maanantaina, toukokuuta 02, 2016

Monimuotoinen Lundia

Käsi pystyyn, kuka muistaa ne männynväriset ysäri-Lundiat? Hep, täältä nousi yksi! Jokainen -80-90-luvulla lapsuuttaan tai teinivuosiaan elänyt on todennäköisesti jossain vaiheessa istunut Lundian pöytätason ääressä tai säilyttänyt kirjojaan Lundia-hyllyssä. Silloin Suomi tuntui olevan Lundiaa täynnä. Muistan myös erittäin hyvin sen 2000-luvun alun vaiheen sisustuksessa, kun mentiin tyylillisesti aivan toiseen ääripäähän, etnisiin kalusteisiin ja Intian mööpeleihin, ja ne männynväriset Lundiat olivat ehkä epämuodikkainta mitä tiesin. :DVaikka Lundia on viime vuosina muuttunut taas trendikkääksi ja "hyvännäköiseksi", joillekin sana nostaa edelleen niskakarvat pystyyn. Kun sanoin isännälle meneväni Tampereen Lundialle käymään, hän totesi: "Meille ei sitten mitään Lundiaa tule!" Niin vahvasti mielikuva mänty-Lundiasta on ilmeisesti hänellekin iskostunut päähän ja jos ei trendejä pahemmin seuraile, ei voi tietää, että tämän päivän Lundia eroaa aika lailla siitä aiemmasta. Noh, isäntäpä ei tiedä sitäkään, että Lundiaa meille jo hieman tuli ja lisää tulee toivottavasti myöhemmin, kun saadaan yläkerran työpiste valmiiksi ;) Kun olen päivittänyt isännän tälle vuosituhannelle näyttämällä hänelle Lundian inspiraatiokuvia (KLIK!), voipi tulla ukko muutenkin toisiin aatoksiin :) Katsokaapa vaikka tätä kuvaa. Voisi olla vaikka meiltä! Mustaa ja vaneria <3
Kuva: Lundia

Kuten kuvista näkyy, tämän päivän Lundia on trendikäs ja monimuotoinen. Mahdollisuuksia on rajattomasti ja osista saa rakennettua tilaan kuin tilaan sopivia kokonaisuuksia. Jos oma pää lyö tyhjää, on tarjolla maksutonta suunnittelupalvelua. Sisustusammattilaisen tekemän tilasuunnitelman saa veloituksetta ja ilman ostovelvoitetta viemällä pohjapiirroksen tai valokuvia myymälään tai tilaamalla suunnittelijan kotikäynnille. Hauska juttu, että kun tätä postausta varten pidin Lundian nettisivuja auki vähän pidemmän aikaa, pompsahti ruudun alareunasta keskusteluboksi, jossa asiakaspalvelija kysyi: Tarvitsenko suunnitteluapua? Kiitin tällä kertaa vain ja kehuin nettisivujen ulkoasua. Jäi kuitenkin kiva fiilis, että palveluun ja suunnitteluapuun satsataan.
Tampereen Aleksis Kiven kadulla vietetään tänä lauantaina koko kadun tapahtumapäivää. Lundialla tapahtuma ottaa varaslähdön jo perjantaina, kun Suklaatila ja MUKA VA tuovat pop upinsa myymälään. Lundian omat tarjoukset; System-laatikot alennuksella ja -15% alennus tilauksista, jotka tehdään 6.-7.5. varattujen kotisuunnittelukäyntien pohjalta, ovat voimassa perjantaina ja lauantaina. Kannattaa siis käydä hyödyntämässä tarjoukset. Nuo Systemin laatikot ovat todella kivat ja Lundian tapaan monikäyttöiset. Suomessa valmistetut laatikot sopivat täydellisesti toisiinsa tai vaikkapa Lundia Classic -hyllyyn. Niitä voi kasata pinoksi, käyttää pikkupöytänä tai seinään kiinnitettynä vaikkapa yöpöytänä. Lundia Systemin (KLIK!) on suunnitellut sisustusarkkitehti Joanna Laajisto.
Oman System 3 -laatikkoni sijoitin toistaiseksi makuuhuoneessa sijaitsevalle väliaikaiselle työpisteelleni (bongaatteko sen tuolta kaiken sälän keskeltä?), mutta näkisin sille meillä muitakin paikkoja. Jätetäänpä hautumaan… Yläkerran työhuoneen remontti muuten on junnannut paikallaan viime kuukaudet, mutta nyt äänistä päätellen jotain on taas tapahtumassa. Työhuoneella ei ole sikäli mikään kiire, mutta olisihan se hyvä saada pois päiväjärjestyksestä ennen kuin kaikki pihahommelit ja ulkoprojektit vyöryvät päälle. Eli pian :)


Mitä fiiliksiä Lundia sinussa herättää? Olisi kiva kuulla lisää Lundia-muistoja!
"Lundia Oy perustettiin vuonna 1948. Siitä asti me olemme uskoneet aitoihin asioihin. Kuten aitoon puuhun, aitoihin ihmisiin ja elämää aidosti parantavaan muotoiluun. Tuotteemme on suunniteltu ja tehty palvelemaan ihmistä läpi elämän, tilasta ja elämäntilanteesta toiseen."
SHARE:

6 kommenttia

 1. Meillä on mun vanhoja lundioita ollut käytössä ja sittemmin varastohyllyinäkin. Parikymmentä vuotta ne on kulkeneet mukana, ihan ekasta kodista lähtien. Sinne ne tuli silloinsen asuinpaikan paikallisradion levyvarastosta. Hauskaa sinänsä, että reunoissa lukee jazz, rock jne :-D Kerran kävin Lundialla kysymässä niihin mahdollisia päätylevyjä, ja siinä yhteydessä kävikin ilmi että ne ei olekaan Lundiaa! Ne on vaan ihan saman näköisiä, mutta koska hyllyjen kiinnitys on jotenkin vähän erilainen, ei ne sitten olleetkaan sitä. Mutta Lundiasta me aina silti puhutaan :-D Nyt pitäisi reipastua ja maalata ne, männyn keltaisuus on jo niin tumma, että edes varastokäyttöön tekee mieli vetäistä maalit pintaan!

  VastaaPoista
 2. Kalenterikuvan yläpuolella oleva valkoinen senkki olis ihan mun :)

  VastaaPoista
 3. Lundiaa löytyy kotikotoa ja nyt myös omasta kodista. Siihen väliin se vaati kyllä totaalikyllästymisen! Toisaalta, teininä sisustusmakuni oli kyllä täysin päinvastainen kuin mitä meiltä kotoa löytyi: valkoiset seinät, etnisyys ja puun väri ei napanneet ollenkaan, vaan mun huoneesta löytyi mustasiniset, vanhanaikaiset lintutapetit ja tummaksi petsattua puuta. Tykkään edelleenkin huoneestani ihan hirmuisasti, mutta niin tykkään myös oman kodin valkoisista seinistä, etnisyydestä ja lundiasta. Ostin kyllä lundiani käytettynä: jos ihan kauppaan marssisin, niin saattaisi männyn sijaan lähteä valkoinen hylly mukaan. Parastahan lundiassa on tietysti tuo kasattavuus: mä vaihdan hyllyjen paikkaa lähes puolen vuoden välein ja sillä saa sisustukseen jo muutosta.

  VastaaPoista
 4. Hip, hop ja hep - Lundia käytössä edelleen! :D
  Nuorena yläkouluikäisenä sain Lundiat ja siitä lähtien mukanani kulkeneet ( eli kauan!! ). Aina välillä puun väri kyllästyttää, mutta kun nuo hyllyt ja laatikosto vaan ovat niin mahtihyvät säilytyksessä, niin käytössä on. Joskus ajatellut, että tekisi mieli maalata, mutta en tiedä, uskallanko sittenkään ;)

  VastaaPoista
 5. Hep, täällä yksi Lundia ähkyinen. Tai, ei oikeastaan enää. Kun ihastuin Lundian uuteen ilmeeseen ja maalautinkin jo hiukan vanhaa mäntyistä Lundiaa. Siis, tykkään!

  VastaaPoista
 6. Mä olen entinen lundialainen joten muistot ovat ehkä hieman tuoreemmat kuin monella muulla. Edelleen olen sitä mieltä, että järjestelmä on kokolailla ylivertainen kirjojen säilytykseen. Hyllyjen muunneltavuus ja täydentämismahdollisuus yhdistettynä hyllylevyjen kantavuuteen on ihan omaa luokkaansa. Ja tykkään kyllä yksinkertaisen vaatimattomasta lookistakin aina vaan.

  VastaaPoista