perjantaina, tammikuuta 28, 2011

Sipuleita ja suklaatia Saksanmaalla

Reissattua tuli tosiaan aika pitkälti viime torstaista asti. Ensin hieman juhlia ja matkamessuja Helsingissä, nopea visiitti kotikaupungissa, yöpyminen omassa kotona, laukkujen purkaminen/pakkaus ja sitten maanantaiaamuna nokka kohti Düsseldorfia. Lyhyt oli visiitti sielläkin ja päivät menivät messuilla kierrellessä. Ihan mielenkiintoista oli tutustua Euroopan suurimpiin sukellusalan messuihin (no joo, olihan siellä pari venettäkin... ja yksi surffilauta) ja katsella touhua markkinoinnin näkökulmasta.

Maanantai-iltana kävimme vanhassa kaupungissa vähän kävelemässä ja ei niin vähän syömässä. Kivoja putiikkejakin bongailin matkalla. Hyvä, kun olivat kiinni...Chocolate fountain! Ekaa kertaa näin livenä jenkkihääohjelmien must have -jutun eli suklaaputouksen (tai suklaasuihkulähteen). Komee... =)


Mies on käynyt Düsseldorfissa(kin) "kaksi kertaa". Mies tietää mitä haluaa. Mies halusi SAKSALAISTA ruokaa, Reinin simpukoita ja "snitseliä" - ja esitellä myös minulle saksalaisen ruokakulttuurin helmiä. Menimme siis miehen suosikkiravintolaan. Minä en simpukoista juuri välitä - saavat olla puolestani rauhassa reinissä - joten tilasin miehen suosituksesta snitselin. Mieskin tilasi itselleen simpukoiden lisäksi snitselin pääruoaksi, mutta (onneksi!!!) tarjoilijan väärinkäsityksestä sitä ei koskaan tullut. Siitä nimittäin söi kaksi... Ja tämä ei kuulemma ollut edes iso! "Se Berliinin snitseli on iso", totesi mies.
Kuvan vaiheessa olin syönyt lautaselta normaalin suomalaisannoksen verran "wienin leikettä". Mies söi loput.


Kävimme iltamyssyllä tunnelmallisessa "Killepitsch-kioskissa". Se on vanhassa kaupungissa oleva pikkuinen baari, jonka vanhassa ruutuikkunassa olevista luukuista voi tilata Killepitschiä kadulla nautittavaksi. Me nautimme kuitenkin sisällä. Huippumesta =) 


Keskiviikkona ennen kotiinlähtöä käväisimme torilla. Siellä oli ihanan keväistä, kun tarjolla oli erilaisia sipulikukkia ruukuissa aina hyasinteista (huom + hahaa, ei näköjään pelkkä joulukukka Saksassa!) tulppaaneihin, krookuksiin, narsisseihin ja ties mihin. Sen verran organisoin käsimatkatavaroitani, että sain ängettyä reppuun kolme ruukullista helmililjoja =) Ei niitä täältä kuitenkaan vielä saa piiiitkääään aikaan. Ihastuksen lisäksi torin tarjonta aiheutti pientä ärtymystä. On niillä kaikkee! Miksei meillä oo kaikkee? Ihania isoja yrttipuskia... rosmariini- ja laventeliPUITA... oliivipuita... kaikenlaisia erilaisia "risuja"... kaikkea ihanaa. Sipulikukkia oli tosiaan joka lähtöön kivoissa ruukuissa ja somisteissa. 
Kuvista tuli pirun rakeisia, kun "joku" oli sählännyt ja jättänyt kameran säädöt johonkin ISOjen välille
--> amatööri.SHARE:

1 kommentti

  1. Hei tätä et usko! Olin viikkoa ennen sinua Dusseldorfissa messuilla, asuttiin vanhassa kaupungissa ja höntsäilin paljon samoissa paikoissa kun sinä:) Varataan yleensä 1 päivä shoppailuun, se on siihen justiinsa sopivan kokoinen kaupunki.

    VastaaPoista