maanantaina, lokakuuta 02, 2017

Yläkerran vierashuoneen muutos

Kaupallinen yhteistyö: K-Rauta Rauta-Otra, Inaria & Elfa


Jatketaanpas kierrosta yläkerrassa. Kun iso puoli saatiin reilu kuukausi sitten kuntoon, aloin miettimään vierashuoneen kohtaloa. Lasten lelut siirrettiin alakertaan vanhaan makuuhuoneeseemme ja hups: ensimmäistä kertaa täällä asumisen aikana meillä on lastenhuone, jossa ei ole vierassänkyä sekä vierashuone, jonka lattia ei lainehdi leluista =) Aiemminhan meillä ei ole ollut oikein mitään järkevää säilytystilaa ennen kuin kodinhoitohuoneeseen tuli säilytystilat. Tai joo, koko yläkertahan oli yhtä säilytystilaa, kun vaaterekit ja tavararöykkiöt täyttivät tilan. En kuitenkaan halunnut uhrata ison makuuhuoneen sivuista tilaa säilytykselle (ainakaan vielä), joten keksin, että josko pienempään kamariin / vierashuoneeseen saisi laitettua esim. koko seinän mittaisen liukuovikaapiston ja ovien taakse vaatetankoa ja hyllyä. Homma ei ihan selkeästi kristallisoitunut mielessäni, joten otin yhteyttä Nekalan K-Rautaan ja pyysin apua. Heiltähän tuli meille viime syksynä kodinhoitohuoneen Elfa-suunnitelma ja kun siihen oltiin niin tyytyväisiä, kysyin suunnitteluapua nyt liukuovikaapiston hahmottamisen kanssa. Rauta-Otran suunnittelupalvelu on maksutonta ja siihen kuuluu myös kotikäynti Pirkanmaalla. Niinpä siis mukava Jyri tuli Rauta-Otrasta meille ihmettelemään kanssani kaapin paikkaa ja teki tarvittavat mittaukset.


Viikon päästä sain Jyriltä pari ehdotusta liukuovinäkymästä ja ne olivat juurikin sellaiset kuin olimme puhuneet. Toinen oli ulkonäöllisesti ihan just sitä, mitä olin ajatellut, joten eipä siinä tarvinnut sen kummempia miettiä. Seuraavaksi sovimme tapaamisen Tampereelle Rauta-Otran yläkertaan, jossa Inarian ovimallit ovat nähtävillä.  


K-Rauta Rauta-Otran yläkerrasta löytyy toki paljon muutakin; se on oikea sisustajan ja remontoijan aarreaitta. Esillä on yli 70 erilaista kylppäriryhmää, yli 10 erilaista Inaria-malliryhmää ja 7 erilaista mallikeittiötä. Kotimainen Luova-säilytysjärjestelmä on ensimmäisenä koko Suomessa esillä. Valaisinosastolta löytyy noin 1500 erilaista mallia ja valikoima uudistuu jatkuvasti. Kalustemyyntipiste suunnittelee mm. keittiöitä, Inaria-kalusteita ja kylpyhuonekalusteita ja Remontticenteristä löytyy lisäksi sisustussuunnittelupalvelua sekä avaimet käteen -remonttipalvelut, jos tarvitsee laajempaa remppaa kuin pelkät kalusteet. Kaiken kattava palvelu siis kaikkinensa.

Katsoimme Jyrin kanssa ovimallit livenä läpi ja totesimme suunnitelman ovet oikein hienoiksi. Kaapiston sisuksiin Jyri oli tehnyt toiveideni mukaisen ehdotuksen Elfa-järjestelmällä ja eipä siinäkään ollut mitään kummempaa ihmeteltävää tai muutettavaa. Elfat on meillä hyväksi havaittu ja ennen kaikkea se heidän riippukiskosysteemi saa asentajalta erityiskiitokset. Ei tarvitse muuta kuin ruuvata yksi vaakapalkki seinään ja sen jälkeen lätkiä pystykiskot ja hyllyt käsin paikoilleen. Tilaus pistettiin menemään ja jäimme tyytyväisinä odottelemaan Inarian toimitusta.

Parin viikon päästä kuljetusliike toi Inaria-paketin pihaan ja luojan kiitos, liukuovet mahtuivat yläkertaan rappusia pitkin. Vähän nimittäin jänskätti, että miten käy ;) Asennusvaiheessa ovien korkeuden kanssa tuli vähän epäselvyyttä, kun ovet eivät mielestämme olleet ihan niin korkeat kuin oli tilattu. Kaapin syvyydeksi olisi tullut tuolla ovikorkeudella nippanappa 50 cm:n syvyys, joten hetken tuumailun jälkeen päädyimme siihen, että asemapäällikkö rakentaa näppäränä miehenä katon rajaan jatkoseinän, jolloin kaapille tuli lisää syvyyttä eikä mittatilauksena tehtyjen ovien kanssa tarvinnut alkaa muuten vekslaamaan. Lopputuloksesta tuli niin kivan näköinen, että voisi jopa sanoa, että onni onnettomuudessa. Asennus oli kuulemma helppoa kuin heinänteko ja liukuovet ovat todella tukevanoloista ja laadukkaantuntuista tekoa. Kotimaisilla ovilla on painoakin sen verran, että niiden nostaminen yläkertaan pisti ihan hengästyttämään. Kaapiston ulkonäkö on juuri semmoinen kuin halusin. Ovet ovat mustaksi maalattuja alumiinikehysovia (Pallas) ja peileissä on myös mustat kehykset. Tosi tyylikkäät. Aluksi tuntui, että jopa liian tyylikkäät meille! =D

Ikkunapäätyseinän maalasin Tikkurilan Sisal-sävyllä (J459). Alunperin tarkoitukseni oli maalata piiloon toinenkin näkyviin jäävä tapettiseinä, mutta kun remonttisotkut oli siivottu ja tavarat olivat paikoillaan, Taikayö-tapetti näyttikin aika kivalta. Se sai siis jäädä :)


Nyt kun viiden vuoden asumisen jälkeen säilytystilatkin alkavat olla kunnossa, on jälkiviisaana helppo todeta, että nämä ovat semmoisia elämää ja arkea helpottavia asioita, että ne olisi pitänyt laittaa heti ensimmäisenä kuntoon. Mutta eipä sitä vaan malttanut...

Suuret kiitokset vielä Tampereen K-Rauta Rauta-Otran kalustesuunnittelulle. Kotimaisiin Inaria-liukuoviin voit tutustua täällä ja Elfa-järjestelmään täällä. Parhaiten kokonaisuudet ja vaihtoehdot kyllä hahmottaa, kun menee käymään paikan päällä Rauta-Otrassa. Rauta-Otran facebook-sivuja (klik!) kannattaa myös seurailla. Kaikenlaisia kivoja tapahtumapäiviä on tasaiseen tahtiin ja nyt mm. 7.10. järjestetään suuri huutokauppa, jossa myydään valtava määrä tuotteita ilman pohjahintaa.

Seuraavana voisinkin sitten esitellä alakertaan siirretyn leikkihuoneemme. Tämmöinen tämä leikkihuoneen ja vierashuoneen aiempi sekamelska oli ennen muutosta reilu kuukausi sitten... Auts, silmiä särkee! :D


Inaria-liukuovista ja Elfa-järjestelmästä saatu alennus bloginäkyvyyttä vastaan.
SHARE:

10 kommenttia

 1. Yläkertanne on kyllä niin kaunis ja ihana vierashuone. Kyllä tuolla kelpaisi nukkua kun on kylässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! No nyt alkaa vieraidenkin kelvata. Ennen ei... ;)

   Poista
 2. Onpa kaunis yläkerta. Kaikki huoneet ovat niin viihtyisän näköisiä. Kivoja värejä olette valinneet. - Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos! On kyllä mahtava tunne, kun entinen häpeäpilkku (koko yläkerta) on vihdoin kunnossa :)

   Poista
 3. Särmät ovet! Elikkäs hianot :). Ja korkeus mätsää just mainiosti ikkunan yläreunan kanssa tasan, joten jos et olis kertonut, että kyseessä oli tavallaan vahinko, sitä ei vois mistään mitenkään huomata.

  Ja saatan toistaa itseäni, mutta olet kyllä onnekas, kun sulla on tollanen käsistään kätevä asemapäällikkö. Olen aidosti kateellinen :). Mutta sillai hyvässä mielessä tietty, koska oma ukkeli on muuten ihan kelpo tapaus.

  PS. Pari päivää sitten oli paikallislehdessä rottinkiaiheista juttua, jossa haastateltiin erästä Voikukkapellon Nettaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Särmät todellakin! Enpä huomannut edes katsoa, että korkeus menee ikkunan yläreunan kanssa tasan. Silmä vain sanoi, että hyvältä näyttää :)

   Olen kyllä onnekas! Eihän tämmöistä projektia (tarkoitan koko taloa) hankittaisi, jos olisi jonkin sortin epäilyksiä... ;) Kelpohan tämä minunkin ukkeli toki muutenkin on, mutta erityisen kelpo remppahommissa, heh :D

   Rottinkiasiantuntija, päivää. Joo, Aamulehti haastatteli ja sama artikkeli näkyy muissakin konsernin julkaisuissa. Ihan kiva juttu! ;)

   Poista
 4. Oh, mikä lopputulos. Olet oikeassa, säilytysjärjestelmistä pitäisi varmaan aloittaa, kun jotain lähtee kodissa suunnittelemaan, mutta veikkaanpa, että aika moni miettii jo monta askelta edemmäs vain kaikkea muuta :). Mutta hienoa, että saitte nyt noin komean ratkaisun toteutettua, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ensi kerralla sitten viisaampana... ;)

   Poista
 5. Upea, upea vierashuone ja mielettömät säilytystilat. Täytyisi itsekin seuraavaksi keskittyä rakentamaan kunnolliset säilytystilat, ne kun näistä vanhoista taloista tuppaavat aina puuttumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, ihanainen! Meillä ei tosiaan ole ollut mitään kaappitilaa ja nyt on niin luksusta, kun asiat alkavat olla kunnossa :)

   Poista