keskiviikkona, lokakuuta 18, 2017

5-vuotiaan dinosynttärit

Viikonloppuna vietettiin poikamme 5 v. synttäreitä. Teemaa alettiin hyvissä ajoin miettimään ja erilaisista vaihtoehdoista lukittiin viimein dinosaurukset. En tiedä mistä aihe tuli, mutta kai nuo dinot ovat vaan viisivuotiaille "se juttu". Itse olin iloinen teemasta, sillä muut vaihtoehdot olisivat olleet kenties hankalampia toteuttaa. Toteuttamisesta puheen ollen, jollain meidän perheestä lähti homma vähän lapasesta... Juhlapäivän aamuna talo täyttyi jättikokoisista erilaisista dinosauruksista. Ja se en ollut minä, joka niitä meille hommasi! =D

Tekemäni kakku vilahtikin instassa ja se sai siellä paljon kommentteja - kiitos niistä :) Idean bongasin Pinterestistä, kun haeskelin erilaisia dinosauruskakkuja. Dinosauruksen muotoisen kakun tekeminen meikäläisen taidoilla olisi ollut liian riskaabelia, joten kun tuon "fossiilikakun" bongasin, se oli siinä. Hommaa helpotti vielä, kun netistä löytyi Tekila´s Bakeryn sivu, jossa oli suomenkieliset ohjeet ja vinkki mistä muotit voi tilata. Eipä siis muuta kuin muotit eBaystä tilaukseen. Kakku itsessään oli gluteeniton unelmatorttu eli suklaakakkupohjia, välissä supermakeaa ja kaloririkasta unelmatorttu-kreemiä ja päällä ganache maitosuklaasta ja kermasta. Fossiili oli tehty muotteihin sulatetusta valkosuklaasta. Huh, mikä pläjäys! ;)

Tutustuin keväällä Somiana-nimiseen juhla- ja kattaustavaroihin erikoistuneeseen kauppaan ja Somianasta ehdotettiin synttäreillemme vähän teeman mukaista kattausta ja juhlarekvisiittaa. Hektisen synttäripäivän aamuna annoin koristelutoimikunnan puheenjohtajan eli miehen kattaa pöydän ja siitä tuli vähän kirjavampi, kuin mitä olin ajatellut. Mutta eipä mitään, ei meillä olla niin tarkkoja. Ihanaa, kun lapset tykkäsivät herkuista ja viihtyivät. Jos haluaa astetta coolimman synttärikattauksen, kannattaa käydä kurkkaamassa Somianan valmiit juhlasetit - ne sopivat moniin eri teemoihin ja ovat ihan superkivan näköisiä! Somianan sivuilta löytyy paljon muutakin kivaa mm. printtejä lastenhuoneeseen ja kotimaiset koivusta valmistetut Pilke-korut.Puolitoista tuntia oli justiinsa sopiva juhla-aika. Odotetuin ohjelmanumero oli pinjatan rikkominen. Ja kyllä sitä saikin takoa... Ei meinannut hajota millään. Ensi kerralla, jos pinjataa toivotaan, koitan askarrella semmoisen itse. Täytteenä oli karkkia ja miehen hommaamia pieniä dino-ylläreitä. Siihen olikin sitten kiva päättää juhlat, kun kaikilla oli hyvä mieli ja jotain pientä kotiinviemistä. Periaatteessa olen ollut vastaan vieraille annettavia lahjapusseja, mutta tässä kun yllätykset tulivat tuolta pinjatasta, se oli ikäänkuin palkinto suoritetusta tehtävästä ;) Eli menköön läpi.

Että semmoiset synttärit tällä kertaa. Mitähän sitten ensi kerralla...? :D

SHARE:

8 kommenttia

 1. Oi, ihanat juhlat. Kyllä tuollaiset juhlat kelpaisi varmasti meidänkin 5-vuotiaalle. Syntymäpäivä onnittelut vielä pienelle hurmurille!

  VastaaPoista
 2. Wau mitkä juhlat ja koristelut :)

  VastaaPoista
 3. Wautsi mitkä kekkerit!!! <3 Ja onnea 5-vuotiaalle sankarille!

  VastaaPoista
 4. Teillä on ollut aivan ihanat synttärikutsut. Varmasti 5-vuotias on nauttinut ja varmasti hän muistaa nämä synttärit pitkään. Onnea hänelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhlat olivat kyllä onnistuneet ja viisivuotias nautti täysillä :) Kiitos <3

   Poista