sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2017

Ihana tapaaminen

Meillä kävi tänään ainutlaatuinen vieras. Oikean asemapäällikön tytär. Nainen, jonka lapsuudenkoti asemamme on ollut. Oli niin mahtavaa kuulla, minkälaista täällä oli silloin ennen vanhaan, kun junat kulkivat, oli ihmisiä, elämää, tehtaita ja teollisuutta.


Perhe oli muuttanut asemalle vähän matkan päästä vuonna 1950 - resiinalla! Ensin heillä oli käytössään kamari ja keittiö, mutta perhekoon kasvaessa valtio teki lisää tilaa ja ensin tehtiin huone yläkertaan ja sitten asuintilaa annettiin lipputoimistosta sekä lämpimän makasiinin puolelta ja lopulta vielä siivu asemahallista. Noh, oli lapsiakin seitsemän, joten tila tuli tarpeeseen :)Ihmetellen kuuntelin, kun entinen asukas osoitteli paikkoja pihalla. Tuolla oli omenapuita, tässä pioneja ja istuskelupaikka, tuolla orapihlaja-aidan kulmassa pihasauna... Mitä ihmettä niille oikein tapahtui? Miksi ne eivät voineet jäädä? :( Kaikki vaihtui betonireunuskivillä reunustettuun nurmikenttään, kaupan päälle pari äärimmäisen rumaa hevosrakennusta ja vanhan pihahuussirakennuksen peltiverhoilu. Vanhoista omenapuista ei tietoakaan. En haluasi kenenkään tekosia kritisoida, mutta aina sitä jotenkin toivoo, että olisi arvostettu enemmän sitä mitä on ollut. Toivotaan, että jälkipolvet hyväksyvät meidän tekosemme ja arvostavat mm. istuttamiamme puita ja pioneja.Sisäpuolen pintamateriaaleista ja sen semmoisista en oikein tajunnut kysellä. Tuli vasta myöhemmin mieleen. Ulkoväri on kuulemma aina ollut keltainen. Olemme miettineet talon maalausta ja väriksi jotain hyvin vaaleaa, mutta täytyisikö tässä nyt kuitenkin pitäytyä perinteissä ja maalata edelleen keltaiseksi ;) Paljon kysyttävää jäi, mutta onneksi sisaruksia on tosiaan monta ja nyt yhteen on muodostettu yhteys. Aseman aikaiset tarinat ja ihmiset ovat meille tervetulleita! Ihana tapaaminen kaiken kaikkiaan <3
SHARE:

14 kommenttia

 1. On ollut mielenkiintoinen vieras. On teillä kaikkea kaunista siellä pihalla ja niin vehreää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ja toivottavasti jatkossa tulee lisää vieraita :) Kiitos, paikoitellen on kivoja ja vihreitä kohtia, mutta paljon vielä tekemistä.

   Poista
 2. Varmasti ihana tavata oman talonsa vanha asukas. Talon historia on aina mielenkiintoista.
  Kauniit kuvat niin vehreästä pihasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana kuulla aseman historiasta ja ihmisten muisteluita :)
   Nurmikko on kuivuuden myötä paikoitellen todella kärsinyt, mutta jotkut muut lajit taas tykkäävät erityisesti. Jännä kevät ja alkukesä...

   Poista
 3. Mukava tapaaminen varmasti ollut. Teillä on kyllä niin kaunis talo ja piha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihana tapaaminen :) Voi kiitos, kyllä tämä tästä pikkuhiljaa ;)

   Poista
 4. Hassu toi värijuttu. Mulla on vahva mielikuva, että rakennus olisi ollut 80-luvun alkupuolella oranssihtava, eikä tosiaan keltainen. Laudoitus oli pystyä ennen tätä nykyistä. Kyläläisillä on varmasti valokuvia asemasta, kannattanee kysellä. Mullakin on junalippu seinällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nähnyt sen yhden "värikuvan", joka on varmaan jostain 70-luvun lopulta ja siinä ulkoväri näyttää enemmänkin oranssilta eli varmaan joku okra/oranssi. Mutta kyllähän senkin keltaiseksi voi mieltää ;D Ja siinä näkyy tosiaan se alkuperäinen laudoitus. Harmi, kun sitä ei pysty enää palauttamaan. Minähän repisin nykyisen pois, mutta taitaa olla aika reikäistä seinää siellä alla, kun on tuulensuojalevyt ym. vedetty päälle. Täytyisi vaan alkaa kyselemään valokuvien perään. Luulisi joltain jotain löytyvän :) Kiva kun olet säilyttänyt junalipun! =)

   Poista
 5. Voi miten ihanan vieraan olettekin saaneet, ihanaa tavata talon edellisiä asukkaita!

  VastaaPoista
 6. Vau - ihana juttu, että saitte tavata heidät. Talojen historia ja entinen elämä kiinnostaa aina. Vähän tosiaan sääli kyllä noi pihajutut. Olisi kiva tietää miksi ne ratkaisut on tehty.

  Terveisiä sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana vierailu. Nyt vaan odotetaan ja toivotaan muiden sisarusten yhteydenottoa :)

   Onhan tässä talon ympärillä ollut varmasti paljon kaivauksia yms. kun viemärit on vedetty, mutta ei se silti selitä kaiken "tuhoamista"... Sääli! :(

   Terkkuja ja ihanaa juhannusta! <3

   Poista
 7. Tuo on aivan mahtavaa. itse kun asun vanhassa koulussa, niin meillä käy kouluturisteja aika-ajoin. On ihan kuunnella heidän tarinoitaan omasta, rakkaasta kodistani. Usein saan myös valtavasti positivista palautetta ja ihmiset jopa liikuttuvat kun heidän lapsuuden koulustaan on pidetty hyvää huolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa!!! Tosi kivoja ja mieltälämmittäviä vierailuja varmasti <3

   Hyvää juhannusta!

   Poista