sunnuntaina, tammikuuta 30, 2011

Itäsaksalaista muotoilua

Vihdoinkin paikoillaan! Nimittäin joskus vuosi sitten ebaysta ostamani lamput. Jeee!! Suurkiitokset isukille, joka sähköisti lamput uudelleen. Itä-Saksalainen tehdaslamppu on 1940-50 -luvulta ja "saksilamppu" 1920-30 -lukua. Kattolampusta ei ollut jäljellä kuin emalikupu. Johdot oli pätkitty pois, mutta vanha Narva-merkkinen hehkulamppu oli jätetty paikoilleen ;) Seinälampussa oli alkuperäinen johto paikoillaan.Iltakävelyllä Düsseldorfissa näin muuten jossain ravintelissa ihan samat lamput katossa (3 kpl). Baari ei ollut auki, joten ihastelin lamppuja ikkunan takaa. Vähän jäi harmittamaan, kun en ottanut kuvaa...
Näistä kuvista ei näy, että uusi johto on kangasjohtoa - niin kuin asiaan kuuluu."Saksilamppu" on Kaiser Idell / Christian Dell -tyylinen lamppu, ei aito kuitenkaan. Aidot Bauhaus-kauden Kaiser Idell -lamput maksavat aivan julmetusti. Tämän sain huudettua ebaysta itselleni edullisesti. Pituutta ja kulmaa saa säädettyä. Oikein näppärä vekotin ;) Ajattelin, että laitan sen olohuoneen nurkkaan "toimistotarvikehyllyn" viereen, mutta se päätyikin nyt tuohon lukunurkkaukseen (jossa kukaan ei kyllä koskaan lue... mutta nyt kun on hyvä lamppu, niin miksipä ei).


Vanha peltiloora on löytänyt elämälleen uuden merkityksen. Se on juuri sopivan kokoinen laatikko keittiön hellan eteen. Ja erittäin hyvän muotoinen, sillä puut mahtuvat siihen poikittain.


Kirpparilta ostamani puunväriset kynttilänjalat saivat maalia pintaan. Liitutaulumaalia, kun en muutakaan jaksanut lähteä esimään... :) Tuli aika kivat.
SHARE:

6 kommenttia

 1. Mahtavia lamppuja!! <3
  Katselisin mielelläni lisääkin kuvia kodistasi!Ihanilta näyttävät nuo tuossa sivulla..!:)

  VastaaPoista
 2. Kaunista ja kodikasta. Lampput on IHANAT. Luin monta mielenkiintoista postausta taaksepäin. Kaunis ja luova koti, kuviasi on kiva katsella. Onnistunut Saksan reissukin takana. Meillä olisi toiveena päästä sinne kesällä, kun perheestä löytyy oma tulkki :)
  Luovia ja aurinkoisia hetkiä tulevaan viikkoon!

  VastaaPoista
 3. Niina: toiveesi on rekisteröity ;) Koitan jossain välissä ottaa kuvia (tuoreempia kuin nuo pikkukuvat sivun reunassa) ja laitella tänne näkyviin. Suuret kiitokset muuten, kun olit lisännyt blogini listaasi!! Tämmöisenä "tuoreena bloggerina" on aikas kiva, kun saa lukijoita! Lisäsin omaan listaani sinun blogisi.

  Marie Elisabeth: Kiitos kommentistasi! =) Samat sanat - sinulla on tosi kauniita kuvia blogissasi ja etenkin viime postauksessa oli kerrassaan upeita värisävyjä. Olen itsekin mieltynyt samaan värimaailmaan; harmaasta veden ja vanhan turkoosin sävyihin. Ehkä kevään edetessä nuo sävyt näkyvät enemmän kodissakin. Aurinkoa!
  P.S. Laitoin sinunkin blogisi listalleni samalla kun niitä tuossa tänään muokkailin :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan tunnelmallinen blogi sinulla! Liityinkin samalla heti lukijaksesi. :))

  VastaaPoista
 5. Niin ihania esineitä! Ottaisin kaikki kirkuen heti vastaan. Pidän juuri tuollaisesta tyylistä

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista