirrettyä mahdollisimman reunoille. Tarkoitus on, että pöydän ääressä tekee mukavasti töitä kaksi aikuista ja tarvittaessa väliin mahtuu lapsi (tai kaksi) piirustelemaan ja askartelemaan. Tähän mennessä ”kollegani” on onneksi viihtynyt hyvin lattiallakin :)


Työpöydälle sijoitetulla peikonlehdellä on joku käsittämätön maaginen vetovoima ja kun se kuulemma on myrkyllinenkin, täytyy se aina kollegan työskentelyn ajaksi nostaa pöydälle.

Ja mikäs se lähtötilanne olikaan... Sinapinväriset muovitapetit, jalan alla äärimmäisen kylmä pyökkilaminaatti ja männynvärinen katto. Joskus viime talvena remontin alkumetreillä totesinkin, että miten voikaan olla noin sävy-sävyyn lattiasta kattoon koko huone... 

Mitäs tykkäätte?

SHARE:

44 kommenttia

 1. Toi lattia on vaan niin ❤️❤️❤️❤️

  Eikä huone muutenkaan pöllömmältä näytä 😂

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen lattiaratkaisu ja näyttää tosi hyvältä. Tosi onnistunut remontti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluttiin tosiaan jotain vähän erilaista :) Kiitos!

   Poista
 3. Mielenkiintoinen lattiaratkaisu ja näyttää tosi hyvältä. Tosi onnistunut remontti :)

  VastaaPoista
 4. Todella kiva lopputulos! Tämä on musta just blogien paras puoli. Löytyy ihan oikeasti uusia ratkaisuja, yhdistelmiä ja vinkkejä. Toi lattia todella on melkoinen neronleimaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! On kyllä kiva löytää blogeista ahaa-elämyksiä ja tosi kiva jos pystyy niitä myös toisille antamaan :)

   Poista
 5. Aivan mieletön office! OSB-levy on ihan parasta, tein itseasiassa juurikin siitä työpöydän itselleni tänne opiskelijakämppään :)

  VastaaPoista
 6. Kaunista on tullut. Toi korituoli mua kiinnosti. Meillä kun on samaa sarjaa mutta vaan korkeaselkäisenä. Oletko ostanut ja mistä ?
  Liityin lukijaksi ja laitan blogiini lukulistalle sinun mielenkiintoisen blogisi. Ole hyvä ja käy liittymässä sinäkin lukijaksi, ja liity seuraajaksi Blogit.fi ole siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tuoli on Parolan Rottingin matala Lumikenkä-tuoli. Niitä saa tosiaan korkeaselkäisenäkin eli teillä on varmaan semmoinen :) www.parolanrottinki.fi

   Lämpimästi tervetuloa lukijakseni :)

   Poista
 7. Wau mikä ihana huone! Kyllä sulla on silmää yhdistellä kaikkea kaunista.

  VastaaPoista
 8. Kaunista ja taitavaa tyyli-ilottelua;)

  VastaaPoista
 9. Hieno kokonaisuus! Varsinkin vanerilattia kiehtoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Tämä on omastakin mielestä varsin kiehtova kokeilu. Katsotaan, miten toimii ja kestää.

   Poista
 10. Lattia on ihan kymppi! Ja tapetti ja kello ja koko huone. Ja kollegat :). Osb:stä en sano mittään, koska olen jo kerran sanonut. On teillä kyllä ihan mieletön silmä kaiklle kodikkaalle ja samalla toimivalle. Ja ihana perhe <3 t. Lamppupää-Annukka

  VastaaPoista
 11. Aivan upea tunnelma, niin kutsuva ja lämmin tila!

  VastaaPoista
 12. Vitsit miten upea! :D Ja mahtavat materiaalivalinnat!

  VastaaPoista
 13. Ihan nappisuoritus, jälleen kerran. :D Mäkin haluun tulla teille tonne töihin. Ois vain vähän ajelua aamuisin... :D

  VastaaPoista
 14. Aikamoinen muutos! Ihana lopputulos, jossa varmasti viihtyvät kaikenikäiset työskentelijät. Ja aivan totta, mustat pistorasiat ovat upeat. Kuten myös vanerilattia ❤ Meillä niin tykätään vanerista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, nyt täällä kyllä viihdytään ja vanerilattia on ihan huippu!

   Poista
 15. Ihanata, ihanata! Tosi hyvä muutos! <3

  VastaaPoista
 16. <3 ihan voikukkapellon näköinen =) ihana siis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti <3 Heheee, miten mullekin tuli semmonen tunne, että tulipas taas mun näköinen eli hirveesti kaikkee! :D

   Poista
 17. Mä en oikein ole oppinut ymmärtämään OSB:n päälle, mutta sopii tuonne kyllä hienosti! Oikein mainio kokonaisuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta ei sun tarvikkaan ja täytyy sanoa, etten kyllä ihan äkkiä näkisi teillä osb:tä tai vaneria... =D)) Livenä kokonaisuus on kyllä monin verroin mainiompi - tervetuloa :)

   Poista
 18. NO MUTTA!!! Ihan sikamakee. :D Haha. Mä oon aina ollut niin OSB:n ystävä ja toi lattia... Huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta huh tosiaan. Sikamakee tuli kyllä omastakin mielestä!! =)

   Poista
 19. Rakastan tuota seinää, samankaltaista olen toivonut tähän työhuoneeseen (paitsi että suunnittelin korkkiseinää! En tiennyt tästä trendikkyydestä, mutta kaikki lämmin puu kyllä kiehtoo...

  Ja sattumoisin vanerilattia on meillä suunnitteilla ehkä joskus navetalle tehtävään askartelutilaan, tosin vähän krouvimpana versiona. Vanerit on jo hankittuna - Kerrohan miten lattian kanssa sujuu, itse pohdin sitä, että lohkeaako levyistä helposti palasia jos jotain raskaampaa sopivasti tipahtaa päälle...
  (Tosin meidän vanerit onkin semmoista krouvimpaa tavaraa, eivät mitään a-laatua)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tämä onkin vähän kuin korkkia, mutta varmaan murto-osa hinnasta :) Jep, kertoilen lattiakuulumisia aina välillä.

   Poista
 20. Moi, ehditköhän jossain vaiheessa vinkata mistä oot hankkinut tuon mustan metalli"ritilän" seinälle tietokoneen viereen? Oon tuollaista miettinyt omankin tietokoneen viereen :) Aiemmin oon vaan nähnyt paljon ronskimmista materiaaleista valmistettuja; jotain sellaista työmaarautaa näyttäneet olevan. Ja sen seinäkellonkin hankintapaikka kiinnostaisi.. Mukavaa syksyä ja työniloa ihanassa uudessa huoneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metalliritilä on ostettu Ikeasta viime vuoden keväällä. Oli jotain kesämallistoa eli tarkoitettu oikeasti ulos köynnöksille tms. En tiedä mahtaako olla mallistossa tällä hetkellä. Seinäkello on Ellokselta. Muuten tosi ihana, mutta ihan jäätävää raksutusta :D
   Kiitos! =)

   Poista
 21. Käsittämättömän upea!!!!!!!

  VastaaPoista
 22. Ihan tosi upea lattia. Onko toiminut hyvin nyt näin muutaman vuoden jälkeen?

  Kiinnostaisi tietää myös minkä paksuisesta koivuvanerista lattian teitte. Ilmeisesti alle on jätetty vanha lattia?

  VastaaPoista
 23. Pystytkö laittaan tarkempia kuvia lattian teosta tai kertoa miten toi on oikein tehty?

  VastaaPoista