torstaina, toukokuuta 26, 2016

Pihasaunaa odotellessa...

Yhteistyössä Orthexin kanssa

Meillä täällä asemalla on sisäsauna, joka ei lämpiä kovin usein. Sauna on ihan ok, perus-puusauna, mutta jotenkin ajatuksen tasolla vanhan talon sisätiloissa oleva sauna ei vaan tunnu hyvältä tai luontevalta. Pihasauna olisi ihan eri. Pihasaunavimmoissani olen katsellut paljon saunatarjontaa ja meinasin viime viikolla jo ostaa täräyttää jonkun pienen löylyvalmiin saunamökin itselleni syntymäpäivälahjaksi. Oltiin taidettu juuri pari päivää aiemmin saunoa ja asemapäällikkö palautti minut tylysti maan pinnalle toteamalla: "Vaikka sen saunan nyt lämmitinkin, ei se tarkoita sitä, että tässä saunomaan ruvetaan". Jotenkin noin se meni :) Myönnettävä se on, meidän perhe ei ole kuuluisaa löylykansaa. Siltikin tohdin väittää, että pihasauna saattaisi lämmetä vähän useammin kuin tuo sisäkoppi...Vaikkei varsinaisia saunaihmisiä ollakaan, ilahduin kovasti Orthexilta saamastani paketista, josta löytyi mm. tyylikkäät, kuparinväriset saunatuotteet. Näissä on muovi jalossa muodossa - ja peittoaa muuten mennen tullen sen sinisen Orthex-ämpärin, joka meillä on tähän asti toimittanut löylykiulun virkaa :) Puhumattakaan vanhasta kuparikauhasta, joka värjää löylyveden ja ämpärin oranssiksi, jos unohtuu veteen pidemmäksi aikaa... Olikin varsin korkea aika päivittää meidän vanhat saunavehkeet. Tykästyin kuparinväristen saunatuotteiden väriin, tyyliin ja laatuun niin paljon, että voisin hyvin viedä tämmöisen setin jollekin mökkituliaisiksi. Hyvälle sangolle (plussaa erityisesti kädelle miellyttävästä muotoilusta kahvassa) ja pesuvadille on aina käyttöä.
Tämä vuosi on Orthexin juhlavuosi. Yritys täyttää jo 60 vuotta! Kestävät kodin käyttötavarat ja kekseliäät säilytysratkaisut ovat elävöittäneet suomalaisten koteja vuodesta 1956. Voisin jopa väittää, että jokaiselta löytyy nurkistaan jonkunlainen Orthex-rasia taikka ämpäri. Orthex todellakin on osa suomalaisten arkea.

Orthexin facebook-sivuilla on muuten meneillään hauska kesäkisa, jossa voi kertoa miten Orthexin tuotteet ovat tehneet arjesta paremman tai millaisia muistoja tuotteisiin liittyy. Palkintona on Jopo Cruiser -pyörä. Kipin kapin siis osallistumaan (klik!)
Sitä pihasaunaa ei meille nyt varmaan tälle kesälle ole tulossa, joten kuparinväriset tuotteet ilahduttavat toistaiseksi sisäsaunassa sekä erilaisissa vesi- ja kylpyleikeissä.Orthex-paketissani oli jotain muutakin, mutta niistä lisää myöhemmin. Täytyy odotella sitä kuuluisaa inspiraation iskemistä ;)

Yhteistyössä Orthex Group


SHARE:

17 kommenttia

 1. Kivan väriset - täytyykin katsoa mistä löytyisi. Olisi mökille kivat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, tosi kivat! Löytyisiköhän Anttilasta, Minimanista, Tokmannilta tai Kärkkäiseltä... tai mitä näitä nyt on :)

   Poista
 2. Nuo on kyllä kivat, paljon kivemmat kuin ne perinteiset keltaiset ja punaiset saunaämpärit :D. Aika harvoin meilläkin sauna lämpiää, ollaan vähän samanlaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi samis! :) Kyllähän tuo väri peittoaa siniset, punaiset ja ruskeat ämpärit, mitä meilläkin on aina ollut...

   Poista
 3. Hauska että muovistakin saadaan tuon väristä! Meillä ei ole pihasaunaa, mutta sisällä oleva on sentään puusauna. Nyt en enää osaisi palata sähkösaunaan, tuo on ollut niin ihana. Vielä kun olisi järvi tai meri ihan pihassa jonne pulahtaa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - muovikin VOI olla nätin väristä! Ilta-aurinko saa nuo oikein hohtamaan =) Kyllähän puusauna on puusauna... :) Meillä on järvi tuossa vieressä, mutta kuitenkin silleen matkan päässä, ettei ihan viitsi pyyhe ympärillä hilpasta saunasta uimaan.

   Poista
 4. Kauniit nuo Orthexin uutuudet. Meillä on uusi koti, mutta ei sisällä saunaa. Vaan, puulämmitteinen pihasauna. Ja, on hyvä ratkaisu. Tykkään! Tunnelmallinen, suosittelen! Tässä juuri suunnittelen uutta postausta pihasaunastamme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, pihasauna! <3 Ah, kyllä mäkin sen vielä jollain konstilla hommaan. Ehkä ensi kesänä tai miksei syksyllä... nyt on vaan niin monta projektia päällekkäin ja odottamassa, että ei millään aika riitä.

   Poista
 5. Pihasauna täälläkin niiiiiiin haavelistalla <3 Olisihan se mahtista hiippailla saunatakissa ulkosaunaan ja takaisin...kesäillassa.

  Kauniita nuo kuparinväriset kiulut, kyllä ne voittaa mennen tullen samat vanhat vakiovärit ! Jatketaan unelmointi pihasaunasta...ei sitä koskaan tiedä, että koska se haave toteutuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, niin olisikin... <3 Eiköhän ne haaveet toteudu, uskotaan niin! :)

   Poista
 6. Me tehtiin pihasauna jo olemassa olevan ulkorakennuksen sisälle. Aiemmin meillä oli ankea kellaridauna, jota ei todellakaan tehnyt mieli lämmittää. Pihasauna sen sijaan lämpenee joka toinen päivä ja ai että miten rakastan sitä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä vähän varovaisesti kyselin, että miksei sitä saunaa voisi tehdä tuohon olemassa olevaan piharakennukseen, jossa on jo hormit ja kaikki olemassa. Vastaus oli, että mihinkäs sitten ne lämmityspelletit sun muut kamat laitetaan...:) No katsotaan. Meillä oli edellisessä talossa vanha pihasauna ja olihan se ihana <3

   Poista
 7. Meillä on täällä mökillä pihasauna ja puukiukaasta saadaan kyllä pehmeät löylyt. Hienot nuo kuparin väriset sauna-astiat!

  VastaaPoista
 8. Meillä on pihasauna ja yhtään kertaa ei olla haikailtu sisäsaunan perään. Tosi hienot nuo sauna-astiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No uskon! Hitsi, tekisin heti vanhasta sisäsaunasta romukopin/vaatehuoneen, kun olisi se pihasauna... Olisi vähän hyvä ratkaisu =)
   Ovat kyllä kivat nuo Orthexin uudet saunatuotteet!

   Poista

 9. Tarvitsetko yritysten laina? Yrityksemme nimi on zion rahoituspalveluja rajoitettu, annamme lainaa kiinnostuneille asiakkaalle, jotka etsivät lainojen parantaa yritysten, voimme auttaa lainan jopa $ 15 miljoonaa dollaria. Voimme auttaa lainaamalla rahaa, käynnistää yrityksen tai laajentaa nykyistä liiketoimintaa, tarjoamme myös henkilökohtaisia lainoja, auto lainat, yritysten lainoja, asuntolainojen, maatalous- lainat, tai lainaa jostain syystä jne Jos tarvitset laina tänään yhteyttä. Voimme lainata jopa 15 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Lähetä meille soveltaa: zionloanfirm.ltd@gmail.com

  VastaaPoista