perjantaina, heinäkuuta 07, 2017

Pionit

Joko olette saaneet yliannostuksen pioneista? Ette kai sentään... ;) Meidän pionikasvustot ovat tuuheentuneet muutaman vuoden aikana tosi hienosti. Neljä vuotta sitten istuttamastani noin viiden kukan puskasta on kasvanut kunnon pöheikkö, jossa kukkii kerrallaan parisenkymmentä pääpionia ja toiset parikymmentä sivukukintoa. Olimme viime viikonloppuna pari päivää poissa ja tuona aikana pääkukinnot olivat auenneet ja olivatkin jo ihan apposen auki, kun tulimme kotiin. Minusta pionit ovat kauniimpia maljakossa kuin maahan kaatuneina epämääräisessä kukkapenkissäni, joten keräsimme lasten kanssa valtavan pionikimpun ja laitoimme sen koristamaan ruokahuonetta. On ne vaan niin kauniita... ja mikä parasta tämän kimpun jälkeen odottaa vuoroaan vielä seuraava pionisatsi. Kunpa ne voisivat kukkia koko kesän!


SHARE:

5 kommenttia

 1. Sulla on jo kukassa, mulla vasta nupuilla.
  Kaunis kukka, mullakin on ton värinen. Tosi vanhasta juurakosta otettu aikoinaan meidän pihaan.

  VastaaPoista
 2. Ihanat kuvat! Pionit ovat kyllä kukkien kuningattaria, niin upeita! Omassa puutarhassa ovat vasta nupuissaan ja odotan hartaasti niiden avautumista. Tuntuu, että pionien kukkimisaikana ei raatsisi lähteä edes mihkään reissuunkaan, kun tuota lumoa pitäisi saada ihailla:)

  VastaaPoista
 3. Kauniita! Mulla kukkii tänä kesänä ensimmäistä kertaa pioni (yksi kolmesta puskasta) ja siihen on tulossa kokonaista kolme kukkaa :D Ihan huippua!

  VastaaPoista
 4. Voiko Pioneihin edes kyllästyä <3
  Minä vuona istuttamisen jälkeen sinulla kukki ensimmäistä kertaa PionitP Itse istutin vuosi sitten ensimmäiset kaksi Pionia ja tänä kesänä toiset kaksi, viime vuotisetkaan eivät vielä näytä kukinnan elkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tietenkään! =) Kannattaa katsoa, ettei pionit ole ns. liian syvällä maassa. Minä tein joskus aiemmalla pihalla sen virheen. Eivät millään kukkineet, mutta sitten kun otin juurakot ylös maasta ja istutin lähemmäs maan pintaa, kukkivat seuraavana vuonna.

   Jotkut lajikkeet ovat kukkineet seuraavana vuonna istutuksesta ja toiset sitä seuraavana. Riippuu vähän taimen koostakin.

   Poista