torstaina, kesäkuuta 22, 2017

Mää oon niin sukhi!

Yhteistyössä Sukhimatot

Sukhi on nepalia ja tarkoittaa onnellista. Onnellisuuteen on elämässä toki paljonkin syitä, mutta ei käy silti kieltäminen etteikö Sukhimatoilta meille lennähtänyt upea käsintehty tilkkumatto olisi hitusen lisännyt tuota onnellisuuden tunnetta ;) Saanen esitellä: tässä on Elif. Se saapui meille Turkista ja sen on tehnyt taitava matontekijä Ayla :)

Alunperin nepalilaisiin huopapallomattoihin keskittynyt Sukhimatot on laajentanut valikoimaansa ja nykyään mattoja saa Nepalin lisäksi taitavilta matontekijöiltä Intiasta, Marokosta ja Turkista. Maton valmistus alkaa vasta, kun tilaus tehdään, joten maton voi räätälöidä sen näköiseksi kuin haluaa ja sen huolelliseen valmistamiseen menee joitakin viikkoja. Sukhin filosofiaan kuuluu pitää matontekijöistään hyvää huolta ja maksaa heille kunnon korvaus. Mattojen hinnat eivät kuitenkaan ole yhtään sen isompia kuin muissakaan kaupoissa, sillä Sukhi tekee yhteistyötä suoraan käsityöläisten kanssa ilman välittäjiä, turhia varastoja tai kalliita liiketiloja. Näin kulut pidetään pieninä ja tokihan se vaikuttaa myös kuluttajahintoihin.
 Tuo Elif-mattoni kuuluu tosiaan Turkista tuleviin Sukhi-tilkkumattoihin (englanniksi patchwork-matot). Patchwork-matot ovat käsintehtyjä itämaisia mattoja, jotka kootaan erilaisten mattojen paloista. Tilkkujen alkuperäisen värin lisäksi matot värjätään kaksi kertaa. Mattoja löytyy 14 värissä ja mahdollisuus on tosi värikkäisiin ja huikeisiin vaihtoehtoihin. Jos meillä olisi muuten minimalistisempaa ja värittömämpää, olisin mielelläni nähnyt olohuoneessamme jonkun upean turkoosin tai vihreän maton, mutta kun meillä on tätä sälää niin paljon ja seinissä väriä ja kuviota, valitsin maton sävyksi hillityn harmaan. Sävy sopii mielestäni kauniisti olohuoneeseemme ja matto on tosi kestävän ja mukavan tuntuinen.
Käykääpä kurkkaamassa Sukhin nettisivuilta valikoimaa. Sieltä löytyy toinen toistaan upeampia mattovaihtoehtoja: villa- ja huopamattoja Intiasta, huopapallomattoja Nepalista, patchwork-tilkkumattoja Turkista sekä sisustuslehdissä ja blogeissa tiuhaan esillä olleita Beni Ouarain -mattoja Marokosta. Aivan ihania kaikki. Jotenkin niin sukhejakin :)


Kaupallinen yhteistyö: Sukhimatot

SHARE:

14 kommenttia

 1. Onpas kaunis matto, väri on aivan täydellinen <3 Oikein ihanaa juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on kyllä ollut tosi kaunis ja mieleinen matto! Juhannuskin jo meni... ihanaa heinäkuuta siis! :)

   Poista
 2. Oi miten kaunis koti teillä ja tuo matto sopii teille täydellisesti. Juuri omaa Sukhiani ihastelen ja pitäisihän siitä raskia jo kuvatkin ottaa. Ihanaa juhannusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos ja onnittelut myös sinne sukhin omistajalle! ;)

   Poista
 3. Vaikka meidän mielestämme tietenkin matto on mieletön niin teillä on niin kaunis koti, että sinne sopii lähes mikä tahansa :) Näyttää todella hyvältä!
  Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla :) Tämä on ollut kyllä tosi kaunis ja mieluisa matto. Niin mukava jalan alle ja ennen kaikkea kauniskin. Joka kerta, kun katson olohuoneeseen, oikein yllätyn, miten kivalta siellä näyttää! :)

   Poista
 4. Hieno matto. Ja rakastan tuota teidän tapettia!

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis matto, sopii teille kuin nenä päähän!

  VastaaPoista