sunnuntaina, joulukuuta 20, 2015

Makuuhuoneremontti

Tässä se "uusi vanha huone" nyt on! Eli vanha keittiömme remppaantui makuuhuoneeksi ja yläkerrasta vapautuneesta makkarista tulee vihdoin vierashuone, joksi se aikanaan vähän niin kuin tehtiinkin. Huoneiden käyttötarkoitukset elävät varmasti vielä tässä vuosien saatossa, kun kaikki tilat saadaan joskus remontoitua, mutta näin mennään nyt toistaiseksi.

Alun perin tarkoitukseni oli maalata seinät Annie Sloan Wall Paintilla. Ostin Suvimarja-puodista testiksi pikkupurkit värisävyjä Paris Grey ja Duck Egg Blue ja ajattelin, että kehittelen niistä oman sekoituksen - semmoisen sopivan vihreänharmaan. Lähdin testailemaan puhtaalla Paris Greyllä, johon lisäsin asteittain Duck Egg Blueta. Lopuksi lisäsin joukkoon vielä valkoista. Voilá - mieleinen sävy oli löytynyt, mutta sitten tulin tutkineeksi maalikaappimme sisältöä ja tein arkeologisen löydön: kaksi täyttä pänikkää Sateenkaari Perinnetaidon Öljytemperamaalia. Hyvää maalia ”ihan ilmaiseksi”! Tällä kohtaa raha ja aikataulun tiukkuus ratkaisi ja kysäisin Sateenkaarelta, josko vanhat maalit saa vielä sävytettyä. "Onnistuu", oli vastaus, joten päätin, että vanhat öljytemperat käytetään nyt näihin seiniin ja hankitaan Annie Sloan -maaleja sitten joskus seuraavia kohteita varten. Katsoin omasta Pantone-värikartastani vastaavan sävyn, minkä olin seinään maalannut, muunsin sen NCS-väriksi ja marssin koodin kanssa seuraavana aamuna Sateenkaari Perinnetaidon myymälään Pintakaareen, jossa purkit sävytettiin. Helppoa, halpaa ja nopeaa. Samalla ostin purkin suosimaamme lattiamaalia eli Vanhan ajan lakkaöljymaalia. Tuote oli ”paketoitu” vähän uusiksi eli lakkaöljymaali löytyy nyt myös ihan Lattiamaali-nimellä. Ehkä selkeämpää, jos/kun lattiamaalia etsii ;) Puuhellan muuriin otin vielä pienen purkin sävytettyä Öljytemperamaalia.

Illalla meillä olikin sitten koko perheen maalaustalkoot. Avulias herra kolmevuotias osallistui hommaan täydestä sydämestään ja olisi mielellään jatkanut maalailuja seuraavinakin päivinä :D Herran taiteilut kuitenkin jäivät telan alle. Sen verran tuo elävä työnjälki kuitenkin puhutteli, että seuraavana päivänä otin telan sijaan sudin käteeni ja tein sillä sinne tänne vetoja tuomaan pintaan eloa ja kalkkimaalilla maalatun pinnan näköistä jälkeä. Lopputulos on mielestäni ihan "täydellisen epätäydellinen" =) Öljytemperamaalilla saa aikaan tosi kauniin, liitumaisen mattapinnan - vähän kuin olisi kalkkimaalilla maalattukin.

Valitsin Pintakaaressa lennossa myös sävyn puuhellan muuriin ja hups, väri osoittautui kotona ihan jäätäväksi. Aina ei vaan voi onnistua... Onneksi asiaa ei tarvinnut jäädä märehtimään, sillä pelastava enkeli löytyi kotoa. Sain nimittäin reilu kuukausi sitten (vai onko tästä jo kaksi...) Suvimarjalta purkin Annie Sloan Chalk Paintin French Linen -sävyä testattavaksi. Minun on pitänyt maalata sillä hervoton huutokaupasta ostamani kaappi, mutta en yksinkertaisesti ole ehtinyt. Nyt totesin, että sävyhän on aivan täydellinen muuriin. Ei kun sutimaan! Maalia ei mennyt litran purkista kuin puolet, joten kaappiinkin siitä riittää vielä mainiosti. Annie Sloan -maali on mielestäni muutenkin sen verran tömäkkää tavaraa, että sitä saa ihan reilusti ohentaa vedellä ja tämä tietysti lisää mukavasti maalin riittoisuutta. Epätasainen laastilla slammattu muuri on kyllä yksi vihoviimeinen maalattava! Kun pienestä niska- ja käsijumista oli toivuttu, olin lopputulokseen jälleen hirmu tyytyväinen.


Vanhan keittiön lattia on huonokuntoisin puulattia tässä talossa, melkoinen palapeli ja aika rupuinen paikoitellen. Mietimme erilaisia päällystevaihtoehtoja, mutta emme oikein keksineet mitään hyvää ratkaisua tähän hätään. Kokemus on opettanut, että hätiköiden ei kannata tehdä mitään (ainakaan kallista tai työlästä), joten helpoin vaihtoehto oli nyt vain maalata lattia uudelleen. Mietin tummanharmaata, mutta pupu meni pöksyyn ja valitsin tutun ja turvallisen valkoisen. Se ehkä hitusen harmittaa. Tummanharmaa olisi kuitenkin ollut aika makea... Valkoinen ei yhtenä kerroksena ollut huonoon pintaan ihan tarpeeksi peittävä ja nyt lattia odottaakin toista kerrosta maalia. Kotikuvaukset olivat kuitenkin tulossa parin päivän päästä ja oli VÄHÄN kiire, joten lattia maalataan toiseen kertaan sitten joskus toiste, kun huvittaa. Ja jos ei huvita, ei se nyt niin pahalta näytä nytkään. Ja onhan matot keksitty ;)


Ikinä mikään huone ei ole valmistunut meillä näin nopeasti. Joku selkeä hyöty oli siis tulevista kuvauksista, joihin halusin huoneen valmiiksi :) Kaiken remonttirehkimisen kruunuksi asemapäällikkö valmisti vielä puuseppä Tapio Nurmisen kanssa yhdessä aivan törkeän hienon vaatekaapin makuuhuoneeseen. Mittatilaustyötä toiveideni mukaan. Eikä siinä vielä kaikki. Kuvauksethan olivat tiistaina ja edellisenä perjantaina tapasin sisustussuunnittelija Outi Tammen. Outi näytti kuvia tekemistään upeista isoista sisustustauluista ja minähän tietysti näin heti taulun sänkymme yläpuolella. Viikonlopun aikana Outi teki minulle taulun ja laittoi sen maanantaiaamuna Matkahuollon pikarahtina tulemaan. Neljän aikaan maanantai-iltana taulu oli kiinni seinässä - niin kuin olisi siinä aina ollutkin ;) Ihan huikean mahtavaa venymistä kaikilta. <3


Osa tuotteista saatu edullisemmin blogimainosta vastaan. Kiitos yhteistyöstä Suvimarja, Sateenkaari Perinnetaito, Puuhuone Nurminen ja Outi Tammi!
- Annie Sloan -maalit löydät Suvimarja Lifestyle puodin valikoimista
- Vanhanajan lattiamaalin myy Sateenkaari Perinnetaito
- Yksilölliset puukalusteet ja -keittiöt valmistaa Puuhuone Nurminen
- Sisustustaulut: Outi Tammi
Vinkki vinkki, nimet toimivat linkkeinä ;)


SHARE:

16 kommenttia

 1. Todella upea! Ihana sävy seinässä. Kummasti kuvaukset tai vastaavat saavat ihmisiin vauhtia. Me ei oltas varmaan koskaan saatu aikaseks tehtyä yläkerran kylppäriä, mutta K- rauta avitti ja NYT se on valmis. Blogissa kuvia ihan pian.

  VastaaPoista
 2. Ihanat huoneet! Kyllä kelpaa vieraan olla :)

  VastaaPoista
 3. Huomio kiinnittyi heti tuohon kaappiin. Onpa hieno! Tykkään myös tuosta seinien sävystä, se on rauhoittava :)

  VastaaPoista
 4. Huh hengästyttää tuo vauhti...nyt hieno tuli ☺

  VastaaPoista
 5. Jestas tuota teidän reippautta! Tulipa ihanat makkarin seinät. Ja tuo kaappi!!

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis lopputulos. Niin rauhallinen. Ja tuo kaappi on aivan ihana.

  VastaaPoista
 7. Herranjumala teidän reippautta! Mutta kyllä kannatti, niin upean makkarin saitte aikaiseksi :)

  VastaaPoista
 8. Kaunista jälkeä ja tuo kaappi on ihan uskomattoman upea ilmestys <3

  VastaaPoista
 9. seinän sävy on todella onnistunut, paljastaisitkohan sen NCS-koodia..:)

  VastaaPoista
 10. Sattumalta olen itsekin pohtinut noita Annie Sloanin maaleja, tässähän tulikin taas yksi positiivinen kokemus lisää :) Oliko seinämaalin ja kalkkimaalikn välillä mitään oleellista eroa riittoisuudessa tai peittävyydessä?

  Melkoinen remppasuoritus kyllä, ja aivan huikean kaunis tuo kaappi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annie Sloanin seinämaalissa on se etu, että se on pyyhittävä - toisin kuin mikään muu kalkkimaali (Kalklitir, Country French...). Se on aika merkittävä etu, jos maalaa sellaisen seinän, joka saattaa saada joskus jotain roiskeita, joita olisi kiva pyyhkäistä pois :) Riittoisuus ja peittävyys on varmaan samaa luokkaa seinämaalilla ja kalkkimaalilla. Tosin minä olen nyt toistaiseksi kokeillut vain noita Chalk Paintteja, en sitä varsinaista seinämaalia.

   Poista
 11. Niin upea! Ei voi kuin ihailla. <3
  Iloista ja onnelista joulunaikaa sinne! <3

  VastaaPoista
 12. Kauniit sävyt ja rauhallinen tunnelma :)

  VastaaPoista
 13. No wau. Olet kyllä taitava nainen. Voisitko sinä tulla meillekin vähän sisustamaan ja maalaamaan? Tykkään erityisesti tuosta sängystä ja sen yläpuolella olevasta taulusta.

  VastaaPoista